Oktay Usta Güveç Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Oktay Usta Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Güveç Tarifi

Sevgili hanımlar, bugün sizlere Türkiye'nin yakından tanıdığı şef aşçı Oktay Usta'nın yaptığı bir güveç tarifi sunacağız. Bu tarifi dana eti ile de yapabilirsiniz ancak kuzu eti biraz daha yumuşak ve lezzetli olacaktır. Alternatif olarak isterseniz küçük arpacık soğan da kullanabilirsiniz. Güveç kaplarını isterseniz porsiyonluk olarak da kullanabilirsiniz.

Oktay Usta Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gr kuzu kuşbaşı
  • 4 olgun domates
  • 2 kuru soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Tuz

Oktay Usta Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak domateslerin kabuklarını soyun. Soğanları küçük küpler şeklinde doğrayın. Domatesleri ikiye keserek çekirdekli kısımlarını çıkarın ve küçük küçük doğrayın. Sivri biberlerin çekirdekli kısımlarını çıkarıp ince halkalar şeklinde doğrayın. Bir kaşık sıvı yağı tencereye koyup ısıtın, ardından etleri ilave edin ve ara ara karıştırarak etlerin rengi dönene kadar sotelemeye devam edin.

Etler suyunu salmaya başlayınca tuzunu ve karabiberini ilave edin. Tenceredeki et, bıraktığı suyun yarısını çekince ocaktan alın. Bir diğer tencerede kalan 1 kaşık yağı ısıtarak önceden kıyılmış olan soğanı kavurun. Daha sonra sivri biberleri ekleyerek karıştırın. Doğranmış olan domatesi ve salçayı ekleyerek 2-3 dakika kadar kavurun. Domatesli malzemeyi etlerin üzerine ilave ederek karıştırın.

Pişirme ve Sunum

Birer porsiyonluk olan 4 adet fırın güvecine, etli domatesli kuzu güveci yapmak için hazırladığınız karışımı paylaştırın. Güveçlerin ağzını birer parça alüminyum folyo veya yağlı kağıt ile kapatın. 170 derecelik fırında 1 saat kadar pişirin. Daha sonra folyoları alarak üzerlerine birer parça sivri biber koyarak 10 dakika kadar daha fırınlayın ve sıcak servis yapın.

Ekstra Bilgiler

Bu tarifte kullanılan baharatları damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Kekik, pul biber veya kimyon gibi baharatlar güvece farklı lezzetler katacaktır. Ayrıca, güveç kaplarını servis ederken üzerine taze kıyılmış maydanoz ekleyerek görselliğini artırabilirsiniz. Güveç, yanında pilav veya pide ile servis edildiğinde oldukça doyurucu ve lezzetli bir ana yemek olacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kaşarlı Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Mangal Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Mangal Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Bütün Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Bütün Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Arpa Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri