Etli Mantarlı Güveç Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Etli Mantarlı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Etli mantarlı güveç, Güveç özel kil karışımı bir topraktan imal edilen pişirme kabıdır. Mutfaklarımızda çok sık kullanılan bir pişirme kabı olmadığı aşikardır. Çünkü pişirme süresinin uzun olması çalışan hanımlar için ekstra bir zaman gerektirmektedir. Ama yine de lezzet açısından özel günlerinizdeki yemeklerde kullanmanız şiddetle tavsiye edilir. Etli mantarlı güveç yöresel bir lezzet olup her bölgeden bölgeye değişik özellikler gösterebilmektedir. Bor cam ya da ısıya dayanıklı bir fıın kabı da işimizi halledecektir. O zaman bu leziz tarife hemen geçelim ve hep birlikte pişirelim.


Etli Mantarlı Güveç için gerekli malzemeleri

  • 500 gram et (Tercihe göre dana ya da kuzu eti olabilir)
  • 350 gram kültür mantarı
  • 4 adet kırmızı kapya biber
  • 6-7 adet yeşil biber
  • 2 adet yemeklik kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Az miktarda tuz
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıcak su
  • Üzerine serpmek için rendelenmiş kaşar peyniri

Tarifimizin nasıl yapılır?


Bir düdüklü tencere yardımıyla etleri 15 dakika kesinlikle tuz atmadan haşlamamız yeterli olacaktır. Hem etlerimizin kara suyu çıkacak hem de pişme aşamasında mantarlar çabucak pişip etler sert kalmayacaktır. Haşlanan etleri suyundan süzüyoruz. Etlerimizi bir kenara alalım. Sıra geldi mantarlara. Bildiğiniz gibi mantar suyla temas ettiği zaman hemen kararan bir besindir. Bu yüzden ben yıkamanızı önermem. Nemli bir kâğıt havlu yardımıyla silebilirsiniz. Ama içinize sinmezse yıkayın. Temizlenen mantarların orta sap kısımları çıkarılarak doğranır. Pişirme kabımıza 1 çay bardağı sıvıyağ koyulur. Yemekli doğranmış kuru soğanlarımız ilave edilir. Kırmızı kapya biberlerimiz ve yeşil biberlerimizin çekirdeklerini temizledikten sonra ince ince doğrayıp kavrulan soğana ilave edelim. Aynı şekilde sarımsakları da minik, minik doğrayalım ilave edelim.

Bu aşamada domatesi eklemeden önce domates ve biber salçalarını karışıma ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar çevirelim. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri de ekledikten sonra domateslerin tadının çıkması için 5 dakika kadar kısık ateşte harmanlayalım. Artık mantarları da ilave etmenin zamanı geldi. Mantarlar eklendikten sonra ilk etapta suyunu bırakacaktır suyunu çekinceye kadar ağzı kapalı olarak pişirmeye devam edelim. Suyunu çeken mantarlara baharatlarımızı ve tuzu atalım. Etleri de ilave ettikten sonra yarım su bardağından biraz fazla sıcak suyu karışıma ilave edelim. Aşağı yukarı yarım saat daha pişirelim. Bütün malzemeler birbiriyle özleşsin. Yemeğimiz ne çok sulu ne de susuz olacağından dolayı az gelirse sıcak su ilave edebiliriz. Bu şekilde pişen yemeğimizi istersek minik güveç kaplarında istersek bir fırın kabında önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınına alalım. Üzerleri kızarana kadar pişirelim. Yemeğin fırından çıkmasına 5 dakika kalınca arzu edersek üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpebiliriz. Bu şekilde daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.

Etli Mantarlı Güveç Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveçte Bütün Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Bütün Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etsiz Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuzu Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tencerede Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç İçinde Pişirilen Yemekler

Güveç İçinde Pişirilen Yemekler

Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Ocakta Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Ocakta Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri