Dana Kuşbaşı Güveç Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Dana Kuşbaşı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kuşbaşı Güveç

Dana kuşbaşı güveç, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, doyurucu ve bol malzemeli bir güveç tarifidir. İçinde bulunan dana kuşbaşı et ile diğer sebze ve malzemelerin muhteşem buluşması ile meydana gelen bu yemeği herkes severek yiyebilir. Herkesin evinde kolaylıkla yapabileceği dana kuşbaşı güveç tarifi, bu yönü ile de oldukça kolay ve pratik bir lezzettir. Evinize veya gelecek olan misafirleriniz için zahmetsiz bir şekilde hazırlayacağınız dana kuşbaşı güveç yemeği ile sofralarınıza muhteşem bir ana yemek koyarak daha lezzetli ve zengin bir hale getirebilirsiniz. İşte yemeye doyamayacağınız, tam bir lezzet şöleni olan besleyici ve doyurucu özellikleri bulunan dana kuşbaşı güveç yemeğinin yapılışını beraber inceleyelim:

Dana Kuşbaşı Güveç İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı et
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet sarı biber
  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • 4 diş sarımsak

Sosu İçin

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Bir miktar tuz, karabiber ve pul biber
  • Bir çay bardağı sıvı yağ

Dana Kuşbaşı Güveç Nasıl Yapılır?

Öncelikle kuru soğan küp doğranarak bir tencere içinde ocağın üzerine bırakılır. İçine bir miktar sıvı yağ eklenir ve kavrulmaya başlanır. Diğer taraftan domateslerin kabukları soyulur ve küp doğranarak bir kabın içine alınır. Aynı yöntemle sarı ve yeşil biberler de küp doğranarak bekletilir. Patatesler çok ince doğranarak biberlerin içine eklenir. Kuru soğanlar kavrulmaya başlayınca kuşbaşı dana eti eklenerek etin rengi değişene kadar karıştırılır. Daha sonra domatesler eklenerek suyu çıkana kadar kavrulur ve sarı ve yeşil biberler de eklenerek kavrulur. Patatesleri de bu karışımın içine attıktan sonra, patlıcanlarınızı alacalı soyun ve küp doğrayarak yemeğinizin içine ekleyin. En son olarak da sarımsakları ezin ve bunu da yemeğe ekleyerek iki tur kavurduktan sonra artık ocağınızdan indirin.

Geniş bir güvecin içerisine hazırlamış olduğunuz bu yemeği koyun ve diğer taraftan sosu hazırlamaya başlayın. Bir kabın içerisine domates salçası, biber salçası ve ılık su koyarak iyice karıştırıp eritin. Daha sonra isteğinize göre tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek karıştırın ve güvecinizin üzerinde gezdirerek her yerine eşit oranda dökün. Daha sonra sıvı yağı güvecin üzerinde gezdirin ve alüminyum folyo yardımıyla güvecinizin üzerini sıkı bir şekilde kapatın. Kapağını da kapattıktan sonra daha önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 45 dakika boyunca pişmeye bırakın. Pişme süresi bittikten sonra artık dana kuşbaşı güveç yemeğinizi servis etmeye hazır bir hale getirebilirsiniz. İşte tam bir lezzet deposu olan enfes bir kıvama sahip olan dana kuşbaşı güveç yemeğinin yapılışı bu şekilde kolaydır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Tavada Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveç Tarifi ve Malzemeleri