Dana Kuşbaşı Güveç Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Dana Kuşbaşı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Dana kuşbaşı güveç, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, doyurucu ve bol malzemeli bir güveç tarifidir. İçinde bulunan dana kuşbaşı et ile diğer sebze ve malzemlerin muhteşem buluşması ile meydana gelen bu yemeği herkes severek yiyebilir. Herkesin evinde kolaylıkla yapacağı dana kuşbaşı güveç tarifi bu yönü ile de oldukça kolay ve pratik bir lezzettir. Evinize veya gelecek olan misafirleriniz için zahmetsiz bir şeklilde hazırlayacağınız dana kuşbaşı güveç yemeği ile sofralarına muhteşem bir ana yemek koyarak daha lezzetli ve zengin bir hale getirebilirsiniz. İşte yemeye doyamayacağınız, tam bir lezzet şöleni olan besleyici ve doyurucu özellikleri bulunan danakuşbaşı güveç yemeğinin yapılışını beraber inceleyelim;


Dana kuşbaşı güveç için gerekli malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı et,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 2 adet orta boy patates,
  • 2 adet yeşil biber,
  • 1 adet sarı biber,
  • 2 adet patlıcan,
  • 3 adet domates,
  • 4 diş sarımsak,

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası,
  • 1 çay bardağı ılık su,
  • Bir miktar tuz, karabiber ve pul biber,
  • Bir çay bardağı sıvıyağ

Dana kuşbaşı güveç nasıl yapılır?


Öncelikle kuru soğan küp doğranarak bir tencere içinde ocağın üzerine bırakılır. İçine bir miktar sıvı yağ eklenir ve kavrulmaya başlanır. Diğer taraftan domateslerin kabukları soyulur ve küp doğranarak bir kabın içine alınır. Aynı yöntemle sarı ve yeşil biberlerde küp doğranarak beklenir. Patatesler çok ince doğranarak biberlerin içine eklenir. Kuru soğanlar kavrulmaya başlayınca kuşbaşı dana eti eklenerek etin rengi değişene kadar karıştırılır. Daha sonra domateslerde eklenerek suyu çıkana kadar kavrulur ve sarı ve yeşil biberde eklenerek kavrulur. Patatesleri de bu karışımın içine attıktan sonra, patlacanlarınızı alacalı soyun ve küp doğrayarak yemeğinizin içine ekleyin. En son olarak da sarımsakları ezin ve bunu da yemeğe ekleyerek iki tur kavurduktan sonra artık ocağınızdan indirin.

Geniş bir güvecin içerisine hazırlamış olduğunuz bu yemeği koyun ve diğer taraftan sosu hazırlamaya başlayın. Bir kabın içerisine domates salçası, biber salçası ve ılık su koyarak iyice karıştırıp eritin. Daha sonra isteğinize göre tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek karıştırın ve güvecinizin üzerinde gezdirerek her yerine eşit oranda dökün. Daha sonra sıvı yağı güvecin üzerinde gezdirin ve alüminyum folyo yardımıyla güvecinizin üzerini sıkı bir şekilde kapatın. Kapağını da kapattıktan sonra daha önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 45 dakika boyunca pişirmeye bırakın. Pişme süresi bittikten sonra artık dana kuşbaşı güveç yemeğinizi servis etmeye hazır bir hale getirebilirsiniz. İşte tam bir lezzet deposu olan enfes bir kıvama sahip olan dana kuşbaşı güveç yemeğinin yapılışı bu şekilde kolaydır.

Afiyet olsun.

Dana Kuşbaşı Güveç Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveçte Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Etli Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Etli Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Sebzeli Et Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sebzeli Et Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Düdüklüde Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveç Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri