Güveçte Nohut Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Güveçte Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Nohut

Nohut, en çok sevilen yemeklerin başında gelir. Özellikle güveçte yapılan etli nohut, bambaşkadır. Herkes tarafından çok sevilen ve oldukça lezzetli olan yemek tariflerinden biridir. Kimi kuşbaşı et kullanırken, kimi ise kemikli et kullanmaktadır. Et seçimi, sizin damak tadınıza göre ayarlanabilir. Nohut yemeği yanına en çok yakışan yemek ise pirinç pilavıdır. Nasıl ki kuru fasulyeyi pilavsız yemeyiz, nohut da onun gibi pilavsız olmaz. Yanına bir soğan salata ve ayran da oldu mu, şahane bir sofra kuruldu demektir. Nohut, oldukça faydalı besinlerden biri olduğu için mutlaka evinizde sık sık pişirilmeli ve tüketilmelidir. Hem tadı bakımından güzel bir yemek yemiş olacak hem de içerisinde bulunan sağlığa fayda sağlayan özelliklerinden yararlanacaksınız. Nohudu pişirirken kimisi önceden haşlanmış nohut kullanır fakat ben tavsiye etmiyorum. Çünkü haşlanıp suyu süzülen nohudun tüm vitamin değerleri suyu ile gidiyor bu nedenle kendi suyu ile pişirilmesini öneriyorum. Şimdi güveçte lezzetli bir nohut yemeği tarifi verelim.

Güveçte Nohut Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 300 gram kuşbaşı doğranmış dana eti
  • 4-5 adet arpacık soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Güveçte Nohut Nasıl Yapılır?

Güveçte nohut yapmak için, nohutlar ilk olarak birkaç defa suda yıkanır ve ardından bir gece önceden derin bir kaba alınarak üzeri su ile doldurulur ve ıslanmaya bırakılır. Nohut bir gece ıslanınca kısa sürede pişecektir. Aksi halde çok geç pişer. Güvecinize kuşbaşı doğranmış eti alıp ocağa koyun ve altını açın. Etleriniz suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirin. Ardından üzerine bir çay bardağı sıvı yağ ekleyin ve arpacık soğanları da soyarak içerisine atın. Etler hafif kavrulurken salçayı da ilave edin ve salça kavrulunca önceden ıslatmış olduğunuz nohudu suyu ile güvece ekleyin. Suyu az kalmış ise tekrar istediğiniz koyuluğa göre su eklemesi yapabilirsiniz. Ardından kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Ara sıra kontrol ederek pişip pişmediğini bakın. Pişince kaselere alarak servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tereyağlı Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Türlü Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Türlü Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pide Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Pide Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Güveç Tarifi ve Malzemeleri