Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye Kuru fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir ve tarihi oldukça eskiye dayanır. Güveçte yapılan ve sucuk ile birleştirilen kuru fasulye, lezzeti ile damakları şenlendirir. Özellikle pilav ile birlikte sunulduğunda, bu yemek sofraların baş tacı olur. Şimdi, güveçte sucuklu kuru fasulye yapımında kullanılan malzemelerden ve yapılışından bahsedelim. Kolay gelsin. Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye İçin Gerekli Malzemeler
Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye Nasıl Yapılır? Güveçte sucuklu kuru fasulye yapmaya karar verdiyseniz, öncelikle kuru fasulyeleri bir gün öncesinden suda ıslatmanız gerekecektir. Daha sonra, ertesi gün ıslatılmış kuru fasulyeleri süzün ve yaklaşık 10 dakika kadar kısık ateşte haşlayın. Haşlanan kuru fasulyeleri bir süzgeç yardımıyla süzdükten sonra derin bir kaba alın. Hazırlanan kuru fasulyeler beklerken, büyük boy güveç tenceresi içerisine kuru soğanları normal büyüklükte doğrayın. Ardından acı sivri biber ve kırmızı biberi ince ince doğrayarak güveç içerisine ekleyin ve üzerine sıvı yağı ilave ederek kısık ateşte kavurmaya başlayın. Güveçte sucuklu kuru fasulye için hazırlanan sucuğu soyun ve küp şeklinde doğrayarak teflon tava içerisinde kavurun. Daha sonra, güveç içerisindeki kavrulan soğanların üzerine domates ve acı biber salçasını ilave ederek karıştırın. Üzerine kuru fasulyeleri de ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ardından, güveçte kavrulan malzemelerin üzerine tuz, pul biber, su ve teflon tavada kavurduğunuz sucukları ekleyin ve yaklaşık 10-15 dakika kadar kısık ateşte kaynatın. Kaynayan güveci ocaktan alın ve güvecin ağzını bir folyo ile hava almayacak şekilde kapatın. Son olarak, ağzı kapatılan güveci önceden ısıtılmış 180 derece fırın içerisine koyun ve yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Güveçte sucuklu kuru fasulye yemeğiniz servise hazırdır. Mutlaka sıcak servis yapınız. Afiyet olsun. |