Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kuru fasulye, farklı tariflerle her damak zevkine hitap etmektedir. Özellikle pastırmalı kuru fasulye, bu tarifler arasında özel bir yere sahiptir. Bu yazıda, geleneksel lezzetimize farklı bir boyut kazandırarak güveçte pastırmalı kuru fasulye tarifini paylaşacağız. Bu tarif, kuru fasulyenin enfes lezzetini pastırmanın aromasıyla buluşturuyor ve güveçte pişirildiğinde tadına doyulmaz bir hale geliyor. İşte bu özel yemeğin tarifi ve püf noktaları.

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kg kuru fasulye
  • 10-12 dilim pastırma
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy domates
  • 3-4 adet sivri biber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı silme karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Hazırlıklara ilk olarak yarım kg kuru fasulyeyi ayıklayıp bir gece öncesinden ılık su ile dolu bir tencerede bekleterek başlayalım. Ertesi gün, fasulyelerin ıslama suyunu döküp bol su altında yıkadıktan sonra tekrar tencereye alarak üzerini 1-2 parmak geçecek kadar ılık su ilave edelim ve 30-35 dakika kadar haşlayalım. Haşlanan fasulyelerin suyunu süzüp bir kenarda bekletelim.

Güveç tenceremizi ocağa alarak ısıtalım. Isınan güveç tenceresine tereyağı ve zeytinyağını ilave edip tereyağının erimesini bekleyelim. Ardından, kabukları soyulmuş ve ince doğranmış kuru soğanı ve sarımsakları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulan soğanların üzerine kabukları soyulmuş ve yemeklik doğranmış domatesleri, yine yemeklik doğranmış sivri biberleri ilave ederek diriliklerini kaybedinceye kadar kavuralım.

Kavrulmakta olan harca domates salçası ve biber salçası ekleyip salçaların kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Ardından, pastırmaları kuşbaşı et büyüklüğünde doğrayarak kavrulmakta olan harca ilave edelim ve 1-2 dakika karıştırarak çevirip haşlanmış ve süzülmüş kuru fasulyeleri ekleyelim. Fasulyelerin üzerine yeteri kadar tuz, kırmızı pul biber ve karabiberi ilave edip karıştıralım. Son olarak fasulyelerin üzerini 1-2 parmak aşacak kadar kaynar su ekleyip orta ateşte fasulyeler özleşinceye kadar pişirelim.

Güveçte pastırmalı kuru fasulye yemeğimizi, sıcak sıcak pirinç pilavı eşliğinde servis yapalım. Bu enfes lezzeti sevdiklerinizle paylaşarak sofralarınızı şenlendirebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuzu Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri