Fırında Mantar Güveç Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Mantar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında mantar güveç, Fırın yemekleri herkesin severek yediği ve neredeyse her evde yapılan yemeklerdir. Fırın yemekleri en lezzetli yemeklerdendir benim için. Çünkü gerçekten hem çok kolay gelmiştir ve gerçekten yapımı çok basit olan yemeklerdendir. Fırın yemekleri rahatlık ile evinize gelen her misafire yapabilirsiniz. Sadece misafirlerinize değil elbette kendi ev halkınıza da yapabilirsiniz. Fırın yemeklerini ister öğle yemeğine ister akşam yemeğine yapabilir yanına bir çeşit pilav, bir çeşit salata veya herhangi bir meze ile masanızı hazırlayabilirsiniz. Ben de bugün sizlere fırın yemekleri arasında favorim olan bir yemek tarifi vereceğim. Mantar aslında herkes tarafından çok sevilmez yani tercih edilmez ancak fırın yemeklerine gerçekten çok yakışıyor. Farklı bir aroma bir tat veriyor yemeklere. Sevmeyenlerin bile fark etmeden yiyeceği bir tarif fırında mantar güveç. O zaman şimdiden kolay gelsin sizlere.


Fırında mantar güveç için gerekli olan malzemeler

  • 1 paket kültür mantarı
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında mantar güveç nasıl yapılır?


İlk olarak kültür mantarını temiz ve iyi bir şekilde yıkayın. Daha sonra bir teflon tavaya ilk olarak biberlerin hepsini ne çok büyük ne de çok küçük olacak şekilde doğrayın ve yağ ile tavaya koyun ve yavaş yavaş kavrulmasını bekleyin. Biberler biraz kavrulduktan sonra kuru soğanı da yemeklik yani küp-küp olacak şekilde doğrayın ve biberlere ekleyin ve bir süre daha kavrulmasını bekleyin. Kuru soğanlar hafif pembe olmaya başladıktan sonra 1 diş sarımsağı da minik minik doğrayıp ekleyin. En son olarak ise mantarları 3-4 parçaya böldükten sonra tavaya ekleyin. Mantarlar ilk olarak suyunu bırakacaktır. Mantarlar suyunu saldıktan sonra tuzunu ve karabiberini de ekleyin ve ocağın altını kısın. Bu aşamada mantarlar saldığı suyu yavaş yavaş çekecektir. Tüm malzemeler sotelendikten sonra yalnız çok fazla pişirmeyin çünkü bir süre de fırında pişecek. Mantar sotelendikten sonra ocağın altını kapatın ve sotelediğiniz yemeği bir kenara alın ve o sırada güvecin içerisine bir miktar yağ sürüp yağlayın. Yağladıktan sonra hafif pişirdiğiniz malzemeleri eşit miktarda güveçlere koyun ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra üzerine kaşar peynir serpip peynir kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra arzu ettiğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Fırında Mantar Güveç Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Patlıcan Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Et Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Et Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Taş Fırında Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Taş Fırında Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6