Etli Güveç Yemekleri Tarifleri ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Etli Güveç Yemekleri Tarifleri ve Malzemeleri

Etli Güveç Yemekleri

Güveç, topraktan yapılan özel bir tencere türüdür ve bu tencerede pişirilen yemekler, geleneksel tencerelerde pişirilen yemeklere göre daha lezzetli olur. Özellikle etli güveç yemekleri, etin tam kıvamında pişmesi sayesinde oldukça lezzetlidir. Bu makalede, sebzeli kuşbaşılı güveç tarifini ve yapım aşamalarını detaylı olarak ele alacağız.

Sebzeli Kuşbaşılı Güveç Malzemeleri

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 2 adet soğan
  • 2 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber

Nasıl Yapılır?

İlk olarak, soğanlarımızı küçük küçük doğrayarak derin bir tavada sıvı yağda orta ateşte kavuruyoruz. Soğanlar kavrulurken, kuşbaşı etlerimizi küçük parçalara ayırıyoruz. Kavrulan soğanların içine etleri ekleyip birkaç dakika daha pişiriyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayarak et ve soğan karışımının üzerine ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Patates, biber ve patlıcanları da küçük parçalara doğrayarak tavaya ekliyoruz. Sarımsakları ve baharatları da ekleyerek birkaç kez karıştırıyoruz. Ardından bir su bardağı sıcak su ekleyip beş dakika kadar pişiriyoruz.

Son olarak, karışımı güvecimize aktarıyoruz. Bir kase sıcak su içinde salçayı eritip bu karışımı güvecin üzerine gezdiriyoruz. Güvecimizin üstünü folyo ile kapatarak önceden ısıttığımız 160 derece fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz. Sebze ve etlerin pişip pişmediğini arada kontrol ederek pişirme süresini uzatabilirsiniz. Pişen yemeğimizi servis tabağına alarak, yanında yoğurt ile sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Güveç yemeklerinin lezzetini artırmak için güvecin kalitesine de dikkat etmek gerekir. Toprak güveçler, yemeğin daha homojen pişmesini sağlar ve doğal aromalar ekler. Ayrıca, güveç yemekleri pişirildikten sonra bir süre dinlendirilirse lezzeti daha da artar.

Farklı Güveç Çeşitleri

Etli güveç yemekleri dışında, tavuk güveç, sebzeli güveç ve deniz ürünleri güveç gibi çeşitler de bulunmaktadır. Her biri kendine has yöntemlerle pişirilir ve özel tatlar sunar.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveçte Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Taş Fırında Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Taş Fırında Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Balık Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Balık Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kiremit Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kiremit Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri