Kalamar Güveç Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kalamar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Güveç: Kalamar balığı kafadan bacaklılardandır. Yumuşak bir dokusu olan kalamar balığı, mürekkep balığı türü arasında yer alır. İçinde hiç yağ bulundurmayan kalamar, diyet yapan kişiler için dahi rahat bir şekilde tüketilebilecek bir besin türüdür. Özellik ile meze olarak tüketimi tercih edilmektedir. Kalamarı içerisinde bulunan besinler şu şekildedir; su, protein, fosfor, kalsiyum, çok az miktarda yağ. Kalamarın kalorisi diğer deniz balıklarının arasında en azıdır. Bir kalamarın içinde yalnızca 68 kalori yer alır. Kalamar, yüksek protein içerir üstelik kalamarın içinde hiç yağ bulunmaz bu sebep ile de besleyici özelliği daha çoktur. Meze olarak kullanımı daha yaygın olsa da buğulaması, kızartması, fırında veya sosa batırarak e güveçte pişirilerek de tüketilmektedir. Kızartma, buğulama, fırınlama yöntemlerinden hangisi kullanılırsa kullanılsın, kalamarı pişirmek için on dakika yeterli olmaktadır. Kalamar kalorisi düşük bir balık olduğundan dolayı, diyet yapan kişilerin yemesi sakıncalı değildir; fakat, kızartılarak yenilmemesi gerekir.

Kalamar Güveç: Fazla tüketilmesi önerilmeyen kalamar balığının eti, bağ dokusundan oluştuğundan dolayı sindirimi zor olmaktadır. Fakat, sindirim güçlüğü yaşamayanlar için bu durum, sorun olmayacaktır. Kalamar marketlerde dondurulmuş olarak satılmaktadır. Kalamar balığının faydalarından maksimum derecede yararlanılmak istendiğinde taze olarak tüketmek önerilir. İşte size evde yapabileceğiniz kalamar güveç tarifi;


Kalamar Güveç Malzemeleri

  • 1 Kg kalamar
  • Yarım Kg mantar
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2-3 adet domates
  • Bir miktar zeytinyağı
  • Tuz
  • Baharat

Kalamar Güveç Nasıl Yapılır?


Öncelik ile sote olarak doğranan soğanları, zeytinyağında biraz çevirelim. Ardından biber, mantarları ve en son olarak temizlenmiş ve dilimlenmiş kalamarları soteleyelim. Amacımız birbirlerine lezzet olarak adapte olmalarını sağlamak bunun için 15 dakika soteleyelim. Karışımı güvece alarak üzerine 1 çay bardağı ılık su, yarım çay bardağı zeytinyağı, karabiber, tuz ve isteğe göre baharatları ekleyip en üste küp şeklinde kesilen domatesleri ekleyelim. Önceden 200 dereceye ısıttığımız fırında yaklaşık olarak 40 dakika pişirelim.

Afiyet olsun.

Kalamar Güveç Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuzu Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Ocakta Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Ocakta Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Köfteli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveç İlk Kullanımı Nasıl Olmalı?

Güveç İlk Kullanımı Nasıl Olmalı?

Güncel

Tavada Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Pide Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Pide Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Balık Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Balık Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kavurma Tarifi ve Malzemeleri