Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Mantar, hemen herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen ve her mevsim kolaylıkla bulabildiğimiz besleyici bir besin maddesidir. Özellikle mantar, içerdiği protein, vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin bir gıda maddesi olduğu için sağlık bakımından da çok faydalıdır. Eğer sağlıklı bir şekilde beslenmek istiyorsanız, mutlaka çocuklarınıza ve sevdiklerinize haftada bir defa mantar yemelerini sağlamalısınız. Mantar, o kadar lezzetli bir besin ki, hangi yemeğe girse çok ayrı bir lezzet katmaktadır. Ayrıca güveç kapta ve fırında hazırlanan kaşarlı mantar, oldukça yüksek besin değerine sahip bir yemek çeşididir. Hem lezzet bakımından hem de görsel olarak göze hitap eden bu muhteşem yemeği sevdiklerinize, dostlarınıza ve misafirlerinize hazırlayarak ikram edebilirsiniz. Yapılışı oldukça pratik olan güveçte kaşarlı mantar, lezzeti ile de damak zevkinize hitap edecektir.

Güveçte Kaşarlı Mantar İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 500 gram kültür mantarı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yeterli miktarda tuz
  • Kaşar peyniri rendesi

Güveçte Kaşarlı Mantarın Yapılışı

Öncelikle geniş bir tencerenin içerisine sıvı yağı ilave edelim. Ardından, kuru soğanın kabuklarını soyup yıkadıktan sonra yemeklik olacak şekilde doğrayalım. Doğranmış olan kuru soğanları tencerenin içerisine ekleyerek kavurmaya başlayalım.

Bu arada mantarları yıkamadan önce mutlaka yarım limon sıkılmış suyun içinde bekletelim. Limonlu su, mantarların beyaz kalmasına yardımcı olacaktır. Kavrulan soğanların içerisine mantarları ekleyelim ve suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirelim.

İsterseniz rondoda isterseniz rendelediğiniz domatesi ilave edin. Daha sonra biberleri incecik doğrayıp ekleyin. Domates suyunu çektikten sonra domates ve biber salçasını ilave ederek birkaç dakika kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.

En son yeterli tuzunu ilave edip karıştıralım. Tenceredeki mantar ılıdıktan sonra güveç kabının içerisine dolduralım ve üzerine kaşar peyniri rendesini serpelim. Daha sonra 180 dereceye ayarlanan ve ısıtılan fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirelim.

Güveç kabının içine konan mantarları ertesi gün pişirmek ya da arkadaşlarınıza ikram etmek için, üzerine kaşar rendesi koyduktan sonra fırında pişirebilirsiniz. Güveçte kaşarlı mantar hazır olduktan sonra servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveç Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantarlı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantarlı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri