Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kaşarlı Mantar, mantar hemen herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen ve her mevsim kolaylıkla bulabildiğimiz besleyici besin maddesidir. Özellikle mantar içerdiği protein, vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin bir gıda maddesi olduğu için sağlık bakımından da çok faydalıdır. Eğer sağlıklı bir şekilde beslenmek istiyorsanız mutlaka çocuklarınıza ve sevdiklerinize haftada bir defa mantar yemelerini sağlayın. Mantar o kadar lezzetli bir besin ki, hangi yemeğe girse çok ayrı lezzet katmaktadır. Ayrıca güveç kapta ve fırında hazırlanan kaşarlı mantar oldukça besin değeri yüksek olan bir yemek çeşididir. Hatta hem lezzet bakımından hem de görsel olarak göze hitap eden bu muhteşem yemeği sevdiklerinize, dostlarına ve misafirlerinize hazırlayarak ikram edebilirsiniz. Yapılışı oldukça pratik olan güveçte kaşarlı mantar lezzeti ile de damak zevkinize hitap etmektedir.


Güveçte Kaşarlı Mantar İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 500 gram kültür mantarı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yeterli miktarda tuz
  • Kaşar peyniri rendesi

Güveçte Kaşarlı Mantarın Nasıl Yapılır?


Öncelikle geniş bir tencerenin içerisine sıvı yağı ilave edelim. Ardından kuru soğanın kabuklarını soyup yıkadıktan sonra yemeklik olacak şekilde doğrayalım. Doğranmış olan kuru soğanları tencerenin içerisine ekleyerek kavurmaya başlayalım. Bu arada mantarları yıkamadan önce mutlaka yarım su sıkılmış olan suyun içinde bekletelim. Limonlu su mantarların beyaz olmasına yardımcı oluyor. Kavrulan soğanların içerisine mantarları ekleyelim ve suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. İsterseniz rondoda isterseniz rendelediğiniz domatesi ilave edin, daha sonra biberleri incecik doğrayıp ekleyin. Domates suyunu çektikten sonra domates ve biber salçasını ilave ederek birkaç dakika kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. En son yeterli tuzunu ilave edip karıştırıyoruz. Tenceredeki mantar ılıdıktan sonra güveç kabın içerisine dolduralım ve üzerine kaşar peyniri rendesini serpelim. Daha sonra 180 dereceye ayarlanarak ısıtılan fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirelim. Güveç kabın içine konan mantarları ertesi gün pişirmek ya da arkadaşlarınıza ikram etmek için üzerine kaşar rendesi koyduktan sonra fırında pişirebilirsiniz. Güveçte kaşarlı mantar hazır olduktan sonra servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.

Güveçte Kaşarlı Mantar Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveçte Bütün Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Bütün Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuzu Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Küçük Güveçte Et Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Güveçte Et Tarifi ve Malzemeleri