Köfteli Güveç Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Köfteli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli güveç tarifi, severek yenilen güveç yemeklerindendir. Köfteyi zaten seviyorsanız, bir de güveçte yapmayı denemelisiniz. Sizlere vereceğimiz köfteli güveç tarifi küçük tek kişilik güveçlerde pişecek. Herkes için bir porsiyonluk güveç hazırlayacaksınız. Sıcak sıcak ikramınızı yapabilirsiniz. Köfte için kullanacağınız kıymanın yağ oranı doğru ayarlanırsa, harika bir köfte yiyebilirsiniz. Orta yağlı bir etten kıyma çektirirseniz tam istediğiniz gibi olur. Tabi köfte için kullanacağınız baharatlarda damak lezzetinize uygun olmalı. Vereceğimiz tarifteki baharatları siz istediğiniz gibi değiştirebilir, miktarlarını da azaltıp arttırabilirsiniz. Acı seviyorsanız da biberini istediğiniz gibi koyabilirsiniz. Önemli olan köfteli güveci yerken keyif almanızdır. Daha fazla beklemeden bu lezzetli tarifi hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.


Köfteli güveç tarifi için gereken malzemeler

  • 700 gram orta yağlı etten kıyma
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Damak lezzetinize göre tuz
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Yarım demet maydanoz
  • 200 gram rende kaşar peyniri
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet iri patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 adet tek kişilik güveç

Köfteli güveç tarifi nasıl yapılır?


Tarifimize köfteyi hazırlayarak başlayalım. Köfteyi rahat yoğuracağımız kabın içine kıymayı alalım. Galeta unu, ince kıyılmış maydanozu ve diğer baharatlarla tuzu içine ilave edelim. Güzelce yoğurduğumuz köfte harcını üzeri kapalı olarak dolapta yarım saat dinlendirelim. Köftenin lezzeti iyi yoğurmakla ortaya çıkar bunu unutmayalım. Daha sonra güveçleri önümüze alalım. En altına patatesi çok ince dilimler halinde keserek yerleştirelim. Köfte harcından hazırladığımız köfteleri güveçlerin içine eşit olarak içlerine pay edelim. İçine soğanı halka şeklinde pay ederek doğrayalım. Aynı şekilde domates ve biberleri de doğrayalım. İçlerine tereyağından bibere parça atalım. Az miktara tuz gezdirelim. Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtalım. Güveçleri fırında üstleri kızarana kadar pişirelim. En son olarak güveçlerin üzerine kaşar rendesini pay edelim. Güveçlerde peynirlerde kızarınca fırından alalım. Sıcak olarak köfteli güveç tarifini sevdiklerimize ikram edebiliriz. Yanında ayran, cacık gibi ikramlıklarda olursa harika olur.

Afiyet olsun.

Köfteli Güveç Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveçte Etli Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Etli Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Ocakta Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Ocakta Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Dana Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Dana Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç İçinde Pişirilen Yemekler

Güveç İçinde Pişirilen Yemekler

Güncel

Güveçte Balık Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Balık Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Mantar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sebzeli Et Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sebzeli Et Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Kaburga Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kaburga Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Nohut Tarifi ve Malzemeleri