Köfteli Güveç Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Köfteli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli güveç, severek tüketilen güveç yemeklerinin başında gelir. Eğer köfteyi seviyorsanız, bir de güveçte denemelisiniz. Sizlere sunacağımız köfteli güveç tarifi, küçük tek kişilik güveçlerde pişirilecek ve herkes için bir porsiyonluk güveçler hazırlayacaksınız. Sıcak sıcak ikram edebilirsiniz. Köfte için kullanacağınız kıymanın yağ oranı doğru ayarlanırsa, harika bir köfte yiyebilirsiniz. Orta yağlı bir etten kıyma çektirirseniz tam istediğiniz gibi olur. Tabi köfte için kullanacağınız baharatlar da damak zevkinize uygun olmalı. Vereceğimiz tarifteki baharatları istediğiniz gibi değiştirebilir, miktarlarını azaltıp artırabilirsiniz. Acı seviyorsanız, biberini istediğiniz gibi ekleyebilirsiniz. Önemli olan, köfteli güveci yerken keyif almanızdır. Daha fazla beklemeden bu lezzetli tarifi hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Köfteli Güveç Tarifi İçin Gereken Malzemeler

  • 700 gram orta yağlı etten kıyma
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Damak zevkinize göre tuz
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Yarım demet maydanoz
  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet iri patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 adet tek kişilik güveç kabı

Köfteli Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

Tarifimize köfteyi hazırlayarak başlayalım. Köfteyi rahat yoğurabileceğimiz bir kabın içine kıymayı alalım. Galeta unu, ince kıyılmış maydanoz ve diğer baharatlarla tuzu ekleyelim. Güzelce yoğurduğumuz köfte harcını, üzeri kapalı olarak dolapta yarım saat dinlendirelim. Köftenin lezzeti iyi yoğurmakla ortaya çıkar, bunu unutmayalım. Daha sonra güveçleri önümüze alalım. En altına patatesi çok ince dilimler halinde keserek yerleştirelim. Köfte harcından hazırladığımız köfteleri güveçlerin içine eşit olarak pay edelim. İçine soğanı halka şeklinde doğrayalım. Aynı şekilde domates ve biberleri de doğrayalım. İçlerine tereyağından küçük parçalar atalım. Az miktarda tuz gezdirelim.

Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtalım. Güveçleri fırında üstleri kızarana kadar pişirelim. En son olarak güveçlerin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini pay edelim. Peynirler kızarınca güveçleri fırından alalım. Sıcak olarak köfteli güveç tarifini sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Yanında ayran, cacık gibi ikramlıklar da olursa harika olur.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveç Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kaburga Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kaburga Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kiremit Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kiremit Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveç Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dana Kuşbaşı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kuşbaşı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Patlıcan Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri