Güveçte Etli Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Güveçte Etli Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Etli Kuru Fasulye

Güveçte etli kuru fasulye, özellikle kış aylarında sofralarımızda sıkça yer alan, lezzetiyle damakları şenlendiren bir yemektir. Kuru fasulye, hemen hemen her evde pişirilen klasik bir Türk yemeğidir. Genellikle tencerede hazırlanan bu lezzeti mutlaka güveçte de denemelisiniz. Güveç yemekleri, özel toprak kaplar sayesinde kendine has bir aroma ve lezzet kazanır. Güveç kapları, özel killi topraktan yapılmış olup içi genellikle sırlıdır. Bu kaplar, hem büyük tencere boyutunda hem de küçük tek kişilik veya iki kişilik boyutlarda olabilir. Kuru fasulye için genellikle tencere boyutunda olanını tercih etmelisiniz. Güveçte hazırlanan kuru fasulye, normal tencerede pişen fasulyeden daha farklı ve özel bir lezzete sahiptir. Yanına pilav eklediğinizde mükemmel bir akşam yemeği menüsü oluşturabilirsiniz. Şimdi birlikte bu lezzetli yemeği yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Güveçte Etli Kuru Fasulye İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kg kuru fasulye (Tercihen ispir fasulyesi, bulamazsanız şeker fasulyesi olabilir)
  • 3 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 350 gram kemiksiz kuşbaşı dana eti
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3/4 çay bardağı sızma zeytinyağı

Güveçte Etli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Kuru fasulyeleri bir gece önceden ılık suyun içinde ıslatırsanız, yemeğinizi daha kısa sürede pişirebilirsiniz. Fasulyeyi ıslattığınız suya biraz tuz eklemeyi unutmayın; bu, fasulyelerin daha lezzetli olmasını sağlar. Ertesi gün kuru fasulyenin suyunu değiştirin ve tencerede haşlayın. Ancak fasulyeler dağılmayacak kadar biraz diri kalmalıdır. Haşlandıktan sonra tencereyi süzmeden kenarda bekletin. Suyunu süzdüğünüz takdirde fasulyelerin kabukları çatlayabilir.

Güveçin içine zeytinyağını koyarak ocakta kızdırın. İçine yemeklik doğranmış kuru soğanı ve yeşil biberleri ekleyin. Biraz kavurduktan sonra kuşbaşı eti ekleyerek kavurmaya devam edin. Et suyunu salıp çektikten sonra, yemeğin salçasını ekleyerek pişirin. Domatesleri küp doğrayarak ilave edin. Bu aşamada kuru fasulyeyi süzerek güvecin içine alabilirsiniz. Göz kararı sıcak su ekleyerek kaynamasını bekleyin. Güvecin altını kısarak, kapağını kapatın. İsterseniz kapaktan önce alüminyum folyo koyarak hava almasını engelleyebilirsiniz; bu, yemeğinizin daha iyi pişmesini sağlar. Güveçte etli kuru fasulye ocakta kısık ateşte en az 50 dakika kadar pişmelidir. Daha sonra sıcak olarak pilavla birlikte, yanında turşu ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Güveç Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri