Türlü, çeşitli sebzelerin bir araya getirilerek hazırlandığı, sağlıklı ve lezzetli bir yemektir. Bu tarifte, türlü yemeğini güveçte hazırlayacağız. Güveç, yemeğin daha lezzetli ve aromatik olmasını sağlar. Güveçte türlü yaparken içerisine bir miktar kuzu eti ekleyerek protein açısından zengin bir yemek elde edebilirsiniz. Güveç Türlü İçin Gerekli Malzemeler
Güveç Türlü Nasıl Yapılır? Öncelikle güveci temizce yıkayıp kurulayın. Soğanları soyup ince ince doğrayın ve güvecin alt kısmına dizin. Domatesleri küp küp doğrayıp soğanların üzerine ekleyin. Kuşbaşı etleri yıkayıp doğradığınız domateslerin üzerine yerleştirin. Taze fasulyeleri temizleyip doğrayın ve etlerin üzerine dizin. Patlıcanları soyup küp küp doğrayın ve taze fasulyelerin üzerine ekleyin. Sivri biberleri ve sarımsakları doğrayıp sebzelerin arasına serpiştirin. Kabakları dörde bölüp küp küp doğrayın ve sebzelerin üzerine ekleyin. Patatesleri soyup doğrayın ve en üste dizin. Sos için derin bir kaseye zeytinyağı, domates salçası, biber salçası, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız sosu güveçteki sebzelerin üzerine gezdirin. Kaseye 1,5 su bardağı su koyup güvece dökün. Dilerseniz halka şeklinde dilimlediğiniz domatesleri sebzelerin üzerine dizin. Güvecin kapağını kapatın. Eğer güvecin kapağı yoksa, alüminyum folyo ile ağzını kapatabilirsiniz. Pişirme Yöntemleri Güveç türlüyü geleneksel taş fırınlarda pişirmeniz mümkündür. Ancak evde pişirecekseniz, iki farklı yöntem kullanabilirsiniz:
Güveç türlünün pişme süresi sebzelerin yumuşaması ve etin tam olarak pişmesi için önemlidir. Pişirme süresi tamamlandıktan sonra güveç türlünüz servise hazır olacaktır. Afiyet olsun! |
Kaviy
13 Temmuz 2024 CumartesiGüveç türlünü daha önce denediniz mi? Sebzelerin ve etin tadı nasıldı? Ocakta mı yoksa fırında mı pişirdiniz ve hangisi daha lezzetli oldu?
Cevap yazAdmin
13 Temmuz 2024 CumartesiMerhaba Kaviy, güveç türlüsünü daha önce denedim ve gerçekten çok beğendim. Sebzelerin ve etin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan lezzet inanılmazdı. Ben genellikle fırında pişiriyorum çünkü fırında piştiğinde sebzeler ve et daha eşit şekilde pişiyor ve aromalar daha iyi birbirine geçiyor. Tabii ki ocakta da lezzetli oluyor ama benim tercihim fırında pişirmekten yana. Senin tercihin nasıldır?