Pide Güveç Tarifi Pide güveç, evde kolayca yapabileceğiniz bir pide türüdür. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu yemek, bol miktarda vitamin içerir ve oldukça doyurucudur. Pide güveç, hem göze hem de mideye hitap eder; büyükten küçüğe herkesin iştahla yiyeceği bir yemektir. Misafirlerinize kolayca hazırlayıp ikram edebileceğiniz bu hamur işi, Türk mutfağının vazgeçilmez bir lezzetidir. Pide güvecin yanında çoban salatası ve ayran da oldukça güzel gider. Pidenin birçok çeşidi bulunmakla birlikte, pide güveç daha çok tercih edilmektedir, özellikle davetlerde ve ramazan aylarında ikram edilen vazgeçilmez bir lezzettir. Gerekli Malzemeler
İç Malzemeleri
Yapılış Aşamaları Öncelikle hamuru yoğurmak için hamur malzemelerini bir kabın içine alalım. Daha sonra unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım. Ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemini sürdürelim ve yoğurma işlemi bittikten sonra dinlenmesi için bir kenara koyalım. Diğer taraftan iç malzemelerini hazırlayalım. İç malzemesi için bir adet büyük boy kuru soğanı ince ince küp şeklinde doğrayalım. Soğanı kıyma üzerine ekleyip biraz yoğuralım. Daha sonra domatesleri rendeleyelim, yarım demet maydanozu ince ince kıyalım. Domates rendesini ve maydanozu da kıyma üzerine ekleyerek malzemeleri karıştıralım. İçerisine tuz, karabiber ve kırmızı biberi de ekleyip harmanlayalım. Domates çok sulu ise suyunu malzemenin içerisine eklemeyelim. Fırını 200 dereceye ayarlayarak ön ısıtma yapalım. Daha sonra hamuru 10 tane eşit bezeye ayıralım. Her bir bezeyi hafifçe altına un serpiştirerek oklava yardımıyla uzunlamasına açalım. Hamuru çok ince yapmayın, yaklaşık bir santim kalınlığında açmanız yeterli olacaktır. Ayırdığımız 10 eşit bezeyi de aynı şekilde bir santim kalınlığında açalım. Sonra yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine açtığımız hamurları düzgün bir şekilde dizelim. Üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan doldurup önceden ısıtılmış 200 derece fırına verelim. Pidelerin altı kızardığında fırından çıkaralım. Eğer üzerinin tamamen kızarmasını isterseniz, hamuru sert olabilir. Bu yüzden hafif kızarması yeterli olacaktır. Altı hafif pembeleştiğinde pideleri çıkarabiliriz. Pide sıcakken üzerine ince ince doğranmış maydanoz serpiştirip sıcak sıcak tabağa alıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |