Pide Güveç Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Pide Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Pide Güveç Tarifi

Pide güveç, evde kolayca yapabileceğiniz bir pide türüdür. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu yemek, bol miktarda vitamin içerir ve oldukça doyurucudur. Pide güveç, hem göze hem de mideye hitap eder; büyükten küçüğe herkesin iştahla yiyeceği bir yemektir. Misafirlerinize kolayca hazırlayıp ikram edebileceğiniz bu hamur işi, Türk mutfağının vazgeçilmez bir lezzetidir. Pide güvecin yanında çoban salatası ve ayran da oldukça güzel gider. Pidenin birçok çeşidi bulunmakla birlikte, pide güveç daha çok tercih edilmektedir, özellikle davetlerde ve ramazan aylarında ikram edilen vazgeçilmez bir lezzettir.

Gerekli Malzemeler

  • Bir su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Alabildiği kadar un

İç Malzemeleri

  • 250 gr. kıyma
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Kırmızı biber ve karabiber
  • Tuz

Yapılış Aşamaları


Öncelikle hamuru yoğurmak için hamur malzemelerini bir kabın içine alalım. Daha sonra unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım. Ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemini sürdürelim ve yoğurma işlemi bittikten sonra dinlenmesi için bir kenara koyalım. Diğer taraftan iç malzemelerini hazırlayalım. İç malzemesi için bir adet büyük boy kuru soğanı ince ince küp şeklinde doğrayalım. Soğanı kıyma üzerine ekleyip biraz yoğuralım. Daha sonra domatesleri rendeleyelim, yarım demet maydanozu ince ince kıyalım. Domates rendesini ve maydanozu da kıyma üzerine ekleyerek malzemeleri karıştıralım. İçerisine tuz, karabiber ve kırmızı biberi de ekleyip harmanlayalım. Domates çok sulu ise suyunu malzemenin içerisine eklemeyelim.

Fırını 200 dereceye ayarlayarak ön ısıtma yapalım. Daha sonra hamuru 10 tane eşit bezeye ayıralım. Her bir bezeyi hafifçe altına un serpiştirerek oklava yardımıyla uzunlamasına açalım. Hamuru çok ince yapmayın, yaklaşık bir santim kalınlığında açmanız yeterli olacaktır. Ayırdığımız 10 eşit bezeyi de aynı şekilde bir santim kalınlığında açalım. Sonra yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine açtığımız hamurları düzgün bir şekilde dizelim. Üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan doldurup önceden ısıtılmış 200 derece fırına verelim. Pidelerin altı kızardığında fırından çıkaralım. Eğer üzerinin tamamen kızarmasını isterseniz, hamuru sert olabilir. Bu yüzden hafif kızarması yeterli olacaktır. Altı hafif pembeleştiğinde pideleri çıkarabiliriz.

Pide sıcakken üzerine ince ince doğranmış maydanoz serpiştirip sıcak sıcak tabağa alıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveç Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Et Sote Güveçte Tarifi ve Malzemeleri

Et Sote Güveçte Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Mantar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Mantar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Güveç Yemekleri Tarifleri ve Malzemeleri

Etli Güveç Yemekleri Tarifleri ve Malzemeleri