Arpacık Soğanlı Güveç

Arpacık Soğanlı Güveç

Arpacık Soğanlı Güveç, Yapımı basit ve bir o kadar lezzetli olan arpacık soğanlı güveç sizin vaktinizi fazla almadan güzel bir yemek yapmanızı sağlayacak. Özellikle ev hanımlarının gelen misafirlerine karşı çok kısa sürede yapacağı ve servis edebileceği arpacık soğanlı güveç içine konulacak malzemeler sayesinde de oldukça lezzetli olmaktadır. Aşağıda belirttiğimiz malzemelerin dışında sevdiğiniz bazı baharatları isteğinize göre ekleyebilirsiniz. Özellikle bu yemeğe atacağınız karabiberinizin top şeklinde olması yemeğinizi daha güzel yapacaktır. Bide bu yemekte dahil yapacağınız birçok yemekte kekiği en son atmanız kekiğin yemeğe daha fazla tat katmasını sağlayacaktır. Ayrıca arpacık soğanlı güveç yanına yapacağınız bir bulgur pilavı ile birlikte servis etmenizi tavsiye ederiz. Bu iki yemek birbiri ile çok güzel gideceğini ve güzel bir yemek yiyeceğinizi şimdiden garanti ederiz. Yapan ev hanımları için şimdiden kolay gelsin diyelim.

Arpacık soğanlı güveç, klasik kebaplardan olan bir yemek çeşididir. Arpacık soğanlı güveçte güveç malzemeleri kendi bıraktıkları su buharı ile pişerler. Bu sebepten dolayı fazlası ile lezizdir. Dışardan su eklemesi yapılmaz. Arpacık soğanlı güveç yemeğinde, et seçimi kişinin kendi seçimine kalmış, kuzu veya dana eti kullanılabilir. Ben sizlere kuzu etini kullanmanızı tavsiye ederim. Pişirme kabı olarak da her tür tencere veya toprak güveç kullanılabilir. Biz bu yemeği tüpte nasıl yapacağınızı anlatacağız. Eğer mahallenizde bir fırın varsa bu fırında pişirtmeniz arpacık soğanlı güvecinizin daha güzel olmasını sağlar

Arpacık Soğanlı Güveç Malzemeleri

  • 15 adet arpacık soğan
  • Yarım kilo orta yağlı dana kuşbaşı et
  • İki adet domates
  • İki diş sarımsak
  • İki adet sivri biber
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir çay kaşığı kimyon
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir çay Kaşığı karabiber

Arpacık Soğanlı Güveç Yapılışı

Arpacık soğanlı güveç yapmak için öncelikle arpacık soğanların her iki tarafı çok az kesilir ve soyulur. Arpacık soğanlarımız doğranmaz ya da ortadan ikiye kesilmez. Domateslerimizin kabukları soyulur ve de iri iri küp küp doğranır. Sivri biberlerimizde iri şekilde halka halka doğranır. Kullanacağımız etimiz biraz irice doğranır. En son olarak da sarımsaklarınız doğranır.

Şimdide geldik bu malzemelerimizi güvecimize dizmeye. Öncelikle arpacık soğanlı güveç yapacağımız güveç kabımızın bütün iç kısmı zeytinyağı ile yağlanır. Güveç tabanımızı öncelikle kuşbaşı şekilde biraz irice doğradığımız etlerimizi konulur. Etlerimizin üzerine sırası ele arpacık soğanlarımız, domatesimiz, sivri biberimiz ve sarımsağımız güzel bir şekilde yayılacak. Ardından kimyon, karabiber, kekik ve tuzumuz güvecimize serpilecek. Yapılacak son işlem ise güvecimizin üstünü sıkı bir şekilde alüminyum folyo ile kaplamak ve alüminyum folyonun orta yerine kürdan yardımı ile bir delik açmaktır. Bundan sonra arpacık soğanlı güvecimiz bir tüpün üzerine konulur ve düşük ısıda kaynamaya bırakılır. Bu şekilde yaklaşık olarak 20 ya da 25 dakika içinde arpacık soğanlı güvecimizin malzemeleri ısınmaya başlayacak. Güvecimizin ortasındaki delikten bir buhar gelmeye başladığında saatinize bakın ve o zamanın not edin. Güvecin ortasındaki delikten buhar gelmeye başladıktan sonra tüp en kısık konumuna getirilir ve bir buçuk saat kadar pişmeye bırakılır. Mükemmel şekilde pişmiş arpacık soğanlı güvecimiz servise hazırdır. Afiyet olsun…

Son Güncelleme : 24.10.2018 22:14:36

Arpacık Soğanlı Güveç Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Arpacık Soğanlı Güveç"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Güveç İlk Kullanımı
Güveç İlk Kullanımı
Güveç ilk kullanımı, güveçte pişen yemeklerin tadına varmanız için güveci uygun şekilde kullanmalısınız. Bildiğiniz gibi güveç özel bir killi toprakla üretilir. Değişik boyutlarda, tencere, tepsi gibi şekillerde olabilir. Hatta tek kişilik güveçlerde...
Fırında Güveç
Fırında Güveç
Fırında Güveç, Anadolu insanlarının mutfaklarında mutlaka bulunan güveç çanağında pişen yemeklerin lezzeti bir başka oluyor. Güvecin içerisinde hazırlanan yemekler fırında da ocakta da pişirildiğinde tadına doyum olmaz harika bir lezzet ortaya çıkıyo...
Dana Etli Güveç
Dana Etli Güveç
Dana etli güveç, yemeği mevsiminde yetişen sebzelerle yapılır. Türk mutfaklarının vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok sağlıklı ve çok besleyicidir. Etleri lokum gibi tadı da harika oluyor. Herkes dana etli güveci çok seviyor. Bol vitaminli, mineralli v...
Küçük Güveçte Et
Küçük Güveçte Et
Küçük Güveçte et, tarifi tüm ana yemeklerin yanı sıra tek kişilik olarak hazırlanan küçük güveçlerin içerisinde hazırlanan et, sebzeler ve baharatlar ile eşsiz bir lezzet olarak hazırlanacak bir ana yemektir. Güveç içerisinde yapılan yemekler diğer y...
Çömlekte Güveç
Çömlekte Güveç
Çömlekte güveç, Çömlekte güveç yapılan çok güzel yemekler arasında olup, biraz emek isteyen bir yemek çeşididir. Bu çömleğinde yapılan yemek üzerinde ayrı bir lezzet katması önemli bir gerçektir. Çömlek sayesinde yemekte değişik bir aroma ve bir tat ...
Patlıcan Güveç
Patlıcan Güveç
Patlıcan Güveç, Patlıcan Sağlık bakımından oldukça faydalı bir sebzedir. 100 Gram patlıcanda 24 kalori, 1,1 gram protein, 2 gram yağ, 5,5 gram karbonhidrat bulunmaktadır. Vitamin içeriği bakımından 100 gram patlıcanda, 0,4 miligram B1 vitamini, 0.5 m...
Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi
Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi
Dondurulmuş karides güveç tarifi, deniz canlısı olan karidesten yapılmaktadır. Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karidesin denizlerde ve tatlı sularda yaşayan bir çok çeşiti bulunur. Boyları yaklaşık olarak 1 cm’den 30 cm'e kadar deği...
Tencerede Güveç
Tencerede Güveç
Tencerede Güveç, Severek yaptığımız ve yediğimiz güveç yemeği bilindiği gibi yalnızca topraktan yapılmış olan pişirecekler de yapılmaz. Tencere de de istenilen lezzete ulaşılabileceği doğrudur. Şimdi sizlerle tencere de güveç nasıl yapılır paylaşaca...
Güveçte Et Yemekleri
Güveçte Et Yemekleri
Güveçte et yemekleri; hem lezzet hem de sunum bakımından diğer et yemeklerinden çok farklıdır. Yemek güveçte piştiği içinde sağlıklıdır. Güveç içerisinde sebzeler, et ve baharatlar ile eşsiz bir lezzet olarak hazırlanan bir ana yemektir. Güveç içeris...
Ocakta Güveç
Ocakta Güveç
Ocakta güveç, ocakta güveç yapımı kolay ve lezzetli yemek tariflerindendir. Damak tadına göre sebzeli tavuklu etli kıymalı yapılabilir her biri birbirinden lezzetli olur. Yanına yapılan bir pilav ve ayran ile güzel bir akşam yemeği menüsü hazırlayabi...
Taş Fırında Güveç Tarifi
Taş Fırında Güveç Tarifi
Taş fırında güveç tarifi, çocukluğumdan beri yapılan yemektir. Bizim yörede güveçi odun ateşinde pişirmek için taş fırınına götürürler. Taş fırında 2 saat kendi buharıyla yavaş yavaş pişer. Taş fırında güveçte önemli nokta etin güvece koymadan önce e...
Düdüklüde Güveç Tarifi
Düdüklüde Güveç Tarifi
Düdüklüde Güveç Tarifi, Güveç yemeği, ülkemiz yörelerinde değişik şekillerde pişirimi olan bir yemek türüdür. Güveç yemeği, özellikle güveç yemeği için yapılmış olan toprak tencerelerde pişirildiği gibi, mutfaklarda hemen herkesin çok rahat kullanabi...

 

Güveç İlk Kullanımı
Fırında Güveç
Dana Etli Güveç
Küçük Güveçte Et
Çömlekte Güveç
Patlıcan Güveç
Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi
Tencerede Güveç
Güveçte Et Yemekleri
Ocakta Güveç
Taş Fırında Güveç Tarifi
Düdüklüde Güveç Tarifi
Etli Mantarlı Güveç
Fırında Tavuk Güveç
Güveç
Patatesli Güveç Tarifi
Güveçte Et Sote
Arpacık Soğanlı Güveç
Fırında Patlıcan Güveç
Güveç Tatlıları
Fırında Dana Etli Güveç Tarifi
Güveç Kebabı
Kaburga Güveç Tarifi
Fırında Kuzu Güveç
Dana Kuşbaşı Güveç
Kıymalı Güveç Tarifi
Tavada Güveç
Güveçte Kavurma
Güveçte Patlıcan Kebabı
Kiremit Güveç
Popüler İçerik
Etli Mantarlı Güveç
Etli Mantarlı Güveç
Etli mantarlı güveç, Güveç özel kil karışımı bir topraktan imal edilen pişirme kabıdır. Mutfaklarımızda çok sık kullanılan bir pişirme kabı olmadığı a...
Fırında Tavuk Güveç
Fırında Tavuk Güveç
Fırında tavuk güveç, hem lezzetli bir tavuk yemeği, hem de lezzetli bir güveç tarifidir. Fırında pişen her yemek lezzetli oluyor. Ancak güveçte pişiri...
Güveç
Güveç
Güveç, kendine has lezzetiyle yemeklerin pişirildiği, özel bir killi topraktan yapılan pişirme kabıdır. Güveçler ocak üstü kullanımına uygun olabilece...
Patatesli Güveç Tarifi
Patatesli Güveç Tarifi
Patatesli güveç tarifi, Patatesli güveç yapılan çok güzel yemekler arsında olup, yapımı çok kolay olan bir yemek çeşididir. Bu güveç sayesinde yapılan...
Güveçte Et Sote
Güveçte Et Sote
Güveçte Et Sote; Evet bayanlar vazgeçemediğimiz ve sıkça tükettiğimiz eti bugünde güveçte pişirelim eminim çok beğeneceksiniz.Hemen tarifimi vermeye ...
Fırında Patlıcan Güveç
Fırında Patlıcan Güveç
Fırında patlıcan güveç, Patlıcan bütün yemeklere ayrı bir güzellik katan bir sebzedir. Her yemeğe ayrı bir tat, ayrı bir görsellik katar. Patlıcan güv...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Güveç İlk Kullanımı
Fırında Güveç
Dana Etli Güveç
Küçük Güveçte Et
Çömlekte Güveç
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018