Arpacık Soğanlı Güveç Tarifi Arpacık soğanlı güveç, yapımı kolay ve oldukça lezzetli bir yemektir. Özellikle ev hanımlarının gelen misafirlerine kısa sürede hazırlayıp servis edebileceği bu yemek, içindeki malzemeler sayesinde çok lezzetli olur. Aşağıda belirttiğimiz malzemelerin dışında sevdiğiniz bazı baharatları isteğinize göre ekleyebilirsiniz. Özellikle bu yemeğe ekleyeceğiniz karabiberin top şeklinde olması, yemeğinizi daha lezzetli yapacaktır. Ayrıca, birçok yemekte olduğu gibi kekik eklemesini en son yapmanız, kekiğin yemeğe daha fazla tat katmasını sağlar. Arpacık soğanlı güveç yanında yapacağınız bir bulgur pilavı ile servis etmenizi tavsiye ederiz. Bu iki yemek birbirine çok yakışır ve güzel bir yemek deneyimi sunar. Yapanlara şimdiden kolay gelsin. Arpacık soğanlı güveç, klasik kebap türlerinden biridir. Bu yemekteki malzemeler, kendi bıraktıkları su buharı ile pişerler, bu nedenle oldukça lezzetlidir. Dışarıdan su eklemesi yapılmaz. Et seçimi kişisel tercihlere bağlı olarak kuzu veya dana eti olabilir, ancak kuzu eti kullanmanızı tavsiye ederim. Pişirme kabı olarak her tür tencere veya toprak güveç kullanılabilir. Biz bu yemeği ocakta nasıl yapacağınızı anlatacağız. Eğer mahallenizde bir fırın varsa, bu fırında pişirmeniz yemeğinizin daha lezzetli olmasını sağlar. Arpacık Soğanlı Güveç Malzemeleri
Arpacık Soğanlı Güveç Nasıl Yapılır? Arpacık soğanlı güveç yapmak için öncelikle arpacık soğanların her iki tarafını çok az kesip soyun. Arpacık soğanları doğramayın veya ortadan ikiye bölmeyin. Domateslerin kabuklarını soyup iri iri küp şeklinde doğrayın. Sivri biberleri iri şekilde halka şeklinde doğrayın. Kullanacağınız eti biraz iri doğrayın. Sarımsakları da doğrayın. Şimdi bu malzemeleri güvece dizmeye başlayalım. Güveç kabının iç kısmını tamamen zeytinyağı ile yağlayın. Güveç tabanına kuşbaşı şeklinde biraz iri doğradığınız etleri yerleştirin. Etlerin üzerine sırasıyla arpacık soğanları, domatesleri, sivri biberleri ve sarımsakları güzelce yayın. Ardından kimyon, karabiber, kekik ve tuzu güvece serpin. Son olarak, güvecin üstünü sıkı bir şekilde alüminyum folyo ile kapatın ve folyonun ortasına kürdan yardımı ile bir delik açın. Güveci ocakta düşük ısıda kaynamaya bırakın. Yaklaşık 20-25 dakika sonra malzemeler ısınmaya başlayacak. Güvecin ortasındaki delikten buhar çıktığını gördüğünüzde saatinize bakın ve zamanı not edin. Buhar çıkmaya başladıktan sonra ocağı en düşük konuma getirin ve güveci bir buçuk saat kadar pişirin. Mükemmel pişmiş arpacık soğanlı güveciniz servise hazırdır. Afiyet olsun. |