Fırında Patlıcan Güveç Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Patlıcan Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında patlıcan güveç, Patlıcan bütün yemeklere ayrı bir güzellik katan bir sebzedir. Her yemeğe ayrı bir tat, ayrı bir görsellik katar. Patlıcan güveç yemeklerinde de kullanılır ve güvece çok güzel bir tat verir. Güveç topraktan yapılan bir tür tencere çeşididir. Güveçte yapılan yemekler ayrı bir tatlıdır. Özellikle de güveçte patlıcan yemeği yapımı çok daha güzel olur.


Fırında patlıcan güveç malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 tane patlıcan
  • 2-3 tane yeşil biber
  • 2 tane domates
  • 5-6 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 400 gram kuşbaşı et
  • 200 gram isteğe bağlı kuyruk yağı

Fırında Patlıcan Güveç Nasıl Yapılır?


Yemeğimize başlamadan önce patlıcanlarımızı pijamalı soyup tuzlu suda bekletiyoruz ki acıları gitsin. Sonra etlerimizi birazcık sudan geçiriyoruz. Kuru soğanımızı halka şeklinde doğruyoruz. Güvecimizi alıyoruz, halka şeklinde doğradığımız kuru soğanlarımızı güvecimizin dibine seriyoruz. Soğanlarımızın üzerine kuşbaşı etlerimizi seriyoruz. Etlerimizin üzerine dilerseniz kuyruk yağını dilerseniz de tereyağı koyabilirsiniz. Etlerimizin üzerine sarımsaklarımızı küçük küçük doğrayıp diziyoruz. Sarımsaklarımızın üzerine biberlerimizi doğrayıp diziyoruz. Suda beklettiğimiz patlıcanlarımızı çıkarıp yıkıyoruz. Sonra küp-küp doğruyoruz. Biberlerimizin üzerine diziyoruz. Şimdiye kadar güvece dizdiğimiz sebzelerimizin üzerine bastırıp sebzelerimizi yerleştiriyoruz. Domateslerimizin kabuklarını soyup rendeliyoruz. Rendelediğimiz domateslerin için tuz ve karabiberimizi ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Bu karışımı sebzelerimizin üzerinde gezdiriyoruz. Son bir tane domatesimizi kabuğunu soyup halka şeklinde doğruyoruz ve en son bütün malzemelerimizin üzerine diziyoruz. Güvecimiz hazır bile. Güveç tenceresini folyo ile kaplıyoruz. Daha önceden ısıttığımız 200 derecelik fırınımıza güvecimizi veriyoruz. Güvecimizi yaklaşık olarak üç saat kadar pişiriyoruz. Pişip pişmediğini folyoyu kaldırıp kontrol ediyoruz. Pişen güvecimizi fırından çıkarıyoruz. Beş dakika kadar dinlendiriyoruz. Sonra servis tabağına alıp yanında pilav ve yoğurt ile servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Fırında Patlıcan Güveç Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Et Sote Güveçte Tarifi ve Malzemeleri

Et Sote Güveçte Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Et Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Et Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Arpacık Soğanlı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Arpacık Soğanlı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çömlekte Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Çömlekte Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Sebzeli Et Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sebzeli Et Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dana Kuşbaşı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kuşbaşı Güveç Tarifi ve Malzemeleri