Güveçte Kaşarlı Köfte Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Güveçte Kaşarlı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte kaşarlı köfte, Güveç yemekleri yapım aşamasında zor gibi gözükse de çok kolay yapılan bir yemek çeşididir. Ancak güveç yemekleri genelde et ile yapıldığı için biraz masraflı bir yemek çeşididir. Bu yüzden her zaman tercih edilen bir yemek çeşidi değildir. Genelde özel günlerde ya da özel misafirlere yapılır.


Güveçte kaşarlı köfte malzemeleri

  • 300 gram kıyma
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Kaşar peyniri
  • Tuz
  • Kekik

Güveçte Kaşarlı Köfte Nasıl Yapılır?


İlk önce kıymamızı köftelik olarak yoğuruyoruz. Kıymayı yoğururken köfte harcı kullanabiliriz. Hazır köfte harçlarının tadı baharat yönünden çok güzel oluyor. Bu yüzden kıymamızı köfte harcı ile yoğurmak çok daha güzel bir tat verecektir köftemize. Köftemizi yoğurup yuvarlak yuvarlak yapıyoruz. Köftelerimiz dinlenirken patates ve havuçlarımızı yıkayıp küp-küp doğruyoruz. Ocağa derin bir tava alıyoruz. Altını orta ateşte açıyoruz ve biraz sıvıyağ koyup patateslerimizi kızartıyoruz. Kızaran patateslerimizi tabağa alıyoruz. Sonra havuçlarımızı kızartıp tabağa alıyoruz. Sonra güvecimizi alıyoruz ve patateslerimizi içine diziyoruz. Patateslerimizin üzerine havuçlarımızı diziyoruz. Üzerlerine tuz ve kekik serpiyoruz. Üzerine yuvarlak yaptığımız köftelerimizi seriyoruz. Derin bir kâsede kabuklarını soyup küp-küp doğradığımız domateslerimizi koyuyoruz. Üzerine küp-küp doğradığımız biberimizi koyuyoruz. Kabımıza salça ve suyu koyup karıştırıyoruz. Bu karışımımızı güvecin üzerine gezdiriyoruz. Kaşarlı köftelerimiz hazır. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırınımıza koyuyoruz. Yaklaşık olarak 40 dakika kadar pişiriyoruz. Güvecimiz pişerken kaşarlarımızı rendeliyoruz. Güvecimiz piştikten sonra fırının kapağını açıp rendelediğimiz kaşarlarımızı güvecimizin üzerine gezdiriyoruz. Sonra fırının kapağını kapatıp iki üç dakika kaşarlarımız kızarana kadar pişiriyoruz. Kaşarlarımız kızardıktan sonra fırından güvecimizi çıkarıyoruz. Servis tabağına alıyoruz ve sıcak sıcak servis yapıyoruz.

Güveçte Kaşarlı Köfte Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveç Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç İlk Kullanımı Nasıl Olmalı?

Güveç İlk Kullanımı Nasıl Olmalı?

Arpa Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Et Sote Güveçte Tarifi ve Malzemeleri

Et Sote Güveçte Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kuşbaşı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kuşbaşı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç İçinde Pişirilen Yemekler

Güveç İçinde Pişirilen Yemekler

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6