Güveç yemekleri, yapım aşamasında zor gibi görünse de oldukça kolay hazırlanan bir yemek türüdür. Ancak, güveç yemekleri genellikle et ile yapıldığı için maliyetli olabilir. Bu nedenle, her zaman tercih edilen bir yemek çeşidi değildir ve genellikle özel günlerde veya özel misafirlere sunulur. Güveçte Kaşarlı Köfte Malzemeleri
Güveçte Kaşarlı Köfte Nasıl Yapılır? İlk önce kıymamızı köftelik olarak yoğuruyoruz. Kıymayı yoğururken köfte harcı kullanabilirsiniz. Hazır köfte harçlarının tadı baharat yönünden çok güzel oluyor, bu yüzden kıymayı köfte harcı ile yoğurmak köftemize daha lezzetli bir tat verecektir. Köftemizi yoğurup yuvarlak şekiller veriyoruz. Köftelerimiz dinlenirken patates ve havuçlarımızı yıkayıp küp küp doğruyoruz. Ocağa derin bir tava alıyoruz. Altını orta ateşte açıyoruz ve biraz sıvı yağ koyup patateslerimizi kızartıyoruz. Kızaran patatesleri tabağa alıyoruz. Sonra havuçlarımızı kızartıp tabağa alıyoruz. Güvecimizi alıp patatesleri içine diziyoruz. Patateslerin üzerine havuçları diziyoruz. Üzerine tuz ve kekik serpiyoruz. Yuvarlak yaptığımız köfteleri üzerine seriyoruz. Derin bir kasede kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri koyuyoruz. Üzerine küp küp doğradığımız biberi ekliyoruz. Kaseye salça ve suyu ekleyip karıştırıyoruz. Bu karışımı güvecin üzerine döküyoruz. Güvecimiz hazır hale geliyor. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırına koyuyoruz. Yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz. Güvecimiz pişerken kaşar peynirini rendeliyoruz. Güvecimiz piştikten sonra fırının kapağını açıp rendelediğimiz kaşar peynirini güvecin üzerine serpiştiriyoruz. Fırının kapağını kapatıp iki üç dakika daha kaşarlar eriyip kızarana kadar pişiriyoruz. Kaşarlar kızardıktan sonra güveci fırından çıkarıyoruz. Servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapıyoruz. Ekstra Bilgiler
|