Fırında Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Fırında Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveçte Mantar

Fırında güveçte mantar, mantar sevenler için enfes bir yemek tarifidir. Fırında güveçte mantar oldukça lezzetli ve pratik bir tariftir. Her mevsim yapılabilecek hafif bir yemektir. Birçok kişi mantarı çeşitli yemeklerde kullanır fakat güveçte mantar, yapabileceğiniz tüm mantar yemeklerinin en lezzetlisidir. Hazırladığımız mantar güveçleri, kocaman bir güveç yerine tek kişilik küçük güveçlerde pişirebiliriz. Bu şekilde hem şık bir sunum hem de kolay servis yapma imkânımız olur. Tek porsiyonluk güveçlerde hazırladığımız mantar, Ramazan ayında iftar yemeklerinde misafirlerinize çorbanın ardından ikram edebileceğiniz bir yemektir. Benim, yemeğe davet ettiğim misafirlere ve aileme sıklıkla yaptığım fırında güveçte mantar tarifini sizlerle paylaşıyorum ve denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Fırında Güveçte Mantar Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo kültür mantarı
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber ve kekik
  • Üzeri için 200 gram kaşar peyniri

Fırında Güveçte Mantar Nasıl Yapılır?

Öncelikle mantarları bol suda yıkayıp limonlu suya koyuyoruz. Ocağa koyduğumuz tavaya tereyağını ekliyoruz, ardından iri doğradığımız biberleri ve kuru soğanları ekliyoruz. Onlar kavrulurken, mantarları limonlu sudan çıkarıp doğruyoruz. Söğüş şeklinde doğradığımız mantarları da tavaya koyup diğer sebzelerle birlikte kavuruyoruz. Daha sonra domatesleri ekleyip birkaç dakika daha pişiriyoruz. Son olarak tuz, karabiber, pul biber ve ince kıyılmış sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız mantar karışımını tek porsiyonluk güveçlere eşit miktarda paylaştırıyoruz. Yaklaşık 6 adet tek porsiyonluk güveç olacaktır. Daha sonra mantarların üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini serpiyoruz. Mantarların üzeri kapanacak şekilde olması yeterlidir. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında kaşar eriyip üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Denediğinizde beğeneceğinizden emin olduğum fırında güveçte mantar tarifi, uyduğunuz takdirde %100 lezzetli olacaktır ve oldukça da pratik bir tariftir.

Ekstra Bilgiler

Mantarların limonlu suda bekletilmesi, kararmalarını önler ve daha beyaz kalmalarını sağlar. Ayrıca, güveçte pişirilen yemekler, yavaş ve eşit şekilde piştiği için lezzet bakımından daha zengin olur. Bu tarifte kullanılan kaşar peyniri, yemeğin üzerine güzel bir kızarıklık ve lezzet katmanızı sağlar. Dilerseniz, kaşar peyniri yerine mozarella veya parmesan peyniri de kullanabilirsiniz. Güveçte mantar tarifini zenginleştirmek isterseniz, içerisine tavuk veya et ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kalamar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç İçinde Pişirilen Yemekler

Güveç İçinde Pişirilen Yemekler

Güveç İlk Kullanımı Nasıl Olmalı?

Güveç İlk Kullanımı Nasıl Olmalı?

Tencerede Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Güveç Tarifi ve Malzemeleri