Kaşarlı Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Kaşarlı Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Karides Güveç

Kaşarlı karides güveç, farklı ve lezzetli bir alternatif arayanlar için ideal bir yemektir. Karides, genellikle sık tüketilen bir deniz ürünü olmamakla birlikte, besin değeri oldukça yüksektir. Bu tarif, hem besleyici hem de lezzetli bir seçenektir. 100 gramlık bir porsiyonda günlük protein ihtiyacının %20'si karşılanabilir ve iyi bir omega-3 kaynağıdır. Karideslerin ayıklanması biraz zahmetli olsa da, bu aşama balıkçınıza bırakılabilir. Şimdi tarifimize geçelim.

Kaşarlı Karides Güveç İçin Malzemeler

  • 1 kg jumbo karides
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 2 adet defne yaprağı
  • Kekik
  • Pul biber
  • 15 adet mantar
  • 100 gr rende kaşar
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça

Kaşarlı Karides Güveç Nasıl Yapılır?

Öncelikle ön hazırlıklarımızı yapalım. Jumbo karidesleri kendiniz ayıklamak isterseniz, öncelikle kafa kısımlarını geriye doğru koparın ve kabuklarını soyun. Bu işlemi yaparken dikkatli olun, çünkü dikenleri elinize batabilir. Karidesleri ayıkladıktan sonra sırt kısmını ince bir bıçakla hafifçe kesip içerisindeki pislikleri temizleyin.

Sivri ve kırmızı biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanı mümkün olduğunca küçük doğrayın. Sarımsakları dişe gelecek şekilde doğrayın, çok ufak olmasın.

Bir tava hazırlayıp içine tereyağını ekleyin. İsterseniz ayçiçek yağı da kullanabilirsiniz. Yağ eriyince soğanı ve sarımsağı atın, biraz pişsinler. Bu sırada domatesleri soyup ince ince doğrayın. Soğan ve sarımsak hafif kendinden geçince biberleri ekleyin. Biberler de kızarmaya başlayınca ikiye bölünmüş mantarları ekleyin. En son domatesleri ekleyin ve biraz kavurduktan sonra salçayı ilave edin.

En son karidesleri, kekik, pul biber ve defne yaprağını ekleyin. Dilerseniz biraz sıcak su ilave edebilirsiniz, çünkü domatesler her zaman çok sulu olmayabilir. Karidesler zaten çok zor pişen bir yiyecek değildir; hemen haşlanacaktır. Bütün bu malzemeyi güveç kaplarına aktarın. Üzerlerine rende kaşar peynirini serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Kızarınca fırından alın.

Kaşarlı karides güveç piştikten sonra, servis ederken üzerine ince kıyılmış maydanoz ile süsleme yapabilirsiniz. Bu tarif, sofralarınıza hem şıklık hem de lezzet katacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveçte Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kaburga Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kaburga Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Etli Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Etli Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveç Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveç Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Mantar Tarifi ve Malzemeleri