Kaşarlı Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kaşarlı Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı karides güveç, değişiklik olsun diye yapabileceğiniz çok güzel ve basit bir yemektir. Karides genellikli çok tüketilen bir balık türü değildir. Tezgâhlarda her zaman yeri vardır ancak genelde tercih edilen türler hamsi, levrek, palamut ve somon olmaktadır. Kaşarlı karides güveç besin değeri yüksek bir yemektir. 100 gr lık porsiyonda günlük protein ihtiyacının %20'si alabilmektedir. Aynı zaman iyi bir omega-3 kaynağı. Kaşarlı karides güveç yaparken en zor gelen şey karides ayıklamak olmuştur benim için. Zaten alacağınız karidesler mümkünse jumbo boy olsun. Ayrıca balıkçıda ayıklanabilir. Artık tarifimize geçelim.


Kaşarlı Karides İçin Malzemeleri

  • 1 kg jumbo karides
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 2 adet defne yaprağı
  • Kekik
  • Pul biber
  • 15 adet mantar
  • 100 gr rende kaşar
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça

Kaşarlı Karides Nasıl Yapılır?


Öncelikle ön hazırlığımızı yapalım. Sonra kafamız karışmasın. Jumbo karidesleri kendiniz ayıklamak isterseniz öncelikle kafa kısımlarında geriye doğru koparıyorsunuz. Daha sonra kabuklarını soyuyorsunuz. Ancak bu işlemi yaparken dikkatli olun. Çünkü dikenleri elinize batabilir. Karidesi ayıkladıktan sonra sırt kısmını ince bir bıçakla hafiften kesip içerisindeki pislikleri temizleyelim. Şimdi bunlar bir kenarda kalsın. Sivri biber ve kırmızı biberleri çekirdeklerini ayıklayıp, kuş başı şeklinde doğruyoruz. Soğanı mümkün olduğunca ufak doğruyoruz. Sarımsakları dişe gelecek şekilde doğrayalım. Çok ufak olmasın. Kaşarlı karides güveç tarifimizin bu aşamasında kendimize bir tava ayarlayalım ve içine tereyağını atalım. İsterseniz ay çiçek yağı da kullanabilirsiniz. Yağ eridi soğanı ve sarımsağı atalım önden biraz pişsin. Onlar pişerken domatesleri soyup ince ince doğrayalım. Soğan ve sarımsak hafif kendinden geçince biberleri atalım. Onlarda kızarmaya başlayınca ikiye bölünmüş mantarları atalım. En son domatesleri atıyoruz ve biraz da bu şekilde kavurup, salçayı katıyoruz. En son karidesleri, kekik, pul biber ve defne yaprağını atıyoruz. Dilerseniz biraz sıcak su ilave edebilirsiniz. Domatesler çok sulu olmayabiliyor bazen. Karidesler zaten çok zor pişen bir yiyecek değil. Hemen haşlanacaktır. Bütün bu malzemeyi güveçlere aktarıyoruz. Üzerilerine rende kaşarları serpiyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Kızarınca alıyoruz. Kaşarlı karides güveç piştikten sonra servis ederken üzerlerine ince kıyılmış maydanoz ile süsleme yapabilirsiniz.

Kaşarlı Karides Güveç Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Et Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Et Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pide Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Pide Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Kaşarlı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kaşarlı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveç Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6