Etli Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Etli Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Türk mutfağı, eşsiz lezzetleri ve çeşit çeşit yemekleri ile ünlüdür. Özellikle etli yemekler, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Etin katılmadığı yemek neredeyse yok gibidir ve bu yemeklere özel bir tat katar. Etli yemekler, özellikle güveçte pişirildiğinde, etin tadı ve güvecin o mis gibi toprak kokusu birleştiğinde daha da lezzetli olur. Etli güveç yemeklerini neredeyse sevmeyen yoktur; herkesin damak zevkine hitap eder. Güveçte pişirilen yemeklerin lezzeti bir yana, kokusu ile de insanı mest eder. Bugün, etli sebzeli güveç yapacağız. Evet, güveç yemeği ağır bir yemektir ama yapması ve hazırlaması bir o kadar da kolaydır. Eve gelen misafirlerimiz için kurtarıcı bir yemektir. Şimdi, etli sebzeli güvecimizi yapmaya başlayalım.

Etli Sebzeli Güveç Malzemeleri
  • Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tane patates
  • 10 tane arpacık soğan
  • 1 paket mantar
  • 3 tane domates
  • 4 tane yeşil biber
  • 1 kase bezelye
  • 2 tane havuç
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 4-5 diş sarımsak
  • Bir miktar tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Biraz sıvı yağ

Etli Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır?

Güvecin en altına biraz sıvı yağ döküyoruz. Sonra üzerine kuşbaşı doğranmış etlerimizi ilave ediyoruz. Etlerin üzerine arpacık soğanları soyup ekliyoruz. Ardından mantarları yıkayıp temizledikten sonra ortadan ikiye bölüp güvece alıyoruz. Havuçları yıkayıp küp küp doğradıktan sonra onları da ekliyoruz. Patateslerin kabuklarını soyup irice doğrayıp güvece ilave ediyoruz. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp uzun bir şekilde doğrayalım, domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım ve güvece ekleyelim. Bezelye ve sarımsakları da ekleyip, salçayı su ile eriterek üzerine gezdirelim. Tuz ve karabiberi ekleyip, tereyağını en üst bölümüne doğrayalım. Sonra ağzını alüminyum folyo ile sıkı bir şekilde saralım.

Yemeği isterseniz evde 200 derecelik fırında iki saat pişirin, isterseniz de ekmek fırınına gönderip orada pişirin. Her türlü çok lezzetli olur. Güveç yemeğimiz piştikten sonra yanına güzel bir pilav ve cacık ile servis yapabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Etli sebzeli güveci daha da zenginleştirmek isterseniz, içine ekleyebileceğiniz farklı malzemeler de bulunmaktadır. Örneğin, kabak, kereviz ve patlıcan gibi sebzeler güvecinize farklı tatlar katabilir. Ayrıca, baharat çeşitliliğini artırarak, kekik, kimyon veya pul biber gibi baharatlarla yemeğinizi daha aromatik hale getirebilirsiniz.

Güveç yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, malzemelerin taze olmasıdır. Taze ve kaliteli malzemeler kullanarak, yemeğinizin lezzetini iki katına çıkarabilirsiniz. Ayrıca, güveç kabınızın da kaliteli ve sağlam olması, yemeğinizin daha iyi pişmesine yardımcı olacaktır.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Arpa Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırın Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveç Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kiremit Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kiremit Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Balık Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Balık Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç İlk Kullanımı Nasıl Olmalı?

Güveç İlk Kullanımı Nasıl Olmalı?