Etli Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Etli Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Etli Sebzeli Güveç, Türk mutfağı eşsiz lezzetleri ve yemekleri ile meşhurdur. Her yemek çeşit çeşit yapılır. Özellikle de etli yemekleri, etin girmediği yemek neredeyse yoktur. Yemeklere güzel bir tat verir. Özellikle güveç de yapıldığı zaman etin tadı ve güvecin o mis gibi toprak kokusu ile birleştiği zaman daha da lezzetli olur. Etli güveç yemeklerini neredeyse sevmeyen yoktur. Herkes çok sever ve her damağa hitap eder. Güveçde yapılan yemeklerin lezzeti bir yana kokusu ile de insanın aklını başından alır. Biz bugün etli sebzeli güveç yapalım. Evet güveç yemeği ağır bir yemektir. Ama yapması ve hazırlaması bir o kadar da kolaydır. Eve gelen misafirlerimiz için kurtarıcı bir yemektir. Şimdi etli sebzeli güvecimizi yapmaya başlayalım.


Etli Sebzeli Güveç malzemeleri

  • Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tane patates
  • 10 tane arpacık soğan
  • 1 paket mantar
  • 3 tane domates
  • 4 tane yeşil biber
  • 1 kâse bezelye
  • 2 tane havuç
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 4-5 diş sarımsak
  • Bir miktar tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Biraz sıvı yağ

Etli Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır?


Güvecin en altına biraz sıvı yağ döküyoruz. Sonra üzerine kuşbaşı doğranmış etlerimizi ilave ediyoruz. Etlerin üzerine arpacık soğanları soyup ilave ediyoruz. Sonra mantarları yıkayıp, temizleyip, ortadan ikiye bölüp güvece alıyoruz. Havuçları yıkayıp küp-küp doğradıktan sonra onu da üzerlerine koyuyoruz. Patateslerin kabuklarını soyup irice doğrayıp onu da ilave edelim. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, uzun bir şekilde doğrayalım, domateslerin kabuklarını soyup onu da küp-küp doğrayalım ve güvece alalım. Bezelye ve sarımsakları da ekleyip, salçayı su ile eriterek üzerine gezdirelim. Tuz ve karabiberi de atıp, tereyağı en üst bölümüne doğrayalım. Sonra ağzını alüminyum folyo ile sıkı bir şekilde saralım.

Yemeği ister evde 200 derecelik fırında iki saat pişirin, isterseniz de ekmek fırınına gönderip orada pişirdin. Her türlü çok güzel oluyor. Güveç yemeğimiz piştikten sonra yanına güzel bir pilav ve cacık ile servis yapabilirsiniz.

Etli Sebzeli Güveç Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Köfteli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Balık Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Balık Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç İlk Kullanımı Nasıl Olmalı?

Güveç İlk Kullanımı Nasıl Olmalı?

Sebzeli Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kaburga Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kaburga Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Ocakta Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Ocakta Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Et Sote Güveçte Tarifi ve Malzemeleri

Et Sote Güveçte Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6