Güveçte Etli Türlü Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Güveçte Etli Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Etli Türlü, Bugün sizinle hem ete hem sebzeye doyacağınız bir yemek yapacağız. Güveçte Etli Türlü inşallah beğenirsiniz. Bu arada güveciniziilk defa kullanıyorsanız tereyağı veya iç yağı ile yağlayın yağı eriyene kadar fırında içinde fırınlayın.


Güveçte Etli Türlü Malzemeleri

  • 300 gr kadar iri kuşbaşı doğranmış et
  • 2 adet patates
  • 2 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patlıcan
  • 1 avuç dolusu taze fasulye
  • 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • 3 adet havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 3 büyük domates
  • 4 adet tatlı sivri biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Güveçte Etli Türlü Nasıl Yapılır?


Öncelikle güvecinizi ocağın üzerine koyarak başlayabilirsiniz. Zeytinyağının içinde etleri ara ara karıştırarak bir güzel kavurun. Soğanları yarım ay biçiminde ince ince kıyın. Etlerin üzerine dizin. Havucu yuvarlak ve ince bir şeklinde doğrayıp, soğanların üzerine dizin. Daha sonra fasulyeleri havucun üzerine serin. Bu arada domateslerin de kabuklarını soyarak, yemeklik olarak doğrayın ve güvecinizin içine birkaç diş sarımsağı ikiye bölerek yarısını şimdi koyun. İçine biraz tuz, karabiber ve kimyon serpiştirin.

Doğradığınız domateslerin yarısını güveçte etli türlü yemeğinizin içine boşaltın. Alacalı olarak soyduğunuz patlıcanları, ikiye kesin, yarım ay biçiminde halka şeklinde doğrayın. Bu patlıcanları da domateslerin üzerine dizerek işleme devam edin. Patatesleri de halka şeklinde keserek patlıcanların üzerine sıralayabilirsiniz. Daha sonra kabağın kabuklarını soyun ve onu da güvecin üzerine dizin. Kalan sarımsaklı domatesleri de içine dökerek, bastırın. Biberleri de ikiye kesin güveçte etli türlünün en üst katına sıralayın. Biraz daha tuz ve baharat ekleyin.
1 yemek kaşığı dolusu salçayı 1 su bardağı sıcak su ile eritip, güveçte etli türlünün üzerine dökün ve kapağını sıkıca kapattın.

Dikkat edilecek bir nokta var, eğer yemeğin suyu taşacak olursa, biraz kapağı aralayabilirsiniz. Suyunu biraz çektikten sonra yine kapağı sımsıkı kapatın ve ocağın en küçük gözünde kısık ateşte yaklaşık olarak 1 saat pişirin.

Afiyet olsun.

Güveçte Etli Türlü Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveçte Etli Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Etli Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Kaburga Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kaburga Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Ocakta Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Ocakta Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveç Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç İçinde Pişirilen Yemekler

Güveç İçinde Pişirilen Yemekler

Güveçte Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Bütün Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Bütün Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Mantar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Mantar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Arpacık Soğanlı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Arpacık Soğanlı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kiremit Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kiremit Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6