Güveçte Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Güveçte Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte mantarlı tavuk, mantar ve tavuğun bir araya gelerek oluşturduğu harika bir lezzettir. Bu tarif, sürekli yaptığım ve çok beğenilen bir yemektir. Sizlerle bu lezzetli tarifi paylaşmak istedim.

Güveçte Mantarlı Tavuk Malzemeleri
  • 3-4 parça tavuk göğsü
  • Yarım kg mantar
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Kimyon
  • Köri
  • Orta boy güveç
Güveçte Mantarlı Tavuk Nasıl Yapılır?

İlk olarak tavuklar ve mantarlar temizce yıkanır. İsterseniz mantarları temiz bir şekilde silebilirsiniz. Daha sonra tavuk ve mantar orta boy, kare şeklinde doğranır. Kuru soğan da yemeklik doğrandıktan sonra, güvecin en altına tavuklar yerleştirilir. İkinci kata ise soğanlar yerleştirilir. Soğanların üzerine bir kaşık tereyağı koyulduktan sonra, en üste de mantarlar dizilir. Kalan diğer tereyağı da eklendikten sonra, tuzu, kimyonu ve körisi atılır. Daha sonra güvecin kapağını kapatmadan, ağzı folyo ile kaplanır. Kapağı da kapatıldıktan sonra, 190 derece fırına atılır. Aslında güveci odun fırınında pişirmek daha lezzetli bir sonuç verir ama bulunan imkânlarla da bu şekilde yapılabilir. Tavuk ve mantarlar iyice pişince fırından çıkarılır. Daha sonra dilendiği gibi servis edilebilir.

Ekstra Bilgiler
  • Güveçte mantarlı tavuk, yanında pilav veya makarna ile servis edildiğinde daha doyurucu bir öğün haline gelir.
  • Yemeğinizi daha da zenginleştirmek isterseniz, içerisine renkli biberler veya patates ekleyebilirsiniz.
  • Baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz; örneğin, acı sevenler için pul biber eklemek güzel bir seçenek olabilir.
  • Güveçte pişirilen yemekler, yavaş pişirme yöntemi sayesinde daha lezzetli ve aromatik olur.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Çoğun

19 Temmuz 2024 Cuma

Bu tarifi denemek istiyorum ama mantarların sulanması yemeğin tadını etkiler mi? Ayrıca, folyo yerine başka bir şey kullanabilir miyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Çoğun,

Mantarların sulanması bazı yemeklerde tadını etkileyebilir, fakat bu genellikle yemeğin türüne bağlıdır. Mantarlı tariflerde mantarları önceden kavurmak su salmalarını engelleyebilir. Folyo yerine pişirme kağıdı kullanabilirsin, bu da aynı işlevi görecektir. Umarım tarifin harika olur! Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Güveçte Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri