Düdüklüde Güveç Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Düdüklüde Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Güveç Tarifi, Güveç yemeği, ülkemiz yörelerinde değişik şekillerde pişirimi olan bir yemek türüdür. Güveç yemeği, özellikle güveç yemeği için yapılmış olan toprak tencerelerde pişirildiği gibi, mutfaklarda hemen herkesin çok rahat kullanabildiği düdüklü tencerelerde de pişirilmektedir. Düdüklü tencerede güveç yemeği pişirmek kendi buharı ile pişiyor olduğundan dolayı hem daha lezzetli hem de daha hızlı olduğundan dolayı tercih edilmektedir.


Düdüklüde Güveç Malzemeleri

  • Yaklaşık 500 gr kemikli et (Tercihen kuzu kaburga),
  • 1 kg kemer patlıcan,
  • Yaklaşık 400 gr domates,
  • 2 tane orta boy kuru soğan,
  • Orta boy bir baş kuru sarımsak,
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 2 yemek kaşığı salça (Tercihen biber salçası),
  • Pul biber (Kırmızı),
  • Karabiber,
  • Tuz.

Düdüklüde Güveç Yemeği Nasıl Yapılır?


Öncelikle taze ve az yağlı olan tercihen kuzu kaburga etlerimizi su ile yıkıyoruz. Düdüklü tenceremizin alt kısmına tüm kemikli etlerimizi yerleştiriyoruz. Düdüklü tencere dibini hafif sıvı yağ ile yağlamamız etlerin yapışmasını önleyecektir. Tenceremize yerleştirdiğimiz etlerimizin üzerine sıra ile sebzelerimizi ve diğer malzemelerimizi yerleştirmeye başlıyoruz. Etleri dizdikten sonra üzerlerine küp şeklinde doğradığımız patlıcanlarımızı ekliyoruz. Patlıcanların üzerine domateslerimizi yemeklik şekilde doğrayarak ekledikten sonra sarımsaklarımızı soyup tüm şekilde dağıtarak ekliyoruz. Biber salçamızı bir kâsede az su ekleyerek özleştirip tenceremizin içerisindeki malzemelerin üzerinde gezdiriyoruz. Son olarak baharatlarımızı yani kırmızı pul biber, kara biber ve tuzumuzu ekliyoruz. Düdüklü tenceremizin kapağının sıkıca kapandığına emin olarak önce yüksek ateşte 10 dk. Pişirip, kısık ateşe alarak pişmesini bekliyoruz. Pişme süreci yaklaşık 30 dakikadır. Pişme işlemi bittikten sonra ocaktan alarak diğer tüm düdüklü tencerede yemek pişirimlerinden sonra yapılan tencere açma yöntemi ile güvenli biçimde tenceremizi açıyoruz. Tercihen ahşap kaşıkla yemeği ezmeden servis edebiliriz.


Düdüklüde Güveç Pişiriminde Önemli Hususlar


Düdüklü tencerede güveç yapmadan önce muhakkak tencere dibini hafif sıvı yağ ile yağlamamız yemeğin yapışmasını önleyecektir. Etleri en alta dizmemizin sebebi hem etin pişme sürecinin diğerlerinden daha fazla olması hem de etin lezzetinin diğer besinlere geçerek daha lezzetli pişmesini sağlamaktır. İsteğe göre, düdüklü tenceremizi ateşe koymadan önce birkaç parça katı yağ ekleyebiliriz. Bu işlem yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Ayrıca düdüklüde güveç yemeği için kullanılan domateslerin aşırı sulu olmaması yemeğin özleşmesini arttıracağından rendeleme işlemini yapmamanız daha iyi olacaktır.

Düdüklüde Güveç Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveç Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patlıcan Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveç İçinde Pişirilen Yemekler

Güveç İçinde Pişirilen Yemekler

Güveçte Patlıcan Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Tarifi ve Malzemeleri

Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantarlı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantarlı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6