Tencerede Güveç Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Tencerede Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Güveç

Güveç yemeği, geleneksel olarak toprak güveç kaplarında pişirilse de, tencerede de aynı lezzeti yakalamak mümkündür. Bu makalede, tencerede güveç yapmanın ayrıntılarını ve püf noktalarını paylaşacağım.

Tencerede Güveç İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 600 gram kuzu eti
  • 5 diş sarımsak
  • 6 adet sivri yeşil biber
  • 500 gram patlıcan (kemer patlıcan olması tercih edilir, tuzlu suda bekletilir)
  • 8 adet domates
  • 1 buçuk tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, pul biber

Tencerede Güveç Nasıl Yapılır?

Kuzu eti tencereye konur ve üzerine bir su bardağı su eklenir, suyu çekene kadar kaynatılır. Bu esnada soğanlar ve sarımsaklar yemeklik doğranır. Et suyunu çektikten sonra sıvı yağ ile birlikte soğan ve sarımsaklar eklenir ve birkaç dakika kavrulur. Ardından yemeklik doğranmış biberler ilave edilir ve bir süre daha kavrulur. Daha sonra biber ve domates salçası eklenir ve iyice kavrularak ezilir. Domatesler kabukları soyularak yemeklik doğranır ve tencereye eklenir.

Patlıcanlar pijamalı şekilde soyulur, küp küp doğranır ve tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkarılan patlıcanlar domateslerin üzerine eklenir. Baharatlar ilave edilir ve kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirilir.

Ekstra Püf Noktaları

  • Patlıcanların acısını almak için tuzlu suda bekletmek önemlidir.
  • Etin iyice suyunu çekmesini beklemek, daha yoğun bir lezzet sağlar.
  • Kısık ateşte pişirme, malzemelerin lezzetlerinin birbirine daha iyi geçmesini sağlar.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Mantar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Fasulye Tarifi ve Malzemeleri