Tencerede Güveç Güveç yemeği, geleneksel olarak toprak güveç kaplarında pişirilse de, tencerede de aynı lezzeti yakalamak mümkündür. Bu makalede, tencerede güveç yapmanın ayrıntılarını ve püf noktalarını paylaşacağım. Tencerede Güveç İçin Gerekli Malzemeler
Tencerede Güveç Nasıl Yapılır? Kuzu eti tencereye konur ve üzerine bir su bardağı su eklenir, suyu çekene kadar kaynatılır. Bu esnada soğanlar ve sarımsaklar yemeklik doğranır. Et suyunu çektikten sonra sıvı yağ ile birlikte soğan ve sarımsaklar eklenir ve birkaç dakika kavrulur. Ardından yemeklik doğranmış biberler ilave edilir ve bir süre daha kavrulur. Daha sonra biber ve domates salçası eklenir ve iyice kavrularak ezilir. Domatesler kabukları soyularak yemeklik doğranır ve tencereye eklenir. Patlıcanlar pijamalı şekilde soyulur, küp küp doğranır ve tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkarılan patlıcanlar domateslerin üzerine eklenir. Baharatlar ilave edilir ve kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirilir. Ekstra Püf Noktaları
Afiyet olsun. |