Güveç Mantar Mantar sevenler için ideal bir tarif olan Güveç Mantar, lezzeti ve besleyiciliği ile öne çıkar. Bu tarif, diyet yapanlar için de uygun olup, düşük kalorisi sayesinde akşam yemeklerinde tercih edilebilir. Şimdi, Güveç Mantar tarifine ve yapılışına geçelim. Güveç Mantar Malzemeleri
Güveç Mantar Nasıl Yapılır? Mantarlar iyice yıkanır ve kâğıt havlu ile suyu alınır. İnce ince doğranmış olan soğan ve sarımsaklar sıvı yağ ile iyice kavrulur. Daha sonra ince ince doğradığınız mantarları da ilave ederek kavurma işlemine devam edin. Ardından yeşil biberleri ve kabukları soyulmuş domatesleri de doğradıktan sonra kavrulmakta olan mantarların üzerine ekleyin ve biraz daha kavurun. Son olarak damak tadınıza göre tuz, karabiber ve defne yaprağını ilave ederek iki dakika kadar kavurun ve ocağın altını kapatın. Hazır hale gelen mantarlı karışımı kişi sayısına göre güveçlere paylaştırın ve üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin ve sıcak iken servis edin. Ekstra Bilgiler
Bu tarif ile hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun! |