Ocakta Güveç Ocakta güveç, yapımı kolay ve lezzetli yemek tariflerinden biridir. Damak tadınıza göre sebzeli, tavuklu, etli veya kıymalı olarak hazırlanabilir ve her biri birbirinden lezzetli olur. Yanına pilav ve ayran ekleyerek güzel bir akşam yemeği menüsü oluşturabilirsiniz. Güveçte pişirilen yemekler hem daha iyi pişmiş hem de daha lezzetli olacaktır. Şimdi güzel bir güveç yemeği tarifine bakalım. Ocakta Güveç Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Ocakta Güveç Nasıl Yapılır? Ocakta güveç yapımı için öncelikle malzemeler hazırlanır. Derin bir kap içerisine tavuk butları konulur. Patates, soğan ve sarımsaklar soyularak tavukların üzerine doğranır. Ardından domates ve biberler doğranır. Baharatlar, salça ve sıvı yağ ilave edilir. Tüm malzemeler bu derin kap içerisinde iyice harmanlanır. Hazırlanan karışım güveç kabının içerisine eklenir. Üzerine iki çay bardağı su eklenir ve ocakta kısık ateşte pişirilir. Suyunu çektikçe yemeğin piştiği anlaşılır. Eğer suyu az gelirse, salçalı su ekleyerek pişirme işlemine devam edebilirsiniz. Suyunu tamamen çektiğinde ocağın altını kapatıp, yemeği bir saat kadar dinlendirin. Ardından tabaklara alarak servis edebilirsiniz. Ekstra Bilgiler Güveç yemeğinizin daha zengin bir tat profiline sahip olmasını isterseniz, içerisine havuç, kabak veya mantar gibi sebzeler de ekleyebilirsiniz. Ayrıca, et veya tavuk yerine deniz ürünleri kullanarak da farklı ve lezzetli güveç tarifleri oluşturabilirsiniz. Güveç kapları, yemeğin daha iyi pişmesini sağlar ve lezzetini arttırır, bu yüzden güveç kaplarını kullanmayı ihmal etmeyin. Afiyet olsun. |