Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Güveç

Sebzeli güveç, ülkemizde yapılan birçok güveç yemeği arasında en çok sevilen ve en çok tüketilen yemektir. İçerisinde kullanılan sebzelerin bolluğu ve aynı zamanda kullanılan dana eti, insanlara mükemmel bir protein kaynağı olmaktadır. Özellikle gün içerisinde çok yorulan ve çok çalışan insanlar için oldukça güzel bir öğlen yemeği olabilir. Sebzeli güveç, çok hafif bir yemektir. Bu nedenle kişilerde herhangi bir sindirim rahatsızlığına neden olmaz. Bu yemeğin yapılışı birçok kişiye zor gelir. Aslında bu yemek yapılışı sırasında herhangi bir zorluk göstermez. Bu durumda asıl sorun olan şey sebzeli güveç yemeğinin yapılışı sırasında kişileri çok uğraştırmasıdır. Ayrıca kişilerin bu yemeği yapabilmesi için bir adet güveç kabına ve ayni zamanda bol bol zamana ihtiyaçları olmalıdır. Çünkü sebzeli güveç yaklaşık iki saat kadar bir zaman istemektedir. Birazdan sebzeli güveç tarifini size en basit şekilde vereceğim. Sizler de verdiğim tarifi birebir uyguladığınızda, olumlu sonuçlar alacağınızdan emin olabilirsiniz. Şimdi gerekli olan malzemelere bir göz atalım.

Sebzeli Güveç İçin Kullanılacak Malzemeler

  • İki adet patlıcan
  • Yarım kilo dana eti
  • Yarım kilo taze fasulye
  • On adet arpacık soğan
  • İki adet domates
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Bir miktar karabiber, pul biber ve tuz
  • Sekiz diş sarımsak
  • İki adet orta boy patates
  • Dört adet yeşil biber

Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır?

Öncelikle elimizde bulunan dana etlerinin hepsini kuşbaşı olacak şekilde doğrayın. Daha sonra ise bu etleri suyunu alıp geri bırakana kadar bir kap içerisinde iyice kavurun. Kavurduğunuz et üzerine ise sırayla sarımsağı, soğanı ve yeşil biberi yemeklik bir şekilde doğrayın. Doğradığınız her sebzeyi 3 dakika kavurun ve sonraki sebzeyi ekleyin. Böylece artık ikinci aşamaya geçebilirsiniz.

Bu aşamada da sıra sebzelerle birlikte kavrulmuş olan etin üzerine fasulyeleri eklemektir. Bir gün önceden ıslattığınız fasulyeleri kavrulan malzemeler üzerine ekleyin. Fasulyelerle birlikte iri iri doğranmış patates ve patlıcanları koyun. Bu işlemin ardından salçayı ekleyerek bol bol karıştırın ve salçanın dağılmasını sağlayın. Salçanın ardından da malzemelerde bahsettiğimiz baharatları ve isteğinize bağlı olarak diğer baharatları ekleyerek tekrar bol bol karıştırın ve baharatların dağılmasını sağlayın.

Şimdi de fazla zaman kaybetmeden önce tuzla birlikte bir buçuk su bardağı sıcak suyu kabın içerisine koyun. Suyu karıştırarak yaptığınız güvecin üzerinde gezdirin. Bu aşamada en üste de domatesleri iri olarak doğrayarak kapağı kapatın. Güvecin kapağını kapattıktan sonra ocağa ya da fırına alarak kısık ayarda pişirin. Eğer fırında pişirecekseniz öncelikle suyu kaynayana kadar gazlı ocakta kaynatın ve daha sonra fırına alın. Sebzeli güveç piştikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Sebzeli güveç yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, sebzelerin taze ve kaliteli olmasıdır. Taze sebzeler yemeğin lezzetini artırır ve besin değerini korur. Ayrıca, güvecin pişirme süresi boyunca kapağının kapalı olması, yemeğin kendi buharında pişmesine ve lezzetlerin birbirine karışmasına yardımcı olur. Baharatları kendi damak zevkinize göre ayarlayabilir ve farklı baharatlar ekleyerek yemeğinizi zenginleştirebilirsiniz. Sebzeli güveç, yanında pilav veya taze ekmek ile servis edilebilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çömlekte Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Çömlekte Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri