Güveçte Sebzeli Tavuk Güveçte genelde et yemekleri yapılır ve bu yemekler, güveçte daha lezzetli olur. Ancak, tavuk yemekleri de güveçte pişirilebilir ve oldukça lezzetli sonuçlar verir. Et yemekleri maliyetli olduğu için tavuk yemekleri daha çok tercih edilir. Güveçte tavuk yemekleri, özel günlerde yapılan et yemekleri kadar lezzetli olabilir ve yapımı da oldukça kolaydır. Güveçte Sebzeli Tavuk Malzemeleri
Güveçte Sebzeli Tavuk Nasıl Yapılır? Tavukları küp küp doğrayıp yıkayın. Patlıcanları da küp küp doğrayarak tuzlu suda bekletin. Patlıcanlar suda beklerken, soğanları halka şeklinde doğrayın. Patatesleri ve kabakları doğrayın. Sarımsakları da ince ince doğrayın. Güveç kabının en altına tavukları yerleştirin. Üzerine soğan ve sarımsakları ekleyin. Soğan ve sarımsakların üzerine tereyağı dökün. Patlıcanları, kabakları, patatesleri ve biberleri de ekleyin. Sebzeleri yerleştirdikten sonra sebzeleri yerine oturtmak için üzerine bastırın. Derin bir kase içine biraz sıcak su ve salçayı koyarak karıştırın. Bu karışımı güveçteki sebzelerin üzerine dökün. Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyin. Üzerine biraz sıvı yağ gezdirin veya sıvı yağı ve baharatları bir kasede karıştırıp sebzelerin üzerine dökün. Güvecin yarısına kadar soğuk su ekleyin ve üzerini folyo ile kapatın. Güveci ocağın üzerine koyun ve yüksek ateşte kaynamaya başlayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık bir, bir buçuk saat pişirin. Bu süre tavukların pişme durumuna göre değişebilir. Güveç piştikten sonra ocaktan alın ve üzerini açarak beş dakika dinlendirin. Dinlenen güveci servis tabağına alın ve sıcak servis yapın. Tavuk yemeklerinin yanında salata güzel bir tat verir. Salata ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |