Mantar Güveç Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Mantar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Güveç

Değerli arkadaşlar, mantarın birçok pişirme yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemler arasında en lezzetli olanlardan biri de mantar güveçtir. Fırında üzeri kaşar peynirli olarak hazırladığımız mantar güveç, damak tadınıza hitap edecek. Elinizde hangi boyut güveç kabı varsa onu kullanabilirsiniz. Şimdi dilerseniz tarifimi sizlerle paylaşayım. Hepinizin ellerine sağlık.

Mantar Güveç Malzemeleri

  • Yarım kg taze mantar (kültür veya kestane mantarı)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet defne yaprağı
  • Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri
  • Karabiber
  • Sıvıyağ
  • Tuz

Mantar Güveç Nasıl Yapılır?

Öncelikle mantarları temizce bol su ile yıkayalım. Yıkadıktan sonra mantarları bir süzgeç içerisine alıp suyunun süzülmesini sağlayalım. Kuru soğanı ve sarımsağı soyup ince ince yemeklik doğrayalım. Daha sonra tavamızın içerisine yarım çay bardağı kadar sıvıyağ koyup ocağa alalım ve soğanlarla sarımsakları beraber kavuralım. Soğanlar biraz pembeleşince, büyükse dörde, küçükse iki parçaya böldüğümüz mantarları tavaya ilave edelim.

Yeşil biberleri yıkayıp ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkaralım ve domateslerin de kabuklarını soyup mantarların boyutunda olacak şekilde doğrayalım. Mantarlar kavrulduktan sonra biberleri üstüne ekleyelim. Bütün bu malzeme biraz kavrulduktan sonra domatesleri ve hemen ardından tuz ile karabiberi de ekleyip kısa süre daha kavuralım.

Hazır olan mantarlı harcımızı porsiyonluk veya istediğiniz boyuttaki güvecin içerisine alalım ve üzerine rendelenmiş kaşar serpelim. Önceden ısıtılmış fırınımızda 10 dakika kadar süreyle pişirelim.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Mantar güveç, besleyici ve lezzetli bir yemektir. Mantarlar, B vitaminleri ve D vitamini gibi önemli besin maddeleri ile doludur. Ayrıca, düşük kalorili olmaları nedeniyle diyet yapanlar için de uygun bir seçenektir. Bu tarifte kullanılan kaşar peyniri, yemeğe ekstra lezzet katarken, protein ve kalsiyum açısından da zengindir.

Güveç yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise kullanılan malzemelerin tazeliğidir. Taze malzemeler yemeğin lezzetini artırır ve besin değerlerini korur.

Bu tarifte kullanılan defne yaprağı, yemeğe hoş bir aroma katarken, sindirimi kolaylaştırıcı özelliklere de sahiptir. Ayrıca, mantar güveç tarifine farklı malzemeler ekleyerek kendi damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Örneğin, kırmızı biber, patlıcan veya kabak gibi sebzeler ekleyerek tarifi zenginleştirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Arpa Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Etli Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Etli Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Balık Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Balık Güveç Tarifi ve Malzemeleri