Taş Fırında Güveç Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Taş Fırında Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Taş fırında güveç tarifi, çocukluğumdan beri yapılan yemektir. Bizim yörede güveci odun ateşinde pişirmek için taş fırınına götürürler. Taş fırında 2 saat kendi buharıyla yavaş yavaş pişer. Taş fırında güveçte önemli nokta etin güvece koymadan önce eti mühürlemektir. Eti tencerede az bir yağla kavurma işlemine mühürleme diyoruz. Eti mühürledikten sonra güvecin en alt kısmına koymak gerekmektedir. Böyle yapınca et birbirinden ayrılarak lokum gibi pişmektedir. Yaz aylarında güveç bizim yörede çok yapılmaktadır. Piştikten sonra o toprak kokusunu hiçbir şeye değişmem. Yanına pilav ve semizotundan yapılan cacık nefis bir menü olarak sunabilirsiniz. Şimdi size taş fırında güveç tarifini vereceğim. Şimdiden afiyet şifa olsun. İyi günler diliyorum.


Taş fırında güveç tarifi için gerekli malzemeler

  • 1 kg kuzu veya dana kuşbaşı eti
  • 250 gram kemikli et
  • 50 gram kuyruk yağı (İsteğe göre)
  • 5 adet patlıcan
  • 4 adet domates
  • 6 adet biber
  • 3 adet patates
  • 250 gram taze fasulye
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tereyağı
  • Domates salçası

Taş fırında güveç tarifi nasıl yapılır?


Öncelikle etimizi yıkayıp, tencereye koyalım. Et kısık ateşte beş dakika kadar pişirelim. Suyunu çekince hafif yağla eri mühürleyelim. Mühürlediğimiz eti güvecin en alt kısımda koyalım. Patlıcanları alacalı şekilde soyalım. Ardından patatesleri soyup biraz büyük olacak şekilde küp-küp doğrayalım. Domates, biber ve yeşil fasulyeleri de yıkayıp doğrayalım. Etin üzerine önce sırasıyla yeşil fasulyeyi, patatesi, biber, kuru soğanı ve sarımsağı koyalım. En sonda domatesi ilave edelim. En üste zeytinyağı ve domates salçasını bir kâseye alın salça ezilene kadar karıştıralım. Kâseye tuz ve pul biberi ve su ekleyelim güvece dökelim. En son olarak da tereyağını parça parça güvecin üzerine dizelim. Güvecin kapağına alüminyum folyo kapatarak. Taş fırına gönderebilirsiniz. Taş fırında güveç iki saatte pişmektedir. Güveç piştikten sonra geniş bir kaba güveci boşaltarak harmanladıktan sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet şifa olsun.

Taş Fırında Güveç Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dana Kuşbaşı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kuşbaşı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kaşarlı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveç İçinde Pişirilen Yemekler

Güveç İçinde Pişirilen Yemekler

Ocakta Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Ocakta Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Köfteli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Balık Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Balık Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kiremit Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kiremit Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kavurma Tarifi ve Malzemeleri