Fırında Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Güveç, Güveç olarak yapılan bütün yemeklerin lezzet ve tat olarak herkesin beğendiği hiç tartışmasız bilinir. Fırında sebzeli güveç ise sebzelerin birbirleri ile birleşerek eşsiz bir lezzet olarak ortaya çıktığı da aşikardır. Fırında sebzeli güveç etin ve sebzelerin uyumu ve özellikle de güveç içerisinde birleşmesi çok ayrı bir lezzet olduğu ve sevilerek tüketilen bir yemek olduğunu söylemek istedir. Ev hanımlarının özel günlerinde ve yemekli misafir kabullerinde yapması gereken yemekler arasında yer alması gerektiği bilinmelidir. Şimdi fırında sebzeli güvecin gerekli malzeme ve yapılışını anlatalım.


Fırında Sebzeli Güveç İçin Gerekli Malzemeleri

  • Yarım kg az yağlı kuzu eti
  • 3 Adet orta boy patlıcan
  • 2 Adet kereviz
  • 1 Adet taze kabak
  • 1 Adet büyük boy domates
  • 10 Adet taze yeşil fasulye
  • 2 Adet yeşil acı sivri biber
  • 1 Adet orta boy havuç
  • 1 Adet büyük boy patates
  • 1 Adet limon
  • 1 Adet çarliston biber
  • 1 Tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 Tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 2 Yemek kaşığı tereyağı
  • 2 Adet orta boy kuru soğan
  • 1 Su bardağı sıvı yağı
  • 3 Diş sarımsak
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Çay kaşığı pul biber

Fırında Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır?


Fırında sebzeli güveç yapımında ilk önce hazırlanan yeşil sivri biberler ve çarliston biberi yıkayın ve ince, ince dilimleyin ve bir kâse içerisine alın. Daha sonrasında fırında sebzeli güveç için ayrılan kuru soğan ve sarımsakları da temizleyerek çok küçük olmayacak şekilde doğrayın. Geniş bir tencere alarak içerisine tereyağını koyun ve kısık ateş üzerinde tereyağını eritin ve eriyen tereyağı içerisine hazırlamış olduğunuz soğan ve sarımsakları koyun ve kavurun. Bir müddet kavrulan soğan ve sarımsakların üzerine hazırlamış olduğunuz biberleri de ilave ederek kavurma işlemine devam edin. Tencere içerisine konulan malzemeler ölünceye kadar kavurun. Daha sonra tencere içerisine hazırlanan kuş başı kuzu etini de ilave ederek kuzu eti suyunu çekene kadar kavurun. Kavrulan kuzu etinin rengi değişince tencere içerisine domates ve biber salçalarını ilave edin ve karıştırın. 3-4 dakika kadar karıştırdıktan sonra üzerine tuz, pul biber ve karabiberi ve suyu da ilave ederek kısık ateş de yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Ocak üzerinde hazırlanan karışımın pişmesi beklenirken hazırlanan kerevizlerin kabuklarını ince, ince soyun ve kerevizleri 4 eşit parçaya bölerek limon suyu içerine koyun ve kerevizlerin karar mamasını sağlayın. Daha sonra fırında sebzeli güveç için hazırlanan patateslerin kabuklarını soyun ikiye üçe bölün ve yine kararmaması için normal su içerisinde bekletin. Daha sonra patlıcanları alacaklı soyun ve acı suyunun çıkması için bir tabak içerisinde tuzlayarak bekletin. Hazırlanan kabak, havuç ve taze fasulyeyi de temizleyerek normal boyda doğrayın ve bir tavada bu malzemeleri kısa bir süre kızartın. Daha sonra tencere içerisinde pişirilen etli karışımın yarısını güveç içerisine dökün ve üzerine hazırlanan sebzelerinde bir kısmını güveç üzerine ilave edin bu işlemi bütün malzemeler bitene kadar kat, kat yapın ve son olarak hazırlanan güveç üzerine biber ve domates ile süsleyin ve 180 derecede ısıtılan fırın içerine koyun ve yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Fırında sebzeli güveç servise hazırdır. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Fırında Sebzeli Güveç Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveçte Balık Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Balık Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Mantarlı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantarlı Güveç Tarifi ve Malzemeleri