Fırında Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Fırında Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Güveç

Güveç olarak yapılan tüm yemeklerin lezzet ve tat açısından herkesin beğendiği bilinir. Fırında sebzeli güveç ise sebzelerin birbirleriyle birleşerek eşsiz bir lezzet oluşturduğu bir yemektir. Fırında sebzeli güveç, et ve sebzelerin uyumunun yanı sıra, güveç içinde birleşmesiyle çok farklı ve sevilerek tüketilen bir yemek olduğu söylenebilir. Ev hanımlarının özel günlerinde ve yemekli misafir kabullerinde yapması gereken yemekler arasında yer alması gerektiği bilinmelidir. Şimdi fırında sebzeli güvecin gerekli malzemelerini ve yapılışını anlatalım.

Fırında Sebzeli Güveç İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kg az yağlı kuzu eti
  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet kereviz
  • 1 adet taze kabak
  • 1 adet büyük boy domates
  • 10 adet taze yeşil fasulye
  • 2 adet yeşil acı sivri biber
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet limon
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Fırında Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır?

Fırında sebzeli güveç yapımında ilk olarak, yeşil sivri biberler ve çarliston biberi yıkayın, ince ince dilimleyin ve bir kase içerisine alın. Daha sonra kuru soğan ve sarımsakları temizleyip küçük olmayacak şekilde doğrayın. Geniş bir tencere alarak içine tereyağını koyun ve kısık ateşte tereyağını eritin. Eriyen tereyağı içine hazırladığınız soğan ve sarımsakları ekleyin ve kavurun. Bir süre kavurduktan sonra biberleri de ekleyerek kavurmaya devam edin. Tencere içerisindeki malzemeler yumuşayana kadar kavurun. Daha sonra kuşbaşı kuzu etini ekleyin ve et suyunu çekene kadar kavurun. Etin rengi değişince domates ve biber salçalarını ekleyin ve karıştırın. 3-4 dakika kadar karıştırdıktan sonra tuz, pul biber, karabiber ve suyu ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.

Ocakta hazırlanan karışım pişerken, kerevizlerin kabuklarını soyun ve 4 eşit parçaya bölerek limon suyu içerisine koyun ki kararmazlar. Patateslerin kabuklarını soyun ve ikiye üçe bölün, kararmaması için su içinde bekletin. Patlıcanları alacalı soyun ve acı suyunun çıkması için tuzlayarak bekletin. Kabak, havuç ve taze fasulyeyi temizleyip normal boyda doğrayın ve bir tavada kısa bir süre kızartın.

Tencerede pişirilen etli karışımın yarısını güveç kabına dökün. Üzerine hazırlanan sebzelerin bir kısmını ekleyin. Bu işlemi tüm malzemeler bitene kadar kat kat devam edin. En son, güveç kabının üzerini biber ve domates dilimleri ile süsleyin. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Fırında sebzeli güveç servise hazırdır. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymalı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Patlıcan Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveç Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri