Balık Güveç Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Balık Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Balık Güveç

Balık severlerin vazgeçemediği enfes bir lezzet olan balık güveç, tereyağı ve balığın birleşimiyle oluşturulan muazzam bir yemektir. Balığın besleyici özellikleri ve yüksek protein değeriyle birlikte tereyağının kattığı eşsiz lezzet, balık güveci damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Üstelik yapımı oldukça basit olan bu yemek, evde annelerimiz ve eşlerimiz tarafından rahatlıkla hazırlanabilir.

Balık Güveç Malzemeleri

  • 1 adet alabalık
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 7-8 adet çeri domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yeşil biber
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Balık Güveç Nasıl Yapılır?

Öncelikle alabalık alınarak güzelce temizlenir ve bağırsakları çıkarılır. Balığın pulları, bir bıçak yardımıyla hafifçe kazınarak temizlenir. Temizlenen balığın üzerine, tereyağını daha iyi çekebilmesi için küçük kesikler atılır. Balık tuzlanarak uygun bir güveç kabına yerleştirilir.

Soğan yarım halka şeklinde doğranarak balığın üzerine dizilir. Sarımsaklar ikiye bölünerek balığın yanlarına yerleştirilir. Çeri domatesler de balığın etrafına konur. Zeytinyağı balığın üzerine gezdirilir. Son olarak, yeşil biber büyük büyük doğranarak balığın üzerine eklenir. Güveç kabının üzeri alüminyum folyo ile kapatılarak önceden ısıtılmış 200 derece fırına konur. Yarım saat sonunda folyo açılarak pişirmeye devam edilir.

Pişmeye 10 dakika kala tereyağı güvecin içine eklenir. Tereyağının muazzam lezzeti balıkla bütünleşince, balık fırından çıkarılarak bir servis tabağına konur ve servis edilir.

Afiyet olsun.

Ek Bilgiler ve İpuçları

Balık güveç yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır:

  • Balığın taze olması, yemeğin lezzetini doğrudan etkiler. Bu nedenle mümkünse taze balık kullanmaya özen gösterin.
  • Balığın pullarını iyi temizlemek, yemeğin daha lezzetli olmasını sağlar.
  • Balığın üzerine attığınız kesikler, tereyağının ve baharatların balığa daha iyi işlemesini sağlar.
  • Güveç kabının üzerine kapattığınız alüminyum folyo, yemeğin suyunu kaybetmeden pişmesini sağlar. Ancak son aşamada folyoyu açarak balığın üzerinin kızarmasını sağlayabilirsiniz.
  • Balık güveci, yanında pilav veya salata ile servis ederek öğününüzü zenginleştirebilirsiniz.

Bu ipuçlarıyla birlikte balık güvecinizi daha lezzetli ve profesyonel bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymalı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Dana Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Dana Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sütlaç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri