Güveç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Güveç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveç kebabı, Özel yemeklerde, iftar sofralarında ya da sade bir akşam yemeği için tercih edilebilecek ana yemeklerden biridir. Güveç yemekleri lezzet bakımından tencere yemeklerine nazaran daha hoştur. Bu nedenle de özel günlerde daha fazla tercih edilir. Daha önce hiç güveç kebabı denememişseniz bu tarifimizi mutlaka değerlendirmelisiniz. Güveç kebabı nasıl yapılıyor gelin hep birlikte yapalım.

Güveç kebabı için gerekli malzemeler.
  • 500 gr dana kuşbaşı et
  • 1 tane orta boy patates
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 tane patlıcan
  • 2 tane domates
  • 2 tane yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 2 tane kırmızı biber
  • 1 fincan bezelye
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar sıvıyağ
  • Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber

Sos için

  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su

Güveçte kebap nasıl yapılır?


Güveç kebabı için ilk önce kuru soğanın kabukları soyulup yemeklik olacak şekilde doğranır. Patates, patlıcan ve domatesin kabukları soyularak küp-küp doğranır. Yeşil ve kırmızı biber diğer sebzelere uygun doğranır. Uygun bir tencerenin içine sıvıyağ ve tereyağı koyularak ısıtılır. Isınan yağların üzerine doğranan kuru soğan eklenip, soğanların kokusu çıkana kadar kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine kuşbaşı doğranmış et eklenir ve et suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Kavrulan etlerin üzerine sırasıyla doğranan patlıcan, patates ve biberler eklenerek harmanlanır. Ardından domatesler, bezelye, sarımsak, baharatlar ve tuz eklenerek kavrulmaya devam edilir. Bir süre kavrulduktan sonra ocaktan alınarak karışım güveçlere paylaştırılır. Güveç kebabının sosu için domates salçası ve biber salçası bir kâsenin içine alınarak üzerine sıcak su eklenir. Salçalar sıcak su ile açılır ve güveçlere paylaştırılır. Fırın 200-250 dereceye ayarlanıp ısıtılır ve güveçler fırına verilir. Yaklaşık 30-45 dakika fırınlandıktan sonra fırından alınır. Yanında tercihen pirinç pilavı ile sıcak olacak şekilde servis yapılır.

Afiyet olsun.

Güveç Kebabı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sebzeli Et Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sebzeli Et Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveçte Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveçte Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Düdüklüde Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveç Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Balık Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Balık Tarifi ve Malzemeleri

Kaburga Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kaburga Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patlıcan Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patlıcan Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6