Güveçte Köfte Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Güveçte Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Köfte

Köfte, herkes tarafından en çok sevilen ve sık tüketilen gıda maddelerinin başında gelmektedir. Genellikle kızartılarak ve ekmek arasında tercih edilmektedir. Ancak, kızartma yöntemi ne kadar doğru ve besleyici olduğu konusunda tartışmalar mevcuttur. Fakat fırında, küçük güveç kaplarda veya büyük güveç içinde pişirilip üzerine kaşar peyniri eklediğiniz zaman, güveçte köfte çok daha lezzetli bir yemek olacaktır.

Her kişinin el lezzeti ve tarifi farklı olduğu için hazırladığı köfteler de farklı olacaktır. Genellikle dışarıda köfte tüketen kişiler tat konusunda biraz sıkıntı çekerler. Çünkü ya annelerinin ya da babaannelerinin hazırlamış olduğu köftenin tadı onlar için daha caziptir. Ayrıca, protein açısından zengin ve tat bakımından oldukça lezzetlidir.

Fırında köfteyi sade olarak ve yanında sadece patates eşliğinde yapabileceğiniz gibi, farklı lezzetlerde, çeşitli salçalı ya da domatesli soslarla da hazırlayabilirsiniz. Yapımı ve pişirmesi oldukça pratik olan bu yemek, özellikle çalışan pek çok hanım için akşam yemeklerinde büyük kolaylık sağlamaktadır. Hem göze hitap eden hem de tadıyla sizi cezbeden bu müthiş lezzeti mutlaka sevdiklerinize ve ailenize hazırlayarak güzel bir akşam yemeğinde paylaşabilirsiniz.

Güveçte Köfte İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet büyük boy domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su
  • 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Köfte İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • 300 gram köftelik kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 6-7 dal maydanoz
  • 1 dilim bayat çekilmiş ekmek içi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 diş sarımsak
  • İsteğe göre kişniş ve kekik

Güveçte Köfte Nasıl Yapılır?

İlk önce köfteleri hazırlamakla başlayalım. Yoğurma kabının içine önce kıymayı, sonra kuru soğanı küçük ve ince şekilde doğrayın. Dilerseniz rendeleyebilirsiniz ancak soğanın kokusu köftenin içinde yoğun olarak kalabilir. Daha sonra sarımsak ve maydanozu ince bir şekilde kıydıktan sonra, harcın içine ekleyin. En son ekmek içi, kırmızı pul biber, karabiber ve tuzunu ekledikten sonra, tüm malzemeler birbiriyle özleşene kadar çok sıkmadan yoğurun ve küçük köfteler hazırlayın. Dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.

Ardından, patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Biber ve domatesleri de aynı şekilde küp şeklinde doğrayarak hazırlayın ve dinlenmiş olan köfteleri buzdolabından çıkarın. Tüm malzemeleri çok az sıvı yağda kızartın. Eğer küçük porsiyon güveç kullanacaksanız, içine 3-4 köfte, domates, patates ve biber şeklinde yerleştirin. Ancak büyük güveç kullanacaksanız, tüm malzemeleri bir arada yerleştirin. En son üzerine salçalı suyu hazırlayıp gezdirin.

Fırını 200 dereceye ayarlayın ve güveçleri fırına verin. Köftelerin üzeri hafif kızarmaya başlayınca, rendelenmiş kaşar peynirini üzerine gezdirin ve eriyip kızarınca yemeği fırından alıp sunum için hazırlayın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Etli Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Etli Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri