Güveçte Köfte Köfte, herkes tarafından en çok sevilen ve sık tüketilen gıda maddelerinin başında gelmektedir. Genellikle kızartılarak ve ekmek arasında tercih edilmektedir. Ancak, kızartma yöntemi ne kadar doğru ve besleyici olduğu konusunda tartışmalar mevcuttur. Fakat fırında, küçük güveç kaplarda veya büyük güveç içinde pişirilip üzerine kaşar peyniri eklediğiniz zaman, güveçte köfte çok daha lezzetli bir yemek olacaktır. Her kişinin el lezzeti ve tarifi farklı olduğu için hazırladığı köfteler de farklı olacaktır. Genellikle dışarıda köfte tüketen kişiler tat konusunda biraz sıkıntı çekerler. Çünkü ya annelerinin ya da babaannelerinin hazırlamış olduğu köftenin tadı onlar için daha caziptir. Ayrıca, protein açısından zengin ve tat bakımından oldukça lezzetlidir. Fırında köfteyi sade olarak ve yanında sadece patates eşliğinde yapabileceğiniz gibi, farklı lezzetlerde, çeşitli salçalı ya da domatesli soslarla da hazırlayabilirsiniz. Yapımı ve pişirmesi oldukça pratik olan bu yemek, özellikle çalışan pek çok hanım için akşam yemeklerinde büyük kolaylık sağlamaktadır. Hem göze hitap eden hem de tadıyla sizi cezbeden bu müthiş lezzeti mutlaka sevdiklerinize ve ailenize hazırlayarak güzel bir akşam yemeğinde paylaşabilirsiniz. Güveçte Köfte İçin Gerekli Olan Malzemeler
Köfte İçin Gerekli Olan Malzemeler
Güveçte Köfte Nasıl Yapılır? İlk önce köfteleri hazırlamakla başlayalım. Yoğurma kabının içine önce kıymayı, sonra kuru soğanı küçük ve ince şekilde doğrayın. Dilerseniz rendeleyebilirsiniz ancak soğanın kokusu köftenin içinde yoğun olarak kalabilir. Daha sonra sarımsak ve maydanozu ince bir şekilde kıydıktan sonra, harcın içine ekleyin. En son ekmek içi, kırmızı pul biber, karabiber ve tuzunu ekledikten sonra, tüm malzemeler birbiriyle özleşene kadar çok sıkmadan yoğurun ve küçük köfteler hazırlayın. Dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. Ardından, patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Biber ve domatesleri de aynı şekilde küp şeklinde doğrayarak hazırlayın ve dinlenmiş olan köfteleri buzdolabından çıkarın. Tüm malzemeleri çok az sıvı yağda kızartın. Eğer küçük porsiyon güveç kullanacaksanız, içine 3-4 köfte, domates, patates ve biber şeklinde yerleştirin. Ancak büyük güveç kullanacaksanız, tüm malzemeleri bir arada yerleştirin. En son üzerine salçalı suyu hazırlayıp gezdirin. Fırını 200 dereceye ayarlayın ve güveçleri fırına verin. Köftelerin üzeri hafif kızarmaya başlayınca, rendelenmiş kaşar peynirini üzerine gezdirin ve eriyip kızarınca yemeği fırından alıp sunum için hazırlayın. Afiyet olsun. |