Güveç Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Güveç Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Nasıl Yapılır?

Güveç, Türk mutfağının sevilen yemek tariflerinden biridir. Güveçte hazırlanan yemekler, uzun pişirme süreleri sayesinde son derece lezzetli ve yumuşak olur. Güveçte en çok yapılan yemekler arasında et yemekleri, tavuklu yemekler, sebzeli yemekler ve bakliyat yemekleri (örneğin fasulye ve nohut) bulunur. Bu yemekler, damak tadına göre çeşitli sebzeler ve et ya da tavuk kullanılarak hazırlanabilir. Özellikle et yemekleri için güveç vazgeçilmez bir pişirme yöntemidir çünkü et, güveçte ağır ağır pişerek lokum kıvamında bir lezzet kazanır. Kemikli et çeşitleri, pirzola ve kaburga gibi etler de güveçte pişirildiğinde oldukça lezzetli olur. Güveç yemeklerinin yanına pilav ve salata ekleyerek dengeli ve zengin bir menü oluşturabilirsiniz. Şimdi, güveçte lezzetli bir et yemeği tarifine bakalım.

Güveç Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo dana pirzola
  • 100 gram kuyruk yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 adet patlıcan
  • 2 adet kuru soğan
  • 4-5 tane biber
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Güveç Nasıl Yapılır?

Güveç yapımına başlarken, ilk olarak pirzola etleri mühürlenir. Bunun için etler güveç içerisine alınır, üzerine kuyruk yağı eklenir ve yüksek ateşte suyunu salmaması için karıştırarak beş dakika kadar mühürlenir. Ardından ocaktan alınır. Patlıcan, soğan ve sarımsaklar soyulur. Patlıcanlar birkaç çizgi şeklinde soyulup küp küp doğranarak güvece eklenir. Daha sonra biberler ve domatesler doğranarak ilave edilir. Bir çay bardağı su ile salça ezilir, içerisine baharatlar ve tuz eklenir ve güvecin üzerine dökülür. Bir kaşık tereyağı eklenir ve güvecin kapağı kapatılır. İki yüz derece ısıtılmış ev fırınına veya dışarıda ekmek fırınlarına verilir. Yaklaşık bir buçuk saat kadar kapağı kapalı şekilde pişirilir. Ardından kapağı açılarak on beş dakika daha kızartılır ve fırından alınıp servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kıymalı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Mangal Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Mangal Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Güveç Tarifi ve Malzemeleri