Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi Dondurulmuş karides güveç tarifi, deniz canlısı olan karidesten yapılmaktadır. Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karidesin denizlerde ve tatlı sularda yaşayan bir çok çeşiti bulunur. Boyları yaklaşık olarak 1 cm’den 30 cm'e kadar değişir. Ülkemizde, Karadeniz dışında kalan tüm denizlerde avlanabilmektedir.
Karides çok önemli bir protein kaynağıdır ve bu nedenle de çok fazla kolesterol içerir. Diğer deniz ürünlerine nispeten diyet yemeklerinde kolestrol sebebiyle pek tercih edilmez. Sadece protein değil, kalsiyum, omega-3 yağ asitleri, potasyum ve sodyum gibi mineraller yönünden de oldukça zengindir. Ayrıca sahip olduğu zengin omega-3 yağ asitleri sebebiyle beyin fonksiyonlarının düzenli gelişmesini ve çalışmasını sağlar. Tüm yıl boyunca hem donmuş hem de taze olarak tüketilir. Pek çok pişirme yöntemi bulunur. Fakat aralarında en çok tercih edilen pişirme yöntemi, bir kaçı sebze ilavesi ile birlikte yapılan karides güveçtir.
Dondurulmuş karides güveç için malzemeler Harcı için,- Yarım kg. dondurulmuş karides
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 2 adet kırmızı biber
- 3 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Defne yaprağı
Üzeri için, - 1 su bardağı kaşar rendesi
Hazırlanışı
Dondurulmuş karideslerin buzlarının önceden çözülmesine gerek yoktur. 1 litre kaynamış suya 1 yemek kaşığı sirke edilir. Dondurulmuş karidesler kaynayan suya atılır. Yaklaşık 2 yada 3 dakika karidesler suda kaynatılır. Sudan alınan karidesler süzülür ve bir kenara alınır. Soğan küçük küpler halinde doğranır ve sarımsaklar ince ince kıyılır. Tereyağ ve sıvı yağ eklenmiş tavaya soğan eklenir. Biraz kavrulduktan sonra sarımsaklar eklenir. Sivri biber ve kırmızı biberler ince ince doğranarak ilave edilir. Birkaç dakika sonra kabukları soyulmuş ve küp gibi doğranmış olan domatesler de eklenir. Daha sonra içine süzülen karidesler ve tüm baharatlar eklenir. Baharatlar özdeşleşene kadar bir kaç dakika daha kavrulur. 1 çay bardağı bardağı su ve birkaç defne yaprağı eklenerek yaklaşık 5-10 dakika kaynatılır. Hazırlanan harç suyunu çekince ocaktan alınır ve Porsiyonluk güveç kaplarının içine paylaştırılır. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirilir. Pişen güveçler üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek yeniden fırına verilir. Üzerindeki kaşar peynirleri kızarıncaya dek yaklaşık 10 dakika daha pişirilir. Fırından çıkan karides güveçler bir miktar içini çektikten sonra sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun. Son Güncelleme : 06.12.2018 08:09:10 Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi" Nefis görünüyor 11 . 31.05.2018 CEVAP YAZ |  | Güveç İlk Kullanımı | Güveç ilk kullanımı, güveçte pişen yemeklerin tadına varmanız için güveci uygun şekilde kullanmalısınız. Bildiğiniz gibi güveç özel bir killi toprakla üretilir. Değişik boyutlarda, tencere, tepsi gibi şekillerde olabilir. Hatta tek kişilik güveçlerde... | .jpg) | Fırında Güveç | Fırında Güveç, Anadolu insanlarının mutfaklarında mutlaka bulunan güveç çanağında pişen yemeklerin lezzeti bir başka oluyor. Güvecin içerisinde hazırlanan yemekler fırında da ocakta da pişirildiğinde tadına doyum olmaz harika bir lezzet ortaya çıkıyo... |  | Dana Etli Güveç | Dana etli güveç, yemeği mevsiminde yetişen sebzelerle yapılır. Türk mutfaklarının vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok sağlıklı ve çok besleyicidir. Etleri lokum gibi tadı da harika oluyor. Herkes dana etli güveci çok seviyor. Bol vitaminli, mineralli v... |  | Küçük Güveçte Et | Küçük Güveçte et, tarifi tüm ana yemeklerin yanı sıra tek kişilik olarak hazırlanan küçük güveçlerin içerisinde hazırlanan et, sebzeler ve baharatlar ile eşsiz bir lezzet olarak hazırlanacak bir ana yemektir. Güveç içerisinde yapılan yemekler diğer y... |  | Çömlekte Güveç | Çömlekte güveç, Çömlekte güveç yapılan çok güzel yemekler arasında olup, biraz emek isteyen bir yemek çeşididir. Bu çömleğinde yapılan yemek üzerinde ayrı bir lezzet katması önemli bir gerçektir. Çömlek sayesinde yemekte değişik bir aroma ve bir tat ... |  | Patlıcan Güveç | Patlıcan Güveç, Patlıcan Sağlık bakımından oldukça faydalı bir sebzedir. 100 Gram patlıcanda 24 kalori, 1,1 gram protein, 2 gram yağ, 5,5 gram karbonhidrat bulunmaktadır. Vitamin içeriği bakımından 100 gram patlıcanda, 0,4 miligram B1 vitamini, 0.5 m... |  | Tencerede Güveç | Tencerede Güveç, Severek yaptığımız ve yediğimiz güveç yemeği bilindiği gibi yalnızca topraktan yapılmış olan pişirecekler de yapılmaz. Tencere de de istenilen lezzete ulaşılabileceği doğrudur. Şimdi sizlerle tencere de güveç nasıl yapılır paylaşaca... |  | Güveçte Et Yemekleri | Güveçte et yemekleri; hem lezzet hem de sunum bakımından diğer et yemeklerinden çok farklıdır. Yemek güveçte piştiği içinde sağlıklıdır. Güveç içerisinde sebzeler, et ve baharatlar ile eşsiz bir lezzet olarak hazırlanan bir ana yemektir. Güveç içeris... |  | Ocakta Güveç | Ocakta güveç, ocakta güveç yapımı kolay ve lezzetli yemek tariflerindendir. Damak tadına göre sebzeli tavuklu etli kıymalı yapılabilir her biri birbirinden lezzetli olur. Yanına yapılan bir pilav ve ayran ile güzel bir akşam yemeği menüsü hazırlayabi... |  | Taş Fırında Güveç Tarifi | Taş fırında güveç tarifi, çocukluğumdan beri yapılan yemektir. Bizim yörede güveçi odun ateşinde pişirmek için taş fırınına götürürler. Taş fırında 2 saat kendi buharıyla yavaş yavaş pişer. Taş fırında güveçte önemli nokta etin güvece koymadan önce e... |  | Düdüklüde Güveç Tarifi | Düdüklüde Güveç Tarifi, Güveç yemeği, ülkemiz yörelerinde değişik şekillerde pişirimi olan bir yemek türüdür. Güveç yemeği, özellikle güveç yemeği için yapılmış olan toprak tencerelerde pişirildiği gibi, mutfaklarda hemen herkesin çok rahat kullanabi... |  | Etli Mantarlı Güveç | Etli mantarlı güveç, Güveç özel kil karışımı bir topraktan imal edilen pişirme kabıdır. Mutfaklarımızda çok sık kullanılan bir pişirme kabı olmadığı aşikardır. Çünkü pişirme süresinin uzun olması çalışan hanımlar için ekstra bir zaman gerektirmektedi... | | | Güveç İlk Kullanımı | | Fırında Güveç | | Dana Etli Güveç | | Küçük Güveçte Et | | Çömlekte Güveç | | Patlıcan Güveç | | Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi | | Tencerede Güveç | | Güveçte Et Yemekleri | | Ocakta Güveç | | Taş Fırında Güveç Tarifi | | Düdüklüde Güveç Tarifi | | Etli Mantarlı Güveç | | Fırında Tavuk Güveç | | Güveç | | Patatesli Güveç Tarifi | | Güveçte Et Sote | | Arpacık Soğanlı Güveç | | Fırında Patlıcan Güveç | | Güveç Tatlıları | | Fırında Dana Etli Güveç Tarifi | | Güveç Kebabı | | Kaburga Güveç Tarifi | | Fırında Kuzu Güveç | | Dana Kuşbaşı Güveç | | Kıymalı Güveç Tarifi | | Tavada Güveç | | Güveçte Kavurma | | Güveçte Patlıcan Kebabı | | Kiremit Güveç | Popüler İçerik | Fırında Tavuk Güveç Fırında tavuk güveç, hem lezzetli bir tavuk yemeği, hem de lezzetli bir güveç tarifidir. Fırında pişen her yemek lezzetli oluyor. Ancak güveçte pişiri... | Güveç Güveç, kendine has lezzetiyle yemeklerin pişirildiği, özel bir killi topraktan yapılan pişirme kabıdır. Güveçler ocak üstü kullanımına uygun olabilece... | Patatesli Güveç Tarifi Patatesli güveç tarifi, Patatesli güveç yapılan çok güzel yemekler arsında olup, yapımı çok kolay olan bir yemek çeşididir. Bu güveç sayesinde yapılan... | Güveçte Et Sote Güveçte Et Sote; Evet bayanlar vazgeçemediğimiz ve sıkça tükettiğimiz eti bugünde güveçte pişirelim eminim çok beğeneceksiniz.Hemen tarifimi vermeye ... | Arpacık Soğanlı Güveç Arpacık Soğanlı Güveç, Yapımı basit ve bir o kadar lezzetli olan arpacık soğanlı güveç sizin vaktinizi fazla almadan güzel bir yemek yapmanızı sağlay... | Fırında Patlıcan Güveç Fırında patlıcan güveç, Patlıcan bütün yemeklere ayrı bir güzellik katan bir sebzedir. Her yemeğe ayrı bir tat, ayrı bir görsellik katar. Patlıcan güv... | |