Güveçte Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Güveçte Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Fasulye

Güveçte fasulye, fasulye yemekleri arasında en çok beğeni alan yemek çeşitlerinden biridir. Bu yemek, diğer fasulye yemeklerinden oldukça farklı ve lezzetlidir. Güveçte fasulye yapmadan önce bir gün önceden hazırlıklara başlamak gerekir. Bunun için akşamdan fasulyenin ıslatılması gerekmektedir. En özel yemekler arasında yer alan güveçte kuru fasulye yemeği, yanında pilav ve soğan söğüş ile muhteşem bir akşam yemeği olabilir.

Güveçte Fasulye İçin Gerekli Malzemeler

  • İki su bardağı fasulye
  • Dört adet kuru soğan
  • Bir kilo et
  • Gerekli kadar su
  • Bir kaşık tuz
  • Bir kaşık toz biber
  • Bir kaşık pul biber
  • Üç adet yeşil biber
  • İki yemek kaşığı domates salçası
  • Bir yemek kaşığı biber salçası
  • Bir bardak sıvı yağ

Güveçte Fasulye Nasıl Yapılır?

Öncelikle akşamdan kuru fasulyeyi soğuk su ile ıslatmak gerekmektedir. Islanmış olan kuru fasulyeyi tencereye koyup, kısık ateşte haşlayınız. Haşlamak için tencereye koyacağınız su soğuk olmalıdır. Bir tarafta kuru fasulye haşlanırken, diğer tarafta ise güvecin içini güzel bir şekilde yıkayıp, yemek pişirmeye hazır ediniz. Güveci ateşe koyup, içerisine bir bardak sıvı yağı ilave ediniz. Daha sonra eti kuşbaşı doğrayıp, güvecin içerisine koyunuz. Yavaş yavaş eti pişiriniz. Ancak dana eti zor piştiği için içerisine bir çay bardağı kaynar su ilave ediniz. Bu suyu çekene kadar eti tek başına pişiriniz. Bir tarafta da kuru fasulye haşlanmaya devam etsin. İçerisinden bir tane alıp fasulyenin pişip pişmediğini kontrol ediniz. Piştiği zaman ocağın altını kapatıp, suyunun içerisinde bekletiniz. Daha sonra pişen etlerin sertliğini kontrol ediniz. Bir taraftan da kuru soğanları soyup, ince ince doğrayıp, pişmekte olan etlerin üzerine ilave ediniz. Bu sırada yeşil biberi iyice yıkayıp ince ince doğrayıp, soğanların üzerine ilave ediniz. Kuru soğanların rengi dönene kadar yavaş yavaş kavurma işlemine devam ediniz.

Kavrulma işlemi tamamlanınca içerisine iki yemek kaşığı domates salçasını, bir yemek kaşığı biber salçasını ilave edip, kavurmaya devam ediniz. Salçalar da kavrulunca tuz, karabiber, pul biber, toz biberi de ekleyip, karıştırmaya devam ediniz. Bütün malzemeleri kavurduktan sonra içerisine sıcak suda bekleyen kuru fasulyeleri ilave edip kısa süre karıştırma işleminin ardından belli bir miktar sıcak su ekleyip, pişmesi için bırakınız. Ara sıra pişip pişmediğini kontrol ediniz. Pişip belli bir kıvam alınca ateşi kapatıp, güvecin dinlenmesini bekleyiniz. On dakika bekledikten sonra güveçte kuru fasulye servise hazır hale gelir. Ayrıca bütün malzemeleri ekleyip suyunu koyduktan sonra odun ateşinde pişirme imkânınız varsa daha güzel olur. Çünkü güvece giren odun kokusu daha farklı bir lezzet elde edilmesini sağlar. En doğrusu da kuru fasulyeyi güveçte yapıyorsanız odun ateşinde pişirmektir. Böylece ayrı bir lezzet ve ayrı bir tat oluşur. İmkânınıza göre pişirdikten sonra güveçte kuru fasulye yemeğe hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Satı

25 Temmuz 2024 Perşembe

Fasulyeyi bir gece önceden ıslatmayı unuttum, bu durumda ne yapabilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Satı,

Fasulyeyi bir gece önceden ıslatmayı unuttuysanız, endişelenmeyin. Hızlı bir şekilde fasulyeyi kullanabilmek için şu yöntemi deneyebilirsiniz: Fasulyeleri tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Su kaynadıktan sonra 2-3 dakika kadar kaynatın, ardından ocaktan alın ve yaklaşık 1 saat kadar bekletin. Bu süreç, fasulyelerin yumuşamasını sağlayacak ve pişirme süresini kısaltacaktır. Sonrasında tarifinize uygun şekilde pişirmeye devam edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ekmek Fırınında Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Fırınında Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Etli Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Etli Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveç Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Arpa Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Nohut Tarifi ve Malzemeleri