Fırında Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri
26 Temmuz 2024

Fırında Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Güveç

Fırında tavuk güveç, hem lezzetli bir tavuk yemeği hem de doyurucu bir güveç tarifidir. Fırında pişen her yemek lezzetli olur; ancak güveçte pişirilen yemekler daha da lezzetlidir. Bu tarifi hazırlamak için kemiksiz tavuk eti kullanacağız. Arzu edenler bunu göğüs etinden yapabilir, ancak but etinden daha lezzetli olacağını belirtmek isteriz. Malzemelerimiz hazırsa, artık fırında tavuk güveç yemeğini birlikte hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Fırında Tavuk Güveç için Gerekli Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı tavuk (Tercihinize göre but ya da göğüs eti olabilir)
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı
  • Yeteri kadar kırmızı pul biber, tuz ve karabiber
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Tavuk Güveç Nasıl Yapılır?

Öncelikle tarifimizde kullanacağımız tavuk etlerini bir kâsenin içine alın. Onların daha lezzetli şekilde pişmesi için, içine biraz tuz, karabiber ve kırmızı pul biber atarak harmanlayın. Biz fırında tavuk güveç tarifinde tavuk but etini kullanıyoruz. Bunları tuzlayıp, baharatla lezzetlendirmek güvecin daha güzel olmasını sağlayacak. Damak tadınıza uyan başka baharatlar varsa bunları da kullanabilirsiniz. Daha sonra kâsenin içine kuru soğanları ayıklayıp, piyazlık şekilde doğrayın. Yeşil biberleri ve kırmızı biberleri de jülyen şeklinde keserek kâseye alın. Bu malzemeleri iyice karıştırın. Bu arada patatesleri soyun. Bunları yıkadıktan sonra, ince dilimler halinde doğrayın. Artık tüm malzemelerimizi hazırladık. Bundan sonra güveci hazırlayacağız.

Fırında pişirmeye uygun olan güvecin içine önce ince dilimlediğiniz patatesleri döşeyin. Bunun üzerine kâsede hazırladığınız tavuk etli karışımı yerleştirin. Daha sonra bir kâsede domates salçasını biraz sıcak suyla eritin. Buna zeytinyağını ilave edin. Çok az tuz ve karabiber ilavesi yaparak hepsini karıştırın. En son olarak güveçteki malzemelerin üzerine salçalı sosu gezdirin. Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Güveci fırın ısındığında içine koyabilirsiniz. Yemeğin üzeri kızarmaya başladığında yani piştiğini düşündüğünüzde, fırından alarak üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Yeniden fırına koyarak, kaşar peynirinin erimesini ve kızarmasını bekleyin. Daha sonra fırında tavuk güveç yemeğini servis tabaklarına alarak ikramınızı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ahueda

26 Temmuz 2024 Cuma

Kaşar peynirini ne zaman eklememiz gerekiyor, yemeğin tamamen piştiğini nasıl anlarız?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Ahueda, kaşar peynirini genellikle yemeğin pişmesine yakın, son aşamalarda eklemenizi tavsiye ederim. Bu şekilde peynir tam olarak erir ve yemeğe lezzet katar. Yemeğin tamamen piştiğini anlamak için, tarifte belirtilen pişirme süresine ve yemeğin içindeki malzemelerin pişmişliğine dikkat edebilirsiniz. Örneğin, et kullanıyorsanız etin yumuşak olması, sebzeler kullanıyorsanız sebzelerin istenilen kıvamda olması gerekir. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sebzeli Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Etli Güveç Yemekleri Tarifleri ve Malzemeleri

Etli Güveç Yemekleri Tarifleri ve Malzemeleri

Güveçte Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Fasulye Tarifi ve Malzemeleri