Güveçte Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Güveçte Kaşarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kaşarlı Tavuk

Güveç yemeği, Türk mutfağının vazgeçilmez yemekleri arasında yer almaktadır. Özellikle kaşar peyniri ile zenginleştirilen güveçte tavuk, damak tadına hitap eden ve pratik bir şekilde hazırlanabilen bir tariftir. Hem lezzetli hem de şık sunumu ile sofralarınızı süsleyen bu yemek, yanında pilav ile servis edildiğinde tam bir ziyafete dönüşür. İşte güveçte kaşarlı tavuk tarifi:

Güveçte Kaşarlı Tavuk Malzemeleri

  • 2 adet büyük parça tavuk göğsü
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy yeşil biber
  • 1 adet orta boy kırmızı biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1,5 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı su
  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Güveçte Kaşarlı Tavuk Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk göğüslerini yıkayın ve küçük küpler halinde doğrayın. Doğradığınız tavukları küçük bir tavada suyunu çekene kadar kavurun, bu sırada ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin. Tavuklar suyunu çekerken, soğanları soyup küp küp doğrayın. Aynı şekilde biberleri de temizleyip küçük küçük doğrayın. Domatesleri de doğrayarak hazırlayın.

Tavuklar suyunu çektikten sonra, doğradığınız soğanları tavaya ilave edin ve karıştırın. Bir miktar sıvı yağ ekleyerek kavurmaya başlayın. Soğanlar hafifçe pembeleşmeye başladığında, doğranmış biberleri ilave edin ve karıştırarak kavurmaya devam edin. Son olarak, doğranmış domatesleri ekleyin ve tüm malzemeleri birlikte pişirin. Yaklaşık 20 dakika kadar malzemelerin çiğliği gidene kadar pişirin.

Malzemeler piştikten sonra, 1,5 su bardağı suyu ve baharatları ekleyerek karıştırın ve kısa bir süre daha pişirin. Ocaktan aldıktan sonra, hazırladığınız malzemeleri güveç kabına yerleştirin. Güveç kabını önceden ısıtılmış 170 derece fırına koyarak pişirin. Pişirme süresi yaklaşık 25-30 dakika olacaktır.

Güveç fırından çıktıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve peynirlerin erimesi için birkaç dakika daha fırında tutun. Peynirler eriyip üzeri hafifçe kızardığında, güveçte kaşarlı tavuk yemeğiniz servise hazır hale gelecektir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mantar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kaburga Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kaburga Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri