Güveçte Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Güveçte Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Mantar Sote

Güveçte mantar sote, yapımı oldukça kolay ve bir o kadar da lezzetli olan bir yemektir. Özellikle ev hanımlarının, gelen misafirlerine kısa sürede hazırlayıp servis edebileceği bu yemek, içindeki malzemeler sayesinde oldukça lezzetlidir. Aşağıda belirttiğimiz malzemelerin dışında, sevdiğiniz bazı baharatları isteğinize göre ekleyebilirsiniz. Özellikle bu yemeğe ekleyeceğiniz karabiberin top şeklinde olması, yemeğinizi daha lezzetli yapacaktır. Ayrıca, birçok yemekte olduğu gibi kekik eklemesini en son yapmanız, kekiğin yemeğe daha fazla tat katmasını sağlayacaktır. Güveçte mantar sotenin yanına yapacağınız bir pirinç pilavı ile servis etmenizi tavsiye ederiz. Bu iki yemek birlikte çok iyi gider ve güzel bir yemek deneyimi sunar. Şimdiden kolay gelsin.

Güveçte Mantar Sote Malzemeleri

  • 500 gr. taze mantar
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet sivri biber
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Sıvı yağ
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri

Güveçte Mantar Sote Nasıl Yapılır?

Mantarlarımız öncelikle yıkanır. İsterseniz mantarların kararmaması için limonlu suda bekletebilirsiniz. Sarımsaklar ve soğanlar soyulur ve mümkün olduğunca ince doğranır. İnce doğranan sarımsak ve soğanlar, yarım çay bardağı kadar sıvı yağ koyduğumuz bir tavaya alınır. Sıvı yağ yerine tereyağı kullanmanız yemeğinize daha farklı ve güzel bir tat katacaktır. Yıkanan ve iyice süzülen mantarlar, büyükse dörde, orta boyutta ise ikiye bölünerek tavaya eklenir ve biraz kavrulur. Yeşil biberler yıkanır, çekirdekleri çıkarılır ve mantarların boyunda doğranır. İnce ince doğramanıza gerek yoktur. Kırmızı biber de aynı şekilde doğranarak eklenebilir. Domateslerin kabukları soyulur ve mantar büyüklüğünde doğranır.

Mantarlar biraz kavrulduktan sonra doğranmış biberler tavaya eklenir ve biraz daha kavrulur. Ardından doğranmış domatesler eklenir ve çok az daha kavrulur. Tuz (tercihen kaya tuzu), karabiber ve kekik eklenerek tava karıştırılır. Bu aşamada harcın fazla pişirilmemesine dikkat edilmelidir. Tavaya malzemeleri atmadan önce tüm malzemelerin doğranmış olması sizin için daha yararlı olacaktır.

Hazırlanan mantarlı harç, istediğiniz bir güveç kabına alınır ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri eklenir. Güveçli mantar sote, önceden ısıtılmış 180 derecelik bir fırında 10 dakika kadar pişirilir. Ayrıca güveci alüminyum folyo ile kapatarak bir tüpte de pişirebilirsiniz. Piştikten sonra üzerini defne yaprağı ile süsleyip servis ediniz. Tam ağzınıza layık güveçte mantar soteniz hazırdır. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Mantar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Mantar Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tencerede Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveç Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveç Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Mantar Tarifi ve Malzemeleri