Kıymalı Güveç Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Kıymalı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Güveç Tarifi

Geçmişten günümüze gelen güveç kabında yemek pişirme tekniği, yemeklerin hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli olmasını sağlamaktadır. Güveç kabının topraktan yapılmış olması, insan sağlığı üzerinde herhangi bir olumsuz etkiye sebep olmaz. Kıymalı güveç tarifinde mevsim sebzeleri kullanılabilir ve bu sebzeler mevsime göre değişiklik gösterebilir. Asıl amaç, lezzetli bir akşam yemeği hazırlamaktır. Güveçte kuşbaşı et kullanmak biraz riskli olabilir çünkü etin kalitesi ve pişirme süresi ile ilgili sorunlar yaşanabilir. Ancak kıymalı güveç tarifinde böyle bir sorun yaşanmaz. Siz de akşam yemeklerinde kıymalı güveç tarifi yaparak özel misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz. Kıymalı güveç tarifi, besleyici bir ana yemektir ve kolaylıkla yapılabilir. Şimdi sizin için hazırladığımız kıymalı güveç tarifinin yapılışına birlikte geçelim.

Kıymalı Güveç Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg köftelik dana kıyma
  • 15 adet arpacık soğan
  • 4 büyük boy patates
  • 4 domates
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıvıyağ
  • Defne yaprağı
  • Karabiber
  • Tuz ve su

Kıymalı Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

Tarifimize sebzeleri yıkayıp süzerek başlayabiliriz. Patateslerin kabuklarını soyup büyük küpler halinde doğrayın ve karıştırma kabına koyun. Soğanların kabuklarını soyun ve ekleyin. Domatesleri de soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları soyduktan sonra az bir miktar tuz ile ezerek içerisine ilave edin. Biberlerin saplarını ve çekirdek kısımlarını ayırdıktan sonra küp küp doğrayıp içerisine ilave edin. Bu kıymalı güveç tarifinde sebzeleri çiğ olarak kullanacağız. Tavanın içerisine bir miktar sıvı yağ koyun ve ateşe alın. Kıymayı ilave edin ve güzelce kavurun. Salçayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Yeterli miktarda sarımsak, karabiber ve tuz ilave edin. 2 su bardağı kadar su ilave edin ve kaynayana kadar ocakta tutun. Karıştırma kabındaki malzemeleri bir güzel harmanlayın ve uygun bir boyutta güveç kabına yerleştirin. Hazırladığınız kıymalı harcı üzerine dökün. Eğer imkanınız varsa taş fırında üzerini alüminyum folyo veya güveç kapağıyla kapatarak pişirin. Ocakta da pişirilebilir. Evde fırında pişirme tekniği ise 200 derece fırında yumuşayana kadar pişirin. Kıymalı güveç tarifi servise hazır. Sıcak servis ediniz. Yanında pirinç pilavı ve salata ile mükemmel bir akşam yemeği olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dana Kuşbaşı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Dana Kuşbaşı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kiremit Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kiremit Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Balık Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Balık Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Balık Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Balık Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveç Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Mantar Tarifi ve Malzemeleri