Kıymalı Güveç Tarifi Geçmişten günümüze gelen güveç kabında yemek pişirme tekniği, yemeklerin hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli olmasını sağlamaktadır. Güveç kabının topraktan yapılmış olması, insan sağlığı üzerinde herhangi bir olumsuz etkiye sebep olmaz. Kıymalı güveç tarifinde mevsim sebzeleri kullanılabilir ve bu sebzeler mevsime göre değişiklik gösterebilir. Asıl amaç, lezzetli bir akşam yemeği hazırlamaktır. Güveçte kuşbaşı et kullanmak biraz riskli olabilir çünkü etin kalitesi ve pişirme süresi ile ilgili sorunlar yaşanabilir. Ancak kıymalı güveç tarifinde böyle bir sorun yaşanmaz. Siz de akşam yemeklerinde kıymalı güveç tarifi yaparak özel misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz. Kıymalı güveç tarifi, besleyici bir ana yemektir ve kolaylıkla yapılabilir. Şimdi sizin için hazırladığımız kıymalı güveç tarifinin yapılışına birlikte geçelim. Kıymalı Güveç Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Kıymalı Güveç Tarifi Nasıl Yapılır? Tarifimize sebzeleri yıkayıp süzerek başlayabiliriz. Patateslerin kabuklarını soyup büyük küpler halinde doğrayın ve karıştırma kabına koyun. Soğanların kabuklarını soyun ve ekleyin. Domatesleri de soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları soyduktan sonra az bir miktar tuz ile ezerek içerisine ilave edin. Biberlerin saplarını ve çekirdek kısımlarını ayırdıktan sonra küp küp doğrayıp içerisine ilave edin. Bu kıymalı güveç tarifinde sebzeleri çiğ olarak kullanacağız. Tavanın içerisine bir miktar sıvı yağ koyun ve ateşe alın. Kıymayı ilave edin ve güzelce kavurun. Salçayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Yeterli miktarda sarımsak, karabiber ve tuz ilave edin. 2 su bardağı kadar su ilave edin ve kaynayana kadar ocakta tutun. Karıştırma kabındaki malzemeleri bir güzel harmanlayın ve uygun bir boyutta güveç kabına yerleştirin. Hazırladığınız kıymalı harcı üzerine dökün. Eğer imkanınız varsa taş fırında üzerini alüminyum folyo veya güveç kapağıyla kapatarak pişirin. Ocakta da pişirilebilir. Evde fırında pişirme tekniği ise 200 derece fırında yumuşayana kadar pişirin. Kıymalı güveç tarifi servise hazır. Sıcak servis ediniz. Yanında pirinç pilavı ve salata ile mükemmel bir akşam yemeği olacaktır. Şimdiden afiyet olsun. |