Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Güveç

Kuzu güveç, özellikle Kurban Bayramı'nda yapmayı çok sevdiğim yemeklerden biridir. Bu yemeği her zaman yapabilirsiniz ancak o gün yapmak benim için ayrı bir keyif. Et yemekleri güveçte piştiğinde sanki daha bir başka olmaktadır. Kuzu güveç tarifi, özellikle kuzu eti sevenlerin ilgisini daha çok çekecektir diye düşünüyorum. Ben de kuzu eti çok sevmem, ama arada bir güveç olarak yaptığımda keyif alarak tüketiyorum. Bu tür yemeklerin düşük derece ağır ağır pişmesi muhtemelen esas tadı katan unsurdur. Ancak burada maharet ve el lezzetini de yabana atmamak gerekmektedir. Şimdi, kuzu güveç tarifimize malzemelerden başlayalım. Bakalım nasıl bir sonuç çıkacak.

Kuzu Güveç Malzemeleri

  • 1 kg kuzu kuşbaşı
  • 15-20 adet arpacık soğan
  • 6 adet sivri biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet orta boy patates
  • Taze kekik
  • Taze biberiye
  • 100 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tencere boyutlarında güveç

Kuzu Güveç Nasıl Yapılır?

Yemeğe ilk etapta arpacık soğanlarımızı soyarak başlayalım. Bu işlem biraz sıkıcı olabilir ancak yemeğin içerisinde çok güzel görünecek. Sivri biberleri kuşbaşı şeklinde ortadan ikiye ayırmadan doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyup iri parçalar halinde doğrayalım. Patatesin kabuğunu soyup büyük küpler halinde doğrayalım. Bu ön hazırlığı yaptıktan sonra gerisi daha kolay olacaktır. Zaten basit bir tarif.

Tereyağını bir tavada eritip içerisine salçayı atıyoruz ve hafif kavuruyoruz. Çok az su ilave edip kenarda bırakıyoruz. Kuzu güveç tarifinde sırada malzemeleri dizme işlemine geliyoruz. Güvecin tabanına soğanları atalım. Ardından biraz patates, biraz taze kekik ve biberiye atıyoruz. Bu katmana kuzunun yarısını ve domatesleri koyalım. Ardından kalan malzemeleri tekrardan dizelim. Biberler de bu katta olacak. Az önce yaptığımız salça sosunu güvecin içerisine boşaltalım. Zaten diğer malzemelerde su bırakacağı için tam denk gelecektir. Güvecin ağzını alüminyum folyo ile sıkıca kapatalım ve fırına verelim. 170 derece civarında 1 saat pişirelim. Arada kontrol edebilirsiniz. Fırın ısıları farklı olabiliyor, ancak tekrar sıkıca kapatmayı ihmal etmeyin.

Piştikten sonra bu şekilde masanın ortasında durabilir ve servisi buradan yapabilirsiniz. Hem görseli güzel olur. Yanına güzel bir bulgur pilavı iyi gidecektir. İsterseniz pilavı sade yapabilirsiniz; yani sadece salçasını ilave edersiniz. Kuzu güveç tarifimiz bu kadar. Şimdiden ellerinize sağlık. Başka bir tarifte buluşmak dileğiyle. Hoşça kalın.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tencerede Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantarlı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantarlı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Etli Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantar Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Güveç Tarifi ve Malzemeleri