Güveç Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Güveç Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Çeşitleri, İçinde ne pişirse normal tencerede pişen yemeğe göre çok daha lezzetli olan güveçte birçok çeşit yemek yapılabilir. Akşam yemeğine ne pişirsem diye düşünüyorsanız güvecin yemeğe kattığı kendine has lezzetten faydalanmak için sizlere iki farklı tarif sunacağım. Pişme süresi her ne kadar fazla olsa bile güvecin içinde kısık ateşte kendi tadı ile pişen bu tariflerin lezzetine gerçekten bayılacaksınız. Yaz mevsiminin en çok tüketilen sebzelerinden yapılan sebzeli güveç ve güveç yemeklerinin en lezzetlisi olan kuşbaşı etli güveç ile sofralarınızda küçük bir ziyafete hazır olun. Haydi tarifleriniz hazırlamaya başlayalım.


Sebzeli güveç malzemeler

  • 2 adet patates
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 500 gram yeşil fasulye
  • 2 adet kuru soğan
  • 7-8 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Sebzeli güveç tarifi nasıl yapılır?


Öncelikle fasulyelerin kırıp iyice yıkayıp süzülmeye bıraktıktan sonra soğan ve sarımsağın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın. Güvecin içine sıvı yağ ilave edip soğan ve sarımsakları hafif kavurun. Soğan ve sarımsak kavrulurken bu arada patateslerin kabuğunu soyup yemeklik doğrayın ve domates ve biberi de aynı şekilde doğrayıp hazır hazır edin. Daha sonra güveç tenceresinin içerisine yeşil fasulyeyi, patatesi ve yeşil biberi de ilave edip yaklaşık beş dakika kadar kavurduktan sonra bir kâsenin içerisine salça, tuz, karabiber, zeytinyağı ve 1 buçuk su bardağı sıcak suyu karıştırıp sebzelerin üzerine gezdirin ve son olarak doğranmış domatesleri de ekleyip güvecin kapağı varsa kapatın. Kapağı yoksa alüminyum folyo ile güvecinizi kapatıp içerisindeki sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin ve biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.


Kuşbaşı etli güveç malzemeler

  • 1 kilogram kuşbaşı doğranmış et
  • 5-6 diş sarımsak
  • 7-8 adet Arpacık soğan
  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet yeşil biber
  • 5 adet domates
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kuşbaşı etli güveç tarifi nasıl yapılır?

Hazırlığa öncelikle güvecin altı tabanından başlayarak sıra ile yerleştireceğiniz malzemeleri hazır etmekle başlayın. İlk olarak patlıcanları doğradıktan sonra tuzlu suyun içerisinde yaklaşık 10 dakika kadar bekletin. Patlıcanlar acı suyunu salması için bekletilirken bu arada arpacık soğan ve sarımsağın kabuklarını soyun, yeşil biberleri doğrayın ve domatesin de kabuğunu soyup doğrayarak hazır edin. Ardından yarım çay bardağı sıvı yağı içerisine dökerek güvercin iç kısımlarını fırça yardımıyla güzelce yağladıktan sonra güvercin en altına kuşbaşı doğranmış etleri yerleştirin ve üzerine patlıcan ve arpacık soğanlar ve yeşil biberleri serptikten sonra en üst kısmına kabuğunu soyup doğradığınız domatesleri yayın. Daha sonra güvecinizin tuzunu ve baharatını ekledikten sonra son olarak bir su bardağı kaynamış suyu güveç malzemeleri üzerine gezdirin ve yaklaşık bir buçuk saat kadar pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Güveç Çeşitleri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Patlıcan Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patlıcan Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantarlı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Etli Mantarlı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kiremit Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kiremit Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etsiz Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Fasulye Tarifi ve Malzemeleri