Güveç Çeşitleri Güveç, içinde pişen yemeklere normal tencerelere göre çok daha fazla lezzet katan bir pişirme yöntemidir. Akşam yemeğinde ne pişirsem diye düşünüyorsanız, güvecin yemeğe kattığı kendine has lezzeti değerlendirmek için sizlere iki farklı tarif sunacağım. Her ne kadar pişme süresi fazla olsa da güvecin içinde kısık ateşte kendi tadı ile pişen bu tariflerin lezzetine gerçekten bayılacaksınız. Yaz mevsiminin en çok tüketilen sebzelerinden yapılan sebzeli güveç ve güveç yemeklerinin en lezzetlisi olan kuşbaşı etli güveç ile sofralarınızda küçük bir ziyafete hazır olun. Haydi, tariflerinizi hazırlamaya başlayalım. Sebzeli Güveç Malzemeleri
Sebzeli Güveç Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle fasulyeleri kırıp iyice yıkayıp süzülmeye bırakın. Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup yemeklik doğrayın. Güvecin içine sıvı yağ ilave edip soğan ve sarımsakları hafif kavurun. Soğan ve sarımsak kavrulurken patateslerin kabuğunu soyup yemeklik doğrayın; domates ve biberi de aynı şekilde doğrayıp hazırlayın. Daha sonra güveç tenceresinin içine yeşil fasulyeyi, patatesi ve yeşil biberi ilave edip yaklaşık beş dakika kadar kavurun. Bir kasenin içine salça, tuz, karabiber, zeytinyağı ve 1,5 su bardağı sıcak suyu karıştırıp sebzelerin üzerine gezdirin ve son olarak doğranmış domatesleri ekleyin. Güvecin kapağı varsa kapatın; yoksa alüminyum folyo ile kapatıp içerisindeki sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Kuşbaşı Etli Güveç Malzemeleri
Kuşbaşı Etli Güveç Tarifi Nasıl Yapılır? Hazırlığa öncelikle güvecin alt tabanına yerleştireceğiniz malzemeleri hazırlamakla başlayın. İlk olarak patlıcanları doğrayın ve tuzlu suyun içinde yaklaşık 10 dakika kadar bekletin. Patlıcanlar acı suyunu salarken arpacık soğan ve sarımsağın kabuklarını soyun, yeşil biberleri doğrayın ve domateslerin kabuklarını soyup doğrayarak hazır edin. Yarim çay bardağı sıvı yağı güvecin iç kısımlarını fırça ile yağlayın. Güvecin en altına kuşbaşı doğranmış etleri yerleştirin, üzerine patlıcan, arpacık soğan ve yeşil biberleri serpin. En üst kısma doğranmış domatesleri yaydıktan sonra tuz ve baharatları ekleyin. Son olarak bir su bardağı kaynar suyu güveç malzemelerinin üzerine gezdirin ve yaklaşık bir buçuk saat kadar pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |