Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Güveç

Tavuk güveç, birçok kişinin beğenerek ve severek yediği bir yemektir. Bol miktarda protein içermektedir. Besin değeri oldukça yüksek olan bu yemek, güveçte piştiği için çok daha lezzetli bir hal almaktadır. Güveçte pişen yemeklerin lezzetleri, çelik tencerede pişen yemeklere göre çok daha üstün olmaktadır. Güvecin pişim sırasında yemeğe verdiği eşsiz lezzet, sofralarda keyifli dakikalar geçirmenize ve sofradaki ev halkının size tam not vermesine olanak sağlayacaktır. Tavuk güveç, sofralarda ana yemek olarak yer almaktadır. Pilav, cacık, ayran, çorba veya salata eşliğinde müthiş bir menüde gözde yemek olarak sofralarda yer alan güveçte tavuk, doyurucu ve besleyici özelliği ile bilinmektedir. Yapımı pratik ve kolaydır. Zaman almadan 1 saat içerisinde sofralarda hazır bulundurabileceğiniz bir yemektir. Siz de bugün ne yemek yapacağınızı düşünüyorsanız, tavuk güveç tercih etmenizi tavsiye ederiz. Hem ailenize bir tat şöleni hem de sağlıklı bir öğün geçirmenize tavuk güveç fayda sağlayacaktır. Mutlaka denemelisiniz.

Tavuk Güveç İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 1,5 kilo tavuk eti
  • 2 tane büyük boy patates
  • 4 tane yeşil sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tane büyük boy kuru soğan
  • 3 tane patlıcan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon

Tavuk Güveç Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk etini bol su ile yıkayın ve tavukları büyük parçalar halinde doğrayın. Doğranan tavukları güveç içerisine yerleştirin. Tavukları yerleştirdikten sonra patatesleri soyarak küp küp doğrayın. Bol su ile doğranmış patatesleri yıkayıp güveç içerisine ilave edin. Önceden yerleştirilen tavuklar üzerine doğranmış patatesleri yerleştirdikten sonra patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve yine patlıcanları da patatese uyum sağlayacak şekilde küp küp doğrayın. Patlıcanları hemen güveç içerisine ilave etmeyin. Önce acısının gitmesi için derin bir kap içerisinde tuzlu suda bekletin. Patlıcan suda beklerken siz de soğanı soyarak güveç içerisine doğrayın. Son olarak biberleri yıkayıp güveç içerisine doğrayın. Artık patlıcanları sudan çıkarıp güveç içine ilave edin. Sonra derin bir kase içerisine salça ve bir miktar su ekleyerek salçayı su içerisinde iyice eritin. Salçalı su içerisine tuz ve zeytinyağını da ilave edin. Son olarak hazırlanan sosun içerisine malzemeler kısmındaki baharatları da ekleyerek hazırlanan sosu güveçteki malzemeler üzerine gezdirerek dökün. Sonrasında güvecin kapağını kapatın. Güvecin kapağını kapattıktan sonra güveci önceden 175 derecede ısıtılmış fırına sürün. Yaklaşık 1 saat fırın içerisinde güveci pişirin. Sonrasında tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Tavuk güveç artık hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveçte Sebzeli Et Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sebzeli Et Tarifi ve Malzemeleri

Pide Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Pide Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç İlk Kullanımı Nasıl Olmalı?

Güveç İlk Kullanımı Nasıl Olmalı?

Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri