Güveç Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Güveç Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Kuru Fasulye

Kuru fasulye, birçok kişi için vazgeçilmez bir yemektir. Pilav ve kuru soğan eşliğinde, bu yemek inanılmaz bir lezzet sunar. Yanında bir de turşu olduğunda, bu üçlü gerçekten mükemmel bir uyum sağlar. Türkiye'nin her yerinde, küçük büyük demeden hemen her lokantada kuru fasulye ve pilav bulunur. Ancak kuru fasulyeyi doğru bir şekilde pişirmek, göründüğü kadar kolay değildir. Herkesin yaptığı kuru fasulye, beklenen lezzeti sunamayabilir. Güveçte yapılan kuru fasulye, bu yemeğe farklı bir boyut kazandırır. Toprak kokusuyla pişen kuru fasulye, enfes bir lezzet sunar. Siz de bu tarifi deneyerek, sevdiklerinize mükemmel bir ziyafet sunabilirsiniz.

Güveç Kuru Fasulye İçin Gerekli Malzemeler

  • 300 gram kuşbaşı et
  • 2,5 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Sıcak su

Hazırlanışı

Güveç kuru fasulye için bir gün önceden kuru fasulyeyi bol soğuk suda ıslatın. Ertesi gün, kuru fasulyeyi sudan alıp temiz su ile küçük bir tencerede bir müddet haşlayın. Bu işlem sayesinde kuru fasulyenin gazını almış olursunuz. Fasulyeleri haşlama süresi kabuğundaki kırışıklık geçene kadar sürebilir. Fasulyeler haşlanırken, güveci ateşe alın ve yıkayıp süzdürdüğünüz kuşbaşını içerisine koyun. Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Ardından sıvı yağı ekleyip doğranmış kuru soğan ve sivri biberleri ekleyin. Bir müddet daha kavurduktan sonra salçaları ekleyin. Daha sonra tuz, pul biber, karabiberi ekleyip haşlanmış fasulyeleri güvece koyun. Bir kez karıştırıp sıcak suyu ekleyin.

Aman dikkat edin, haşlanmış kuru fasulyeye soğuk su eklemeyin, fasulyeleri geri diriltirsiniz ve pişme süresi çok uzar. Eğer müstakil bir evde oturuyorsanız, mutlaka bahçeye ocak kurun ve güveci orada yaktığınız odun ateşinde pişirin. Emin olun, lezzetine doyamayacaksınız. Yoksa mecburen evde ocakta pişireceksiniz, tıpkı benim gibi. Göz kararı suyu ayarladığınız kuru fasulyeyi kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin. Arada kontrol edip suyunu az görürseniz ve hala pişmemişse bir miktar kaynar su ekleyebilirsiniz. Pişirdiğiniz kuru fasulyeyi pilav ve kuru soğan eşliğinde ya da güzel bir cacık ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveç Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Etli Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Etli Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebzeli Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kuzu Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri