Güveç İlk Kullanımı

Güveç İlk Kullanımı

Güveç ilk kullanımı, güveçte pişen yemeklerin tadına varmanız için güveci uygun şekilde kullanmalısınız. Bildiğiniz gibi güveç özel bir killi toprakla üretilir. Değişik boyutlarda, tencere, tepsi gibi şekillerde olabilir. Hatta tek kişilik güveçlerde üretilir. Özellikle ilk kez kullanacağınız güveci bazı işlemlerden geçirmelisiniz. Hepimizin bildiği gibi güveçler sırlı ve sırsız olarak satışa sunuluyor. Ancak sırlı olanlarda sıvıyla temasta bu maddelerin erimemesi için bazen kurşun kullanıldığı da oluyor. Bu nedenle bunları fazla tercih etmemeniz ya da sağlıklı maddelerle sırlanmış olanları kullanmanız gerekir. Güveç yemeklerinde esas lezzeti sırsız olanlardan alabilirsiniz. Ancak bunları aldığınızda, güveç ilk kullanımı için bazı hazırlıklar yapmanız gerekiyor. Bunu nasıl yapacağınızı sizlerle paylaşmak istedik. Umarız güvecinizle lezzetli yemekler yaparsınız.

Güveç ilk kullanımı nasıl olmalı?

Güvecinizi yeni aldınız ve etli güveç yemeği yapmak için sabırsızlanıyorsunuz. Ancak ilk önce güvecinizi yağlayarak fırınlamanız gerekiyor. Bu aslında çok zor bir işlem değildir. Eskiden annelerimiz bunu mahalle fırınlarında yaptırırdı. Günümüzde bu fırınlar kalmadığı için, evinizde kendi fırınınızda yapacaksınız. Bunun için güvecinizin içini sıvı yağla iyice yağlayın. Eğer yağı güvecin dışına sürerseniz, daha sonra üzerinde lekeler kalacaktır. Buna dikkat edin. Güvecin büyüklüğüne göre yaklaşık 100-200 gram sıvı yağ işinizi görecektir. Bu arada fırınınızı da ısıtın. Güveci yağlanmış şekilde boş olarak fırına atın. Burada güveçteki yağ kızıncaya kadar bekletin. Daha sonra tezgahın üzerine tencere altlığının üzerine alın. Güveçlerinizi kesinlikle ocaktan ya da fırından aldığınızda direkt olarak soğuk zemine koymayın. Bu güvecin birden çatlamasına yol açabilir. Her zaman tedbirli olun. Hiç bulamazsanız bir bezin üzerine yerleştirin.

Sıcak güvecin içindeki yağı bir bez ya da sünger yardımıyla iyice sıvayın. Bu şekilde yaklaşık 1 saat kadar güvecin soğumasını ve kendine gelmesini bekleyin. Ardından güveci güzelce yıkayın ve durulayın. Kuruması için ters kapatarak bekletin. Bu işlemi yaptıktan sonra her zaman güveci kullanabilirsiniz. Bunu sadece güveç ilk kullanımında yapmalısınız. Artık etli güveç yemeklerini, sebze yemeklerini, pilav çeşitlerini, çorbalarınızı, köftelerinizi bu lezzet veren kapların içinde pişirmeye başlayabilirsiniz. Bu zor olmayan işlemleri yapmayı ihmal etmeyin. Güveciniz bu şekilde daha da uzun ömürlü olur. Aksi halde ilk kullanımızda hemen çatlayabilir.
Son Güncelleme : 16.11.2018 21:13:02

Güveç İlk Kullanımı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

3 Yorum Yapılmış "Güveç İlk Kullanımı"
Güveç cezve ilk ,kullanımı öncesi nasıl bir işlem yapılır.
Kays . 01.05.2018
CEVAP YAZ
Toprak cezveyi.nasil kullanabilirim?
Aaa . 27.04.2018
CEVAP YAZ
guveci ilk kullanımda sizin tarifini uyguladım. Ancak ilk yemeğim kuru fasulyenin dibinde kum tanecikleri oluştu. Ne yapabilirim.
Ayşegül Doğan . 21.12.2017
CEVAP YAZ
Fırında Güveç
Fırında Güveç
Fırında Güveç, Anadolu insanlarının mutfaklarında mutlaka bulunan güveç çanağında pişen yemeklerin lezzeti bir başka oluyor. Güvecin içerisinde hazırlanan yemekler fırında da ocakta da pişirildiğinde tadına doyum olmaz harika bir lezzet ortaya çıkıyo...
Dana Etli Güveç
Dana Etli Güveç
Dana etli güveç, yemeği mevsiminde yetişen sebzelerle yapılır. Türk mutfaklarının vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok sağlıklı ve çok besleyicidir. Etleri lokum gibi tadı da harika oluyor. Herkes dana etli güveci çok seviyor. Bol vitaminli, mineralli v...
Küçük Güveçte Et
Küçük Güveçte Et
Küçük Güveçte et, tarifi tüm ana yemeklerin yanı sıra tek kişilik olarak hazırlanan küçük güveçlerin içerisinde hazırlanan et, sebzeler ve baharatlar ile eşsiz bir lezzet olarak hazırlanacak bir ana yemektir. Güveç içerisinde yapılan yemekler diğer y...
Çömlekte Güveç
Çömlekte Güveç
Çömlekte güveç, Çömlekte güveç yapılan çok güzel yemekler arasında olup, biraz emek isteyen bir yemek çeşididir. Bu çömleğinde yapılan yemek üzerinde ayrı bir lezzet katması önemli bir gerçektir. Çömlek sayesinde yemekte değişik bir aroma ve bir tat ...
Patlıcan Güveç
Patlıcan Güveç
Patlıcan Güveç, Patlıcan Sağlık bakımından oldukça faydalı bir sebzedir. 100 Gram patlıcanda 24 kalori, 1,1 gram protein, 2 gram yağ, 5,5 gram karbonhidrat bulunmaktadır. Vitamin içeriği bakımından 100 gram patlıcanda, 0,4 miligram B1 vitamini, 0.5 m...
Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi
Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi
Dondurulmuş karides güveç tarifi, deniz canlısı olan karidesten yapılmaktadır. Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karidesin denizlerde ve tatlı sularda yaşayan bir çok çeşiti bulunur. Boyları yaklaşık olarak 1 cm’den 30 cm'e kadar deği...
Tencerede Güveç
Tencerede Güveç
Tencerede Güveç, Severek yaptığımız ve yediğimiz güveç yemeği bilindiği gibi yalnızca topraktan yapılmış olan pişirecekler de yapılmaz. Tencere de de istenilen lezzete ulaşılabileceği doğrudur. Şimdi sizlerle tencere de güveç nasıl yapılır paylaşaca...
Güveçte Et Yemekleri
Güveçte Et Yemekleri
Güveçte et yemekleri; hem lezzet hem de sunum bakımından diğer et yemeklerinden çok farklıdır. Yemek güveçte piştiği içinde sağlıklıdır. Güveç içerisinde sebzeler, et ve baharatlar ile eşsiz bir lezzet olarak hazırlanan bir ana yemektir. Güveç içeris...
Ocakta Güveç
Ocakta Güveç
Ocakta güveç, ocakta güveç yapımı kolay ve lezzetli yemek tariflerindendir. Damak tadına göre sebzeli tavuklu etli kıymalı yapılabilir her biri birbirinden lezzetli olur. Yanına yapılan bir pilav ve ayran ile güzel bir akşam yemeği menüsü hazırlayabi...
Taş Fırında Güveç Tarifi
Taş Fırında Güveç Tarifi
Taş fırında güveç tarifi, çocukluğumdan beri yapılan yemektir. Bizim yörede güveçi odun ateşinde pişirmek için taş fırınına götürürler. Taş fırında 2 saat kendi buharıyla yavaş yavaş pişer. Taş fırında güveçte önemli nokta etin güvece koymadan önce e...
Düdüklüde Güveç Tarifi
Düdüklüde Güveç Tarifi
Düdüklüde Güveç Tarifi, Güveç yemeği, ülkemiz yörelerinde değişik şekillerde pişirimi olan bir yemek türüdür. Güveç yemeği, özellikle güveç yemeği için yapılmış olan toprak tencerelerde pişirildiği gibi, mutfaklarda hemen herkesin çok rahat kullanabi...
Etli Mantarlı Güveç
Etli Mantarlı Güveç
Etli mantarlı güveç, Güveç özel kil karışımı bir topraktan imal edilen pişirme kabıdır. Mutfaklarımızda çok sık kullanılan bir pişirme kabı olmadığı aşikardır. Çünkü pişirme süresinin uzun olması çalışan hanımlar için ekstra bir zaman gerektirmektedi...

 

Güveç İlk Kullanımı
Fırında Güveç
Dana Etli Güveç
Küçük Güveçte Et
Çömlekte Güveç
Patlıcan Güveç
Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi
Tencerede Güveç
Güveçte Et Yemekleri
Ocakta Güveç
Taş Fırında Güveç Tarifi
Düdüklüde Güveç Tarifi
Etli Mantarlı Güveç
Fırında Tavuk Güveç
Güveç
Patatesli Güveç Tarifi
Güveçte Et Sote
Arpacık Soğanlı Güveç
Fırında Patlıcan Güveç
Güveç Tatlıları
Fırında Dana Etli Güveç Tarifi
Güveç Kebabı
Kaburga Güveç Tarifi
Fırında Kuzu Güveç
Dana Kuşbaşı Güveç
Kıymalı Güveç Tarifi
Tavada Güveç
Güveçte Kavurma
Güveçte Patlıcan Kebabı
Kiremit Güveç
Popüler İçerik
Fırında Tavuk Güveç
Fırında Tavuk Güveç
Fırında tavuk güveç, hem lezzetli bir tavuk yemeği, hem de lezzetli bir güveç tarifidir. Fırında pişen her yemek lezzetli oluyor. Ancak güveçte pişiri...
Güveç
Güveç
Güveç, kendine has lezzetiyle yemeklerin pişirildiği, özel bir killi topraktan yapılan pişirme kabıdır. Güveçler ocak üstü kullanımına uygun olabilece...
Patatesli Güveç Tarifi
Patatesli Güveç Tarifi
Patatesli güveç tarifi, Patatesli güveç yapılan çok güzel yemekler arsında olup, yapımı çok kolay olan bir yemek çeşididir. Bu güveç sayesinde yapılan...
Güveçte Et Sote
Güveçte Et Sote
Güveçte Et Sote; Evet bayanlar vazgeçemediğimiz ve sıkça tükettiğimiz eti bugünde güveçte pişirelim eminim çok beğeneceksiniz.Hemen tarifimi vermeye ...
Arpacık Soğanlı Güveç
Arpacık Soğanlı Güveç
Arpacık Soğanlı Güveç, Yapımı basit ve bir o kadar lezzetli olan arpacık soğanlı güveç sizin vaktinizi fazla almadan güzel bir yemek yapmanızı sağlay...
Fırında Patlıcan Güveç
Fırında Patlıcan Güveç
Fırında patlıcan güveç, Patlıcan bütün yemeklere ayrı bir güzellik katan bir sebzedir. Her yemeğe ayrı bir tat, ayrı bir görsellik katar. Patlıcan güv...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Güveç İlk Kullanımı
Fırında Güveç
Dana Etli Güveç
Küçük Güveçte Et
Çömlekte Güveç
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018