Güveçte Et Yemekleri Güveçte et yemekleri; hem lezzet hem de sunum bakımından diğer et yemeklerinden çok farklıdır. Yemek güveçte piştiği içinde sağlıklıdır. Güveç içerisinde sebzeler, et ve baharatlar ile eşsiz bir lezzet olarak hazırlanan bir ana yemektir. Güveç içerisinde pişirilen yemek diğer yemeklere göre daha lezzetli olmaktadır. Bunun nedeni güveç içerisinde yemekler hava almadan ve bütün malzemeler iyice bütünleşerek ağızlarda güzel bir tat bırakır.
Sebzeli et güveç malzemeleri: - 1 kg dana eti
- 2 tane havuç
- 2 tane kuru soğan
- 1-2 tane orta boy patates
- 2-3 tane orta boy kabak
- 1/2 kg taze fasulye
- 2-3 tane orta boy patlıcan
- 2 tane orta boy domates
- Biraz sıvı yağ
- Kekik
- Pul biber, tuz
- 1 baş sarımsak
Yapılışı: Patatesleri, havuçları, soğanları ve domatesleri soyun. Patlıcan ve kabakları alacalı soyun. Soğanları ister halka halka doğrayın, isterseniz dörde bölün. Havuçlar halka olarak doğrayın. Kabak, patates ve patlıcanları dörde bölüp doğrayın. Domatesler küp küp doğrayın. Fasulye temizleyerek doğrayın. Kuşbaşı doğranmış dana etini güvece alarak az yağda hafifçe çevirin. Havuçları ve soğanları etle birlikte hafifçe soteleyin. Sotelediğiniz malzemeleri güvecin tabanına yayın. Diğer tüm sebzeleri ve baharatları üzerine ilave ederek güveç kabınızın üzerini kapatarak yerine yerleştirin ve orta ayarda 6-8 saat pişirin. İsterseniz güvecin üzerini folyo ile kaplayıp orta dereceli fırında pişirebilirsiniz.
Güveçte et sote malzemeleri: - Yarım kilo dana eti
- 1 tane biber
- 1 tane domates
- 6 tane arpacık soğanı
- 1 tatlı kaşığı salça
- Biraz sıvı yağ
- Pul biber, kekik, karabiber, tuz.
Yapılışı: Kuşbaşı olarak doğranmış dana etini üzerini geçecek kadar su ekleyerek düdüklü tencerede 10 dakika haşlayın. Biberi ve arpacık soğanları bir tava içerisinde sıvı yağla kavurun. Haşladığınız etleri de ilave ederek biraz daha kavurun. Küp küp doğranan domates ile birlikte salçayı ve baharatları ekleyip kavurduktan sonra bütün malzemeleri güvecin içine dökün. Güvecin içine haşlama suyundan dökerek 200 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin.
Adana usulü güveç malzemeler: - 1 kg kuzu eti
- 2 tane orta boy soğan
- 8 tane sivri biber
- 8 tane orta boy domates
- 3 tane patlıcan
- 4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: Tencereye sıvı yağı koyarak kızdırarak ve üzerine kuşbaşı olarak doğranmış kuzu etini ilave ederek iyice kavurun. İnce ince doğranmış sarımsakları ekleyerek kavurmaya devam edin. Soğanları da doğrayarak tencereye ilave edin. Ardından doğranmış biberleri ve küp küp doğranmış 3 tane domatesi tencereye alarak iyice harmanlıyoruz. Sonrasında tuz, karabiber ve pul biberi ilave ederek karıştırın. Bütün malzemeleri güveç içine dökerek 3 su bardağı su ilave edin. Patlıcanları alacalı soyarak dilimleyin ve yemeğin üzerini kapatacak şekilde güvece döşeyin. 5 tane domatesi dörde bölerek patlıcanların aralarına döşeyin. Etinizin sertliğine göre 40 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
Etli güveç malzemeleri: - 400 gr kuzu eti
- 3-4 tane orta boy soğan
- 6-7 tane orta boy biber
- 3-4 tane orta boy domates
- 4-5 diş sarımsak
- 6 tatlı kaşığı margarin ya da tereyağı
Sosu için: - 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- Kekik, pul biber, tuz
Yapılışı: Küçük güveç kalıplarına birer kaşık tereyağı paylaştırın. Sarımsakları istediğiniz büyüklükte doğrayıp güveçlere paylaştırın. Kuşbaşı doğranmış kuzu etini güveç kabına paylaştırın. Soğanları piyazlık doğrayın ve biberleri de doğrayıp güveçlere paylaştırın. Domatesleri küp küp doğrayarak güveç kaplarının üzerini kapatacak şekilde dizin. Sos malzemelerin hepsini karıştırarak güveçlerin içine eşit miktarda dökün. Güveç kaplarının üzerini folyo ile kapatın ve 250 derecelik fırında 45-50 dakika etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişmesine yakın folyoyu keserek üzerinin kızarması için yaklaşık 5 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun. Son Güncelleme : 25.10.2018 07:57:34 Güveçte Et Yemekleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Güveçte Et Yemekleri" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Güveç İlk Kullanımı | Güveç ilk kullanımı, güveçte pişen yemeklerin tadına varmanız için güveci uygun şekilde kullanmalısınız. Bildiğiniz gibi güveç özel bir killi toprakla üretilir. Değişik boyutlarda, tencere, tepsi gibi şekillerde olabilir. Hatta tek kişilik güveçlerde... | .jpg) | Fırında Güveç | Fırında Güveç, Anadolu insanlarının mutfaklarında mutlaka bulunan güveç çanağında pişen yemeklerin lezzeti bir başka oluyor. Güvecin içerisinde hazırlanan yemekler fırında da ocakta da pişirildiğinde tadına doyum olmaz harika bir lezzet ortaya çıkıyo... |  | Dana Etli Güveç | Dana etli güveç, yemeği mevsiminde yetişen sebzelerle yapılır. Türk mutfaklarının vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok sağlıklı ve çok besleyicidir. Etleri lokum gibi tadı da harika oluyor. Herkes dana etli güveci çok seviyor. Bol vitaminli, mineralli v... |  | Küçük Güveçte Et | Küçük Güveçte et, tarifi tüm ana yemeklerin yanı sıra tek kişilik olarak hazırlanan küçük güveçlerin içerisinde hazırlanan et, sebzeler ve baharatlar ile eşsiz bir lezzet olarak hazırlanacak bir ana yemektir. Güveç içerisinde yapılan yemekler diğer y... |  | Çömlekte Güveç | Çömlekte güveç, Çömlekte güveç yapılan çok güzel yemekler arasında olup, biraz emek isteyen bir yemek çeşididir. Bu çömleğinde yapılan yemek üzerinde ayrı bir lezzet katması önemli bir gerçektir. Çömlek sayesinde yemekte değişik bir aroma ve bir tat ... |  | Patlıcan Güveç | Patlıcan Güveç, Patlıcan Sağlık bakımından oldukça faydalı bir sebzedir. 100 Gram patlıcanda 24 kalori, 1,1 gram protein, 2 gram yağ, 5,5 gram karbonhidrat bulunmaktadır. Vitamin içeriği bakımından 100 gram patlıcanda, 0,4 miligram B1 vitamini, 0.5 m... |  | Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi | Dondurulmuş karides güveç tarifi, deniz canlısı olan karidesten yapılmaktadır. Karides pembe, gri ve sarımsı renklerde olabilir. Karidesin denizlerde ve tatlı sularda yaşayan bir çok çeşiti bulunur. Boyları yaklaşık olarak 1 cm’den 30 cm'e kadar deği... |  | Tencerede Güveç | Tencerede Güveç, Severek yaptığımız ve yediğimiz güveç yemeği bilindiği gibi yalnızca topraktan yapılmış olan pişirecekler de yapılmaz. Tencere de de istenilen lezzete ulaşılabileceği doğrudur. Şimdi sizlerle tencere de güveç nasıl yapılır paylaşaca... |  | Ocakta Güveç | Ocakta güveç, ocakta güveç yapımı kolay ve lezzetli yemek tariflerindendir. Damak tadına göre sebzeli tavuklu etli kıymalı yapılabilir her biri birbirinden lezzetli olur. Yanına yapılan bir pilav ve ayran ile güzel bir akşam yemeği menüsü hazırlayabi... |  | Taş Fırında Güveç Tarifi | Taş fırında güveç tarifi, çocukluğumdan beri yapılan yemektir. Bizim yörede güveçi odun ateşinde pişirmek için taş fırınına götürürler. Taş fırında 2 saat kendi buharıyla yavaş yavaş pişer. Taş fırında güveçte önemli nokta etin güvece koymadan önce e... |  | Düdüklüde Güveç Tarifi | Düdüklüde Güveç Tarifi, Güveç yemeği, ülkemiz yörelerinde değişik şekillerde pişirimi olan bir yemek türüdür. Güveç yemeği, özellikle güveç yemeği için yapılmış olan toprak tencerelerde pişirildiği gibi, mutfaklarda hemen herkesin çok rahat kullanabi... |  | Etli Mantarlı Güveç | Etli mantarlı güveç, Güveç özel kil karışımı bir topraktan imal edilen pişirme kabıdır. Mutfaklarımızda çok sık kullanılan bir pişirme kabı olmadığı aşikardır. Çünkü pişirme süresinin uzun olması çalışan hanımlar için ekstra bir zaman gerektirmektedi... | | | Güveç İlk Kullanımı | | Fırında Güveç | | Dana Etli Güveç | | Küçük Güveçte Et | | Çömlekte Güveç | | Patlıcan Güveç | | Dondurulmuş Karides Güveç Tarifi | | Tencerede Güveç | | Güveçte Et Yemekleri | | Ocakta Güveç | | Taş Fırında Güveç Tarifi | | Düdüklüde Güveç Tarifi | | Etli Mantarlı Güveç | | Fırında Tavuk Güveç | | Güveç | | Patatesli Güveç Tarifi | | Güveçte Et Sote | | Arpacık Soğanlı Güveç | | Fırında Patlıcan Güveç | | Güveç Tatlıları | | Fırında Dana Etli Güveç Tarifi | | Güveç Kebabı | | Kaburga Güveç Tarifi | | Fırında Kuzu Güveç | | Dana Kuşbaşı Güveç | | Kıymalı Güveç Tarifi | | Tavada Güveç | | Güveçte Kavurma | | Güveçte Patlıcan Kebabı | | Kiremit Güveç | Popüler İçerik | Fırında Tavuk Güveç Fırında tavuk güveç, hem lezzetli bir tavuk yemeği, hem de lezzetli bir güveç tarifidir. Fırında pişen her yemek lezzetli oluyor. Ancak güveçte pişiri... | Güveç Güveç, kendine has lezzetiyle yemeklerin pişirildiği, özel bir killi topraktan yapılan pişirme kabıdır. Güveçler ocak üstü kullanımına uygun olabilece... | Patatesli Güveç Tarifi Patatesli güveç tarifi, Patatesli güveç yapılan çok güzel yemekler arsında olup, yapımı çok kolay olan bir yemek çeşididir. Bu güveç sayesinde yapılan... | Güveçte Et Sote Güveçte Et Sote; Evet bayanlar vazgeçemediğimiz ve sıkça tükettiğimiz eti bugünde güveçte pişirelim eminim çok beğeneceksiniz.Hemen tarifimi vermeye ... | Arpacık Soğanlı Güveç Arpacık Soğanlı Güveç, Yapımı basit ve bir o kadar lezzetli olan arpacık soğanlı güveç sizin vaktinizi fazla almadan güzel bir yemek yapmanızı sağlay... | Fırında Patlıcan Güveç Fırında patlıcan güveç, Patlıcan bütün yemeklere ayrı bir güzellik katan bir sebzedir. Her yemeğe ayrı bir tat, ayrı bir görsellik katar. Patlıcan güv... | Güveç Tatlıları Güveç Tatlıları, Ülkemizdeki insanların tatlıya düşkünlüğü bilinir. Bazı yörelerin kendi adını verdiği tatlıları bile vardır. Tatlılar hem lezzetleri ... | |