Güveçte Et Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Güveçte Et Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte et yemekleri hem lezzet hem de sunum bakımından diğer et yemeklerinden çok farklıdır. Yemek güveçte piştiği içinde sağlıklıdır. Güveç içerisinde sebzeler, et ve baharatlar ile eşsiz bir lezzet olarak hazırlanan bir ana yemektir. Güveç içerisinde pişirilen yemek diğer yemeklere göre daha lezzetli olmaktadır. Bunun nedeni güveç içerisinde yemekler hava almadan ve bütün malzemeler iyice bütünleşerek ağızlarda güzel bir tat bırakır.


Sebzeli et güveç malzemeleri

  • 1 kg dana eti
  • 2 tane havuç
  • 2 tane kuru soğan
  • 1-2 tane orta boy patates
  • 2-3 tane orta boy kabak
  • 1/2 kg taze fasulye
  • 2-3 tane orta boy patlıcan
  • 2 tane orta boy domates
  • Biraz sıvı yağ
  • Kekik
  • Pul biber, tuz
  • 1 baş sarımsak

Sebzeli et güveç nasıl yapılır?


Patatesleri, havuçları, soğanları ve domatesleri soyun. Patlıcan ve kabakları alacalı soyun. Soğanları ister halka şeklinde doğrayın, isterseniz dörde bölün. Havuçlar halka olarak doğrayın. Kabak, patates ve patlıcanları dörde bölüp doğrayın. Domatesler küp-küp doğrayın. Fasulye temizleyerek doğrayın. Kuşbaşı doğranmış dana etini güvece alarak az yağda hafifçe çevirin. Havuçları ve soğanları etle birlikte hafifçe soteleyin. Sotelediğiniz malzemeleri güvecin tabanına yayın. Diğer tüm sebzeleri ve baharatları üzerine ilave ederek güveç kabınızın üzerini kapatarak yerine yerleştirin ve orta ayarda 6-8 saat pişirin. İsterseniz güvecin üzerini folyo ile kaplayıp orta dereceli fırında pişirebilirsiniz.


Güveçte et sote malzemeleri

  • Yarım kilo dana eti
  • 1 tane biber
  • 1 tane domates
  • 6 tane arpacık soğanı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Biraz sıvı yağ
  • Pul biber, kekik, karabiber, tuz.

Güveçte et sote nasıl yapılır?

Kuşbaşı olarak doğranmış dana etini üzerini geçecek kadar su ekleyerek düdüklü tencerede 10 dakika haşlayın. Biberi ve arpacık soğanları bir tava içerisinde sıvı yağla kavurun. Haşladığınız etleri de ilave ederek biraz daha kavurun. Küp küp doğranan domates ile salçayı ve baharatları ekleyip kavurduktan sonra bütün malzemeleri güvecin içine dökün. Güvecin içine haşlama suyundan dökerek 200 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin.


Adana usulü güveç malzemeler
  • 1 kg kuzu eti
  • 2 tane orta boy soğan
  • 8 tane sivri biber
  • 8 tane orta boy domates
  • 3 tane patlıcan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
  • Tuz, karabiber, pul biber

Adana usulü güveç nasıl yapılır?

Tencereye sıvı yağı koyarak kızdırarak ve üzerine kuşbaşı olarak doğranmış kuzu etini ilave ederek iyice kavurun. İnce ince doğranmış sarımsakları ekleyerek kavurmaya devam edin. Soğanları da doğrayarak tencereye ilave edin. Ardından doğranmış biberleri ve küp-küp doğranmış 3 tane domatesi tencereye alarak iyice harmanlıyoruz. Sonrasında tuz, karabiber ve pul biberi ilave ederek karıştırın. Bütün malzemeleri güveç içine dökerek 3 su bardağı su ilave edin. Patlıcanları alacalı soyarak dilimleyin ve yemeğin üzerini kapatacak şekilde güvece döşeyin. 5 tane domatesi dörde bölerek patlıcanların aralarına döşeyin. Etinizin sertliğine göre 40 dakika kadar kısık ateşte pişirin.


Etli güveç malzemeleri
  • 400 gr kuzu eti
  • 3-4 tane orta boy soğan
  • 6-7 tane orta boy biber
  • 3-4 tane orta boy domates
  • 4-5 diş sarımsak
  • 6 tatlı kaşığı margarin ya da tereyağı

Etli güveç sosu için
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kekik, pul biber, tuz

Etli güveç nasıl yapılır?

Küçük güveç kalıplarına birer kaşık tereyağı paylaştırın. Sarımsakları istediğiniz büyüklükte doğrayıp güveçlere paylaştırın. Kuşbaşı doğranmış kuzu etini güveç kabına paylaştırın. Soğanları piyazlık doğrayın ve biberleri de doğrayıp güveçlere paylaştırın. Domatesleri küp-küp doğrayarak güveç kaplarının üzerini kapatacak şekilde dizin. Sos malzemelerin hepsini karıştırarak güveçlerin içine eşit miktarda dökün. Güveç kaplarının üzerini folyo ile kapatın ve 250 derecelik fırında 45-50 dakika etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişmesine yakın folyoyu keserek üzerinin kızarması için yaklaşık 5 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.

Güveçte Et Yemekleri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çömlekte Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Çömlekte Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sebzeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6