Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Et Sote, etin zengin lezzetini ve özel dokusunu bir araya getiren, pratik ve lezzet dolu bir yemektir. Bu tarif, haşlanmış etin baharatlarla harmanlanıp fırınlanmasıyla hazırlanır. Hem doyurucu hem de şık bir sunum arayanlar için ideal bir seçenektir.
Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri
14 Eylül 2024

Güveçte Et Sote


Güveçte Et Sote, etin lezzetini güveçte pişirmenin özel dokusuyla buluşturan bir yemektir. Bu tarif, sıkça tükettiğimiz eti daha da özel kılmak için mükemmel bir yol sunar. Şimdi, bu lezzetli yemeğin tarifine geçelim. Şimdiden kolay gelsin.

Güveçte Et Sote Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler


  • Yarım kg kuşbaşı et
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik

Güveçte Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?


Öncelikle kuşbaşı doğradığınız eti düdüklü tencereye alın. Üzerine etleri geçecek şekilde su ilave edin ve 10 dakika kadar haşlayın. Tavanın içerisine çok az sıvı yağ koyun ve yemeklik doğranmış yeşil biberi ve kuru soğanı 2-3 dakika kavurun. Üzerine kuşbaşı haşladığınız eti ilave edin. Üzerine kapak kapatıp 5 dakika kavurun. Doğradığınız domatesi ve salçayı ilave edin, baharatları da ekleyip 2 dakika daha kavurup ocaktan alın.

Güveçlerin içerisine sotelenmiş etleri paylaştırın. Haşlanmış etten kalan et suyunu biraz üzerlerine dökün. 200 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika bekletin ve servis edin.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Güveçte Et Sote tarifinizin daha lezzetli olması için bazı püf noktalarına dikkat edebilirsiniz:

  • Etin daha yumuşak ve lezzetli olması için marine edebilirsiniz.
  • Güvecinize ekleyeceğiniz sebzeleri çeşitlendirebilirsiniz. Örneğin, patlıcan veya mantar ekleyerek farklı lezzetler elde edebilirsiniz.
  • Fırında pişirme süresini, etin iyice piştiğinden emin olmak için biraz daha uzatabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Tazime 25 Temmuz 2024 Perşembe

Bu tarifi denemek istiyorum ama etin haşlama süresi ne kadar olmalı? Ayrıca, güveçte pişirirken fırının derecesini artırmam gerekir mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Tazime, etin haşlama süresi kullanacağın etin türüne göre değişiklik gösterebilir. Genellikle dana eti kullanıyorsan, 1.5-2 saat kadar haşlamak yeterli olur. Kuzu eti ise daha kısa sürede, yaklaşık 1-1.5 saat içinde haşlanabilir.

Güveçte pişirirken fırının derecesini artırmanın gerekip gerekmediği de tarife bağlıdır. Genellikle güveç yemekleri düşük-orta sıcaklıkta, yani 160-180 derecede pişirilir. Eğer tarifte özel bir sıcaklık belirtilmemişse, bu sıcaklık aralığında kalman iyi olur. Afiyet olsun!

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Güveçte Nohut Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Nohut Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Patlıcan Güveç Tarifi ve Malzemeleri
Patlıcan Güveç Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kaşarlı Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri
Kaşarlı Karides Güveç Tarifi ve Malzemeleri