Güveçte Et SoteGüveçte Et Sote, etin lezzetini güveçte pişirmenin özel dokusuyla buluşturan bir yemektir. Bu tarif, sıkça tükettiğimiz eti daha da özel kılmak için mükemmel bir yol sunar. Şimdi, bu lezzetli yemeğin tarifine geçelim. Şimdiden kolay gelsin. Güveçte Et Sote Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler
Güveçte Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?Öncelikle kuşbaşı doğradığınız eti düdüklü tencereye alın. Üzerine etleri geçecek şekilde su ilave edin ve 10 dakika kadar haşlayın. Tavanın içerisine çok az sıvı yağ koyun ve yemeklik doğranmış yeşil biberi ve kuru soğanı 2-3 dakika kavurun. Üzerine kuşbaşı haşladığınız eti ilave edin. Üzerine kapak kapatıp 5 dakika kavurun. Doğradığınız domatesi ve salçayı ilave edin, baharatları da ekleyip 2 dakika daha kavurup ocaktan alın. Güveçlerin içerisine sotelenmiş etleri paylaştırın. Haşlanmış etten kalan et suyunu biraz üzerlerine dökün. 200 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika bekletin ve servis edin. Ekstra Bilgiler ve İpuçlarıGüveçte Et Sote tarifinizin daha lezzetli olması için bazı püf noktalarına dikkat edebilirsiniz:
Afiyet olsun! |
Bu tarifi denemek istiyorum ama etin haşlama süresi ne kadar olmalı? Ayrıca, güveçte pişirirken fırının derecesini artırmam gerekir mi?
Cevap yazTazime, etin haşlama süresi kullanacağın etin türüne göre değişiklik gösterebilir. Genellikle dana eti kullanıyorsan, 1.5-2 saat kadar haşlamak yeterli olur. Kuzu eti ise daha kısa sürede, yaklaşık 1-1.5 saat içinde haşlanabilir.
Güveçte pişirirken fırının derecesini artırmanın gerekip gerekmediği de tarife bağlıdır. Genellikle güveç yemekleri düşük-orta sıcaklıkta, yani 160-180 derecede pişirilir. Eğer tarifte özel bir sıcaklık belirtilmemişse, bu sıcaklık aralığında kalman iyi olur. Afiyet olsun!