Fırında Dana Etli Güveç Tarifi Fırında dana etli güveç, dana etinin sebzelerle birleşerek piştiği, toprak kapta hazırlanan ve mis gibi toprak kokusuyla lezzetlenen bir yemektir. Osmanlı Türk mutfağından günümüze kadar gelen bu yemek, sebzelerin içindeki vitaminleri kaybettirmeden pişirdiği bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Sağlıklı bir yaşam ve beslenme için gerekli olan şartlardan biri de toprak yapısından oluşan güveçtir. Şimdi sizlerle fırında dana etli güveç tarifini paylaşıyorum. Şimdiden kolay gelsin. Fırında Dana Etli Güveç Tarifi Malzemeleri
Fırında Dana Etli Güveç Tarifi Nasıl Yapılır? Dana etini öncelikle geniş bir tencereye alıp yıkayın ve suyunu çok süzmeden kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Daha sonra sebzeleri ince ince şerit şeklinde doğrayarak bir tavaya alıp soteleyin. Güveç içine tereyağını ve biraz sıvı yağı dökün, üzerine küçük yemeklik doğranmış soğanları ekleyip hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Sote ettiğiniz biberleri ekleyin ve üzerine pişen etleri kalan suyu ile dökün. Sıcak su içinde domates salçasını ve biber salçasını eritip güvecin içine dökün. Tuzunu, karabiberini, kekik ve toz kırmızı biberini ekleyerek üzerini folyo kağıdı ile sarın. Güveç kapağını da kapatarak, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika, yani suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çeken ve üzeri kızaran güvecin üzerine bir yemek kaşığı daha tereyağı ekledikten sonra tekrar fırına verin ve tereyağı eriyene kadar birkaç dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp şık bir servis kabına dökerek sıcak servis edin. Şimdiden afiyet olsun. Ekstra Bilgiler
Sonuç Fırında dana etli güveç, sağlıklı ve lezzetli bir yemek olmasının yanı sıra, sebzelerin vitaminlerini kaybetmeden pişmesini sağlar. Osmanlı Türk mutfağından günümüze kadar gelen bu geleneksel yemek, misafirlerinize ve ailenize sunabileceğiniz harika bir seçenektir. Kolay gelsin ve afiyet olsun! |