Fırında Dana Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Dana Etli Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Dana Etli Güveç Tarifi, Dana etinin sebzeler ile özleşerek piştiği ve toprağın doğal yapısı ile hazırlanan ve mis gibi toprak kokusu ile pişen güveç yemeğinin tadını ve lezzetini bilmeyen yoktur. Geçmişi Osmanlı Türk Mutfağına dayanan ve günümüze kadar atalarımızdan bugünlere kadar gelen güveç yemeğinin sebzelerin içindeki vitamini kaybettirmeden pişirdiği bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Sağlıklı bir yaşam ve beslenme için gerekli olan şartlardan biri de toprak yapısından oluşan güveçtir. Şimdi sizlerle Fırında Dana Etli Güveç tarifini paylaşıyorum. Şimdiden Kolay Gelsin.


Fırında Dana Etli Güveç Tarifi Malzemeleri

  • 500 gram kuşbaşı dana eti (Yağsız)
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su (Salçaları eritmek için)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Bir tutam toz kırmızı biber
  • Bir çay kaşığı Karabiber
  • Bir tatlı kaşığı tuz

Fırında Dana Etli Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?


Dana etini öncelikle geniş bir tencereye alıp yıkayalım ve suyunu çok süzmeden kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim. Daha sonra sebzeleri ince ince şerit şeklinde doğrayarak bir tavaya alıp sote edin. Daha sonra güveç içine tereyağını ve biraz sıvı yağını döküp, Üzerine küçük yemeklik soğanları doğrayıp hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra sote ettiğiniz biberleri ekleyin ve üzerine pişen etleri kalan suyu ile dökün. Daha sonra sıcak su içine domates salçasını ve biber salçası koyup içinde eritin ve daha sonra güvecin içine dökün. Daha sonra tuzunu, karabiberini, kekik ve toz kırmızı biberini ekleyerek üzerini folyo kâğıdı ile sarın. Daha sonra varsa güveç kapağını da kapatarak, daha önceden ısıtılan 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 25 dakika kadar yani suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çeken ve üzeri kızaran güvecin üzerine bir yemek kaşığı daha tereyağı ekledikten sonra tekrar fırına verin ve birkaç dakika kadar daha tereyağı eriyene kadar fırında pişirin. Daha sonra fırından çıkartıp şık servis kabına dökerek sıcak servis edin. Şimdiden Afiyet Olsun.

Fırında Dana Etli Güveç Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güveç Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Pide Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Pide Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tencerede Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveç Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Güveçte Nohut Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Nohut Tarifi ve Malzemeleri