Türlü Güveç Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Türlü Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Türlü Güveç

Güveçte yapılan her yemeğin tadı gerçekten de bir başka oluyor, özellikle de odun ateşinde pişiyorsa. Pişmesi biraz uzun sürse de kesinlikle yapmanızı öneririm. Bugünkü tarifimiz güveçte türlü. Bu yemek hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı bir güveç yemeğidir. Özellikle sebze sevmeyen kişiler için harika bir tarif. Sebze sevmeyen kişiler bile emin olun ki bayılarak yiyeceklerdir. Güveçte türlü yemeğinin yapımı da oldukça kolay olduğundan dolayı akşam yemeklerinde de yapabilirsiniz. Ancak pişme süresi biraz uzun olduğundan dolayı akşam yemeği vaktine göre kendinizi ayarlayın.

Türlü Güveç İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • Bir su bardağı kadar su
  • 500 gram kadar kuşbaşı kuzu veya dana eti
  • Altı adet çarliston biber
  • On tane arpacık soğan
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Üç tane büyük boy domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir çay kaşığı kadar karabiber
  • İki tane kabak
  • Bir silme yemek kaşığı tuz
  • İki tane patlıcan
  • Bir çorba kaşığı biber salçası
  • İki tane orta boy patates
  • Dört diş sarımsak
  • 10-15 tane taze fasulye

Türlü Güveç Nasıl Yapılır?

Bu enfes güveç yemeği için öncelikle kullanacağınız etleri bir tencere içine alın ve et suyunu salıp çekene kadar pişirin. Daha sonra on dakika kadar az yağ içinde kavurun ve üzerine salçasını da ilave edin. Salça ile de biraz kavurun. Kavrulan karışımın üzerine suyu da ilave ederek etleri pişmeye bırakın. Daha sonra güveçte türlü için kullanacağınız tüm sebzeleri iyice yıkayın. Patlıcanları alacalı soyun, kabakların kabuklarını soyun ve son olarak patateslerin kabuklarını soyun. Taze fasulyenin de kılçıklarını temizleyin ve kuşbaşı doğrayın. Boyutları et ile aynı olsun. Güvecin içine ilk önce taze fasulyeyi, patatesi, kabağı, patlıcanı ve en son biberi olacak biçimde sırayla dizin. Sonra domatesleri yıkayın, kabuklarını soyun ve yine kuşbaşı doğrayın veya rendeleyin. Domatesleri de güveçteki sebzelerin üzerine ekleyin. Sarımsakların ve arpacık soğanların da kabuklarını soyun ve onları da ilave edin. En son olarak etleri ekleyin. Eti de koyduktan sonra baharatları ve tuzu da ilave edin ve güvecin kapağını kapatın. Güveçte türlü yemeğini kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte bir saat kadar pişirin. Pişen güveçte türlü yemeğini sıcak olarak, yanında isteğe bağlı yoğurt veya cacık ile servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri